Κυριακή 28 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οδηγίες για εκκένωση σπιτιών, εκτός ελέγχου η πυρκαγιά-Χάος στον αυτοκινητόδρομο

  28/07/2021 13:26
Οδηγίες για εκκένωση σπιτιών, εκτός ελέγχου η πυρκαγιά-Χάος στον αυτοκινητόδρομο

Οδηγίες για εκκένωση σπιτιών, εκτός ελέγχου η πυρκαγιά-Χάος στον αυτοκινητόδρομο

  28/07/2021 13:26

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά τη φωτιά που ξεκίνησε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο και επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, στην περιοχή Πεντακώμου, καθώς έλαβε διαστάσεις, ενώ οι φλόγες απειλούν μεμονωμένες οικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες και δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να τις διαφυλάξουν, ενώ δόθηκαν οδηγίες όπως οι ένοικοι απομακρυνθούν από τα υποστατικά τους. 

Η πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και επιχειρούν για την κατάσβεση της τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ, από τη Λεμεσό και από Τμήμα Δασών, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από την Επαρχία Λάρνακας. Επίσης, στην μάχη πυρόσβεσης ρίχθηκαν και τα πτητικά μέσα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισαν και οι δυο λωρίδες

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ακτής του Κυβερνήτη, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού, έχει πλέον κλείσει και στις δύο κατευθύνσεις. Κλειστός είναι επίσης και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, στο ύψος της Ακτής του Κυβερνήτη. 

H Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς όπως αποφύγουν να κινηθούν προς τη Λεμεσό, λόγω του κυκλοφοριακού χάους που δημιούργησε η πυρκαγιά. 

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι Ναυαγοσώστικοί Πύργοι ΛΕΜ1 και ΛΕΜ2, σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά πολιτών δια θαλάσσης, λόγω της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν με ανακοίνωση τους, οι ναυαγοσώστες μαζί με ένα σκάφος διάσωσης, σε συνεργασία με μέλη των ΟΥΚ, οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο με δύο σκάφη τους, τη Πολιτική Άμυνα, ΚΣΕΔ και άλλους αρμόδιους φορείς, έχουν κατάρτιση σχέδιο δράσης για μεταφορά 100-120 πολιτών, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας