Θέλησε να το πάρει πάνω του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος-Πέφτει φως στο μυστήριο

Τελικά ποιοι ήταν στην οικία το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου; Ποιοι γνώριζαν για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε το πρωί της 17ης Νοεμβρίου; Υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες ή βρισκόταν μόνος ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος; Ποιοι τελικά βοήθησαν στο σκάψιμο του λάκκου όπου θάφτηκαν τα θύματα; Υπήρχαν άλλοι συνεργοί που βοήθησαν στην συγκάλυψη του εγκλήματος; Ποιο τελικά ήταν το κίνητρο του δολοφόνου; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκδοχή για περί ανδρισμού και θρησκείας το διπλό φονικό-Και τρίτη σύλληψη

Απαντήσεις στις σκοτεινές πτυχές που σκεπάζουν το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε στην εξοχική κατοικία στα Κάρδαμα, επιχειρούν να δώσουν οι ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι πρόσθεσαν στο κάδρο των υπόπτων και τον 44χρονο αδελφό του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, ο οποίος συνδέθηκε μετά την αξιολόγηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. 

Ο 32χρονος, που παραδέχθηκε πως σκότωσε και έθαψε τις δύο Ρωσίδες, φαίνεται πως επιχείρησε να πάρει πάνω του το διπλό φονικό, «καθαρίζοντας» οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο είχε είτε εμπλοκή στην υπόθεση, είτε βρισκόταν το επίμαχο βράδυ στην εξοχική κατοικία. Κάτι, που διαφαίνεται από την στάση που ακολουθεί… Δηλαδή, ο 32χρονος, ο οποίος ενώ αρχικά αρνείτο ανάμιξη και μετά έκανε λόγω μέχρι και απαγωγή των δύο Ρωσίδων, παραδέχθηκε στη συνέχεια πως σκότωσε τις δύο γυναίκες μόνος του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εμπλέκεται άλλο πρόσωπο, παρά μόνο δύο αλλοδαποί που παρέλαβε από τη Λεμεσό και τους μετέφερε στην οικία για να τον βοηθήσουν στο σκάψιμο λάκκου, με το πρόσχημα πως θα έχτιζε ψησταριά και πως δεν γνώριζαν πως επρόκειτο για τάφο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Ωστόσο, παρά τις έρευνες των ανακριτών, οι δύο αλλοδαποί παραμένουν… φάντασμα, μέχρι τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου, 30 ετών, ο οποίος έδωσε αλληλοσυγκρουέμενες εκδοχές στις Αρχές, καταρρίπτοντας όμως την εκδοχή του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

Ο 30χρονος, ενδεχομένως και εμπνευσμένος από τα όσα έβλεπε στα ΜΜΕ, ισχυρίστηκε αρχικά πως όταν συνάντησε τον 32χρονο για να του δώσει τσιγάρα και ποτά, την 13η Νοεμβρίου, ακολουθείτο από μπλε όχημα, παλαιού τύπου, το οποίο οδηγείτο από δύο αλλοδαπούς. Αναφορικά με τα θύματα, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση και επαφή, ο 32χρονος και δύο άλλα πρόσωπα, Συριακής καταγωγής.

Στη συνέχεια, και αφού το γενετικό υλικό τόσο του 30χρονου όσο και μιας εκ των θυμάτων βρέθηκε σε προφυλακτικό που παραλήφθηκε από την εξοχική κατοικία, ο ύποπτος ανέφερε, στην νέα του εκδοχή, πως είχε πει ψέματα αρχικά και πως μετέβη στην εξοχική κατοικία, στις 13 Νοεμβρίου, στην οποία βρίσκονταν επίσης δύο αλλοδαποί συριακής καταγωγής, τους οποίους μάλιστα είπε πως μπορεί να αναγνωρίσει, ενώ έδωσε κάποια ονόματα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκοτεινές πτυχές και αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές υπόπτων-Ξεθάβονται τα μυστικά

Ωστόσο, η ημερομηνία αυτή δεν συνάδει με την 17η Νοεμβρίου, οπότε διαπράχθηκε το έγκλημα και ο 32χρονος ισχυρίζεται πως παρέλαβε τους δύο αλλοδαπούς. Εντούτοις, συνάδει με ένα εκ των ισχυρισμών του 32χρονου, στην πρώτη του κατάθεση μετά τη σύλληψη του, πως στις 13 Νοεμβρίου είχε μεταβεί με τις δύο Ρωσίδες στην οικία στα Κάρδαμα. Εντούτοις, ο ισχυρισμός αυτός του 32χρονου καταρρίφθηκε, αφού όπως είχε ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου, φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στα κινητά τηλέφωνα του 32χρονου, δείχνουν τον ύποπτο με τις γυναίκες να ποζάρουν σε περιοχή Κλαυδιών στη Λάρνακα, παρά τις ανεμογεννήτριες.

Αναφορικά με την 17η, ο 30χρονος ισχυρίστηκε πως δεν θυμόταν που βρισκόταν, αλλά όπου και αν βρισκόταν, μέχρι τις 11 το βράδυ είχε επιστρέψει στην οικία του, με τους ανακριτές όμως να κατέχουν πληροφορία πως βρισκόταν στη εξοχική κατοικία.

Εκτίμηση των ανακριτών, είναι πως ο 30χρονος κάτι γνωρίζει και ενδεχομένως κρατάει το κλειδί της πλήρης εξιχνίασης της υπόθεσης και ως εκ τούτου θα επιχειρηθεί να σφίξουν τον κλοιό, ώστε να σπάσει, αφού ο 44χρονος, τρίτος ύποπτος, θεωρητικά θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος, αφού πρόκειται για τον αδελφό του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου. Κάτι που διαφάνηκε από την πρώτη ανάκριση, όπου ο 44χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, παρά το γεγονός ότι τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν, θεωρείται δεδομένο πως στην εξοχική κατοικία είχαν μεταβεί και άλλα πρόσωπα, με τους ανακριτές να ψάχνουν εάν ήταν άλλοι παρόντες κατά τη διάρκεια του φονικού και ποιοι τελικά βοήθησαν τον 32χρονο να θάψει τα θύματα και να καθαρίσει τα αίματα από την οικία, όπως επίσης αναζητεί το πρόσωπο που ήταν στο όχημα του 32χρονου και το οποίο καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, κατά την επιστροφή του από την εξοχική κατοικία, μετά τη διάπραξη του φονικού στις 17 Νοεμβρίου. Οι ανακριτές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες και δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες συλλήψεις

Στο μεταξύ, ο ίδιος επιμένει στην εκδοχή του πως σκότωσε τα θύματα γιατί τον χλεύαζαν για την θρησκεία και τον ανδρισμό του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να θολώσει, όπως είπε, να αρπάξει το κυνηγετικό όπλο και να τις πυροβολήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ο 32χρονος οδηγήθηκε σε ομολογία για φόνο-Το δεκάωρο της 17ης που τον έκαψε

Δειτε Επισης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο