Εκδοχή για περί ανδρισμού και θρησκείας το διπλό φονικό-Και τρίτη σύλληψη

Νέες εξελίξεις σηματοδοτούνται στην πολύκροτη υπόθεση του διπλού φονικού, με θύματα τις δύο Ρωσίδες, Mariia Gazibagandova, 33 ετών, και Khaiat Alraeesi, 43 ετών, καθώς η Αστυνομία προέβη σε τρίτη σύλληψη, με το κάδρο των υπόπτων να μεγαλώνει και τους ανακριτές να ψάχνουν τον ρόλο του κάθε ενός, ώστε να καταφέρει να λύσει τους άλυτους γρίφους και να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκοτεινές πτυχές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές υπόπτων-Ξεθάβονται τα μυστικά

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χειροπέδες φόρεσε 44χρονος Σύρος, αδελφός του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, ο οποίος οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ για ανάκριση, ενώ τον δρόμο προς τη σύλληψη του άνοιξε η σύλληψη του δεύτερου υπόπτου, 30 ετών, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να συνεργαστεί με την Αστυνομία, παραδεχόμενος πως αρχικά είπε ψέματα στην κατάθεση του, με τους ανακριτές ωστόσο να θεωρούν πως κρύβει πράγματα.   

Ο 30χρονος, θεωρείται πρόσωπο κλειδί, αφού το γενετικό του υλικό εντοπίστηκε σε προφυλακτικό που παραλήφθηκε από την οικία και στο οποίο εντοπίστηκε και γενετικό υλικό που ταυτοποιήθηκε με μία από τις δύο Ρωσίδες, κάτι που κλειδώνει την παρουσία του στην εξοχική κατοικία.

Ο ίδιος πάντως, ισχυρίστηκε πως μετέβη στην οικία στις 13 Νοεμβρίου και όχι στις 16-17 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία διαπράχθηκε το φονικό, ώστε να μεταφέρει ποτά και τσιγάρα στον 32χρονος φερόμενο δολοφόνο, ενώ όπως είπε, στην οικία βρίσκονταν τα δύο θύματα καθώς και άλλοι δύο αλλοδαποί, τους οποίους είναι σε θέσει να αναγνωρίσει και μάλιστα έδωσε τα μικρά τους ονόματα στους ανακριτές. Όπως ισχυρίζεται, αποχώρησε από την οικία και το βράδυ διανυκτέρευσε στην πεθερά του, ενώ αναφορικά με το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, είπε πως δεν θυμόταν που βρισκόταν, παρά μόνο πως γύρω στις έντεκα το βράδυ επέστρεψε στην οικία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ο 32χρονος οδηγήθηκε σε ομολογία για φόνο-Το δεκάωρο της 17ης που τον έκαψε

Ωστόσο, στην πρώτη του εκδοχή, ο 30χρονος ανέφερε πως γνώριζε που είναι η οικία στα Κάρδαμα, καθώς εργάστηκε σε αυτή δύο χρόνια προηγουμένως, και για περίοδο επτά μηνών, ενώ εργασίες στην οικία εκτέλεσε και πριν περίπου ενάμιση χρόνο. Είπε επίσης, πως τα θύματα, όταν είδε τις φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο, αντιλήφθηκε πως ήταν στο όχημα του 32χρονου Σύρου, όταν τον είχε συναντήσει σε περιοχή στη Λεμεσό, την 13η Νοεμβρίου, για να του δώσει τσιγάρα και ποτά, όπως του ζήτησε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως τον 32χρονο ακολουθούσε δεύτερο όχημα, χρώματος μπλε και παλαιού τύπου, στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αντιλήφθηκε από την ομιλία τους πως ήταν Σύριοι και πως ακολουθούσαν τον 32χρονο.

Ενώπιον των ανακριτών, υπάρχουν πληροφορίες πως ο 30χρονος βρισκόταν στην οικία το επίμαχο βράδυ, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται για το πρόσωπο που ήταν συνοδηγός στο όχημα του 32χρονου, που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, κατά την επιστροφή του από την εξοχική κατοικία, μετά τη διάπραξη του φονικού στις 17 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά τον 32χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο, το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την ανανέωση της κράτησης του για άλλες οκτώ ημέρες, αφού ακόμη υπολείπεται ανακριτικό έργο, ενώ αναμένεται να διεξαχθούν νέες έρευνες.

O 32χρονος επιμένει πως σκότωσε τις δύο γυναίκες γιατί τον χλεύαζαν, ενώ ακολούθως τις έθαψε στην αυλή της οικίας. Επίσης, δίνει την εκδοχή πως οι δύο Ρωσίδες έθιξαν την θρησκεία του καθώς και τον ανδρισμό του, με αποτέλεσμα να θολώσει και να αρπάξει το κυνηγετικό του όπλο και να τις σκοτώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εκδοχή του δεύτερου υπόπτου, οι πληροφορίες που τον διαψεύδουν και η... ομερτά

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον