Έσκαψε τον… λάκκο του αδελφού του καθ' ομολογίαν δράστη ο 30χρονος-Νέα στοιχεία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οδηγήθηκε ο αδελφός του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου των δύο Ρωσίδων, που βρέθηκαν θαμμένες στην αυλή οικίας στα Κάρδαμα, όπου διατάχθηκε η κράτηση του για επτά μέρες, με τις έρευνες των ανακριτών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με το κουβάρι της υπόθεσης να ξετυλίγεται όλο και περισσότερο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλησε να το πάρει πάνω του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος-Πέφτει φως στο μυστήριο

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, εναντίον του 44χρονου – τρίτου ύποπτου – προέκυψε μαρτυρία από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τα οποία τον τοποθετούν στην οικία, με τον ίδιο όμως να αρνείται εμπλοκή στη διάπραξη του διπλού φονικού.

Τον 44χρονο ενέπλεξε στην υπόθεση ο δεύτερος ύποπτος, 30 ετών, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να συνεργαστεί με την Αστυνομία, παρά την αρχική του εκδοχή πως δεν γνωρίζει οτιδήποτε και μετά τον εντοπισμό γενετικού υλικού του σε προφυλακτικό, αναφέροντας πως ο αδελφός του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου είχε κρύψει το φονικό όπλο.

Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο 30χρονος ανέφερε πως μετά τη σύλληψη του 32χρονο δράστη, είχε συναντηθεί με τον αδελφό του σε οικοδομή στον Άγιο Αθανάσιο, ενώ στη συνάντηση βρίσκονταν και άλλα πρόσωπα.

Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, ο 44χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα και απομακρύνθηκε από κοντά τους, ενώ όταν επέστρεψε τους είπε όσοι δεν έχουν άδεια να απομακρυνθούν γιατί θα ερχόταν η Αστυνομία, ώστε να διενεργήσει έρευνες στο όχημα του 32χρονου.

Επίσης, όπως είπε ο 30χρονος, είδε τον 44χρονο να παραλαμβάνει από όχημα ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο βρισκόταν μέσα σε θήκη, το οποίο στη συνέχεια το τοποθέτησε σε όχημα που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκοτεινές πτυχές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές υπόπτων-Ξεθάβονται τα μυστικά

Ανακρινόμενος ο 44χρονος, τοποθετεί τον εαυτό του στην εξοχική κατοικία μεταξύ 16-17 Νοεμβρίου, προβάλλοντας όμως διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι παρά το γεγονός πως δεν πείθουν τους ανακριτές, διερευνώνται. Όπως ισχυρίστηκε, το βράδυ της 16ης μετέβη στην εξοχική κατοικία καθώς φοβόταν πως κάποιοι θα έκαναν κακό στον αδελφό του, δίνοντας την εκδοχή μάλιστα πως ο ίδιος δεν κατέβηκε από το όχημα του, στο οποίο παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, επέστρεψε στη Λεμεσό, όπου παρέλαβε ένα πρόσωπο και επέστρεψαν στην εξοχική κατοικία.

Επίσης, ισχυρίστηκε πως γνώριζε για τον λάκκο, ο οποίος όπως είπε, γνώριζε πως ήταν για την βούρνα της οικίας, ενώ είδε δύο αλλοδαπούς να σκάβουν με την βοήθεια κάγκο.

Όταν ανοίχτηκε και επέστρεψε ο αδελφός του, τότε ο 44χρονος, σύμφωνα με το σενάριο του, επέστρεψε στη Λεμεσό μαζί με τους δύο αλλοδαπούς.  

Παρά το γεγονός ότι τοποθετεί τον εαυτό του στη σκηνή κατά τη διάπραξη του φόνου, ο οποίος υπενθυμίζεται πως διαπράχθηκε με κυνηγετικό όπλο, ο 44χρονος επιμένει πως δεν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή και δεν γνώριζε πως ο λάκκος ήταν για να ταφούν τα θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδοχή για περί ανδρισμού και θρησκείας το διπλό φονικό-Και τρίτη σύλληψη

Δειτε Επισης

Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»