Σάββατο 25 Σεπ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Περιμένουν απάντηση από ΗΠΑ και στέλνουν στο εδώλιο το Γιαννάκη

  28/07/2021 06:33
Περιμένουν απάντηση από ΗΠΑ και στέλνουν στο εδώλιο το Γιαννάκη

Περιμένουν απάντηση από ΗΠΑ και στέλνουν στο εδώλιο το Γιαννάκη

  28/07/2021 06:33

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος βρίσκεται υπό διερεύνηση για το ενδεχόμενο πλαστογραφίας του απολυτηρίου Λυκείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα κατά Γιαννάκη για πλαστό απολυτήριο και πτυχίο- Αριθμός 19, ολογράφως thirteen (pic)

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες του ΤΑΕ Αρχηγείου βρίσκονται στο τέλος τους, ωστόσο αυτό που εκκρεμεί είναι η απάντηση από το «San Diego State University» των ΗΠΑ αναφορικά με το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού, που προσυπογράφεται από τέσσερα πρόσωπα, που κατέχει ο κ. Γιαννάκη, ώστε να διαπιστωθεί η γνησιότητα του.

Σε περίπτωση που δεν προκύπτουν νέα αδικήματα για διερεύνηση, τότε η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα, για τα οποία ο πρώην Επίτροπος Εθελοντισμού, αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή που διαπιστωθεί ότι όντως το πτυχίο του είναι πλαστό, τότε η Αστυνομία θα χρειαστεί να προβεί σε περαιτέρω έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο το εξασφάλισε, ενώ τα αδικήματα σε βάρος του θα αυξηθούν.  

Πάντως, ο Γιαννάκη Γιαννάκη, κατά την ανάκριση του, τήρησε το δικαίωμα της σιωπής και δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Στα πλαίσια των ερευνών, από την οικία και το γραφείο του, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια και έγγραφα για εξετάσεις, ενώ οι έρευνες επεκτάθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας και τον Οργανισμό Νεολαίας, όπου το 1996 προσλήφθηκε ο κ. Γιαννάκη.

Παρότι το απολυτήριο είδε το φως της δημοσιότητας και φαίνεται ότι οι αριθμοί ήταν αλλοιωμένοι, σε σχέση με τον αριθμό που αναγραφόταν ολογράφως δίπλα από αυτούς, εντούτοις εξετάστηκαν από γραφολόγους της Αστυνομίας.  

Υπενθυμίζεται πως τον Γιαννάκη Γιαννάκη «έκαψε» ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία τον πρώην Επίτροπο, πως δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, παραθέτοντας μάλιστα το αυθεντικό απολυτήριο, συγκρίνοντάς το με το πλαστό, με τη διαφορά στους βαθμούς να είναι οφθαλμοφανής. Μάλιστα, ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου είναι τροποποιημένος με το χέρι, αριθμητικά και ολογράφως και δεν συνάδει με τον πραγματικό γενικό βαθμό.

Για παράδειγμα στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Φυσική και Αγγλικά, ενώ ολογράφως οι βαθμοί που αναγράφονται είναι «Thirteen» και αριθμητικά οι αριθμοί από 13 έχουν αλλοιωθεί και έγιναν 19 και στα τρία μαθήματα. Επίσης στα μαθηματικά το 10 έγινε 17 και στα γαλλικά το 11 έγινε 19. Από τους δώδεκα βαθμούς φαίνεται να αλλοιώθηκαν οι οκτώ.  

3966373210567993 image

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας