Πέμπτη 2 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οι εξετάσεις έκαψαν γιατρούς για FakePass-Βρήκαν εννέα ασθενείς χωρίς αντισώματα

  10/09/2021 08:00
Οι εξετάσεις έκαψαν γιατρούς για FakePass-Βρήκαν εννέα ασθενείς χωρίς αντισώματα

Οι εξετάσεις έκαψαν γιατρούς για FakePass-Βρήκαν εννέα ασθενείς χωρίς αντισώματα

  10/09/2021 08:00

Νέα τροπή στις έρευνες για δύο υποθέσεις, στις οποίες ύποπτοι είναι δύο γιατροί, που φέρονται να εξέδωσαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς τους. Οι επιστημονικές εξετάσεις έφεραν σημαντικά στοιχεία στο φως αφού συνολικά εννέα ασθενείς, δεν είχαν αντισώματα από εμβολιασμό.

Σ’ ότι αφορά στον 53χρονο καρδιολόγο από τη Λάρνακα, δύο ασθενείς του οποίου απεβίωσαν αφού προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και είχαν αποκαλύψει στους γιατρούς ότι δεν ήταν εμβολιασμένοι, διαπιστώθηκε ότι ενδεχομένως να μην είχαν εμβολιαστεί και άλλοι. 

Χθες βγήκαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων σε 26 ασθενείς του. Όπως διαφάνηκε επτά από αυτούς, όπως ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, που φαίνονται στο σύστημα ως εμβολιασμένοι, δεν είχαν αντισώματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο καρδιολόγος, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει και για το γεγονός ότι έλεγε ότι ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο που ήταν τελικά συμπληρώματα διατροφής, έχει αφεθεί ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών. Μέσω ενεργειών του ΟΑΥ, οι 1400 ασθενείς του παραπέμφθηκαν σε άλλους Προσωπικούς Ιατρούς, ωστόσο δεν του έχει αφαιρεθεί η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.   

Εναντίον του, διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αμελείς πράξεις, που προκαλούν σωματική βλάβη και για παραβάσεις του περί του Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμου και συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά.

Στο μικροσκόπιο γιατρός του ΓεΣΥ στη Λεμεσό

Το ίδιο φαίνεται να έπραξε και γιατρός του ΓεΣΥ στη Λεμεσό, ο οποίος αναμένεται να κατηγορηθεί ενδεχομένως και ενός της ημέρας. Ο εν λόγω γιατρός φαίνεται να εξέδωσε πλαστό SafePass σε δύο αδέλφια, τα οποία επίσης υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως δεν έχουν αντισώματα. Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν άλλη γιατρός στη Λεμεσό, κατήγγειλε πως τα δύο αδέλφια της ζήτησαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και όταν αυτή αρνήθηκε, αμέσως διαγράφηκαν από ασθενείς της, επιλέγοντας άλλο γιατρό. Η Αστυνομία είχε διαπιστώσει μετά την καταγγελία, ότι οι εν λόγω ασθενείς τελικά φαίνονταν στο σύστημα ως εμβολιασμένοι.

Οι φάκελοι των δύο υποθέσεων οδηγήθηκαν στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες με το Γενικό Εισαγγελέα να δίδει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την πορεία των ερευνών, που θα συνεχιστούν με λήψη νέων καταθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας