«Καθαρό» το κινητό του Πογιατζή, νέο σενάριο στο τραπέζι-Σφραγίδα επαγγελματιών

Σε γρίφο για γερούς λύτες εξελίσσεται η δολοφονία του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένο στο φλεγόμενο όχημά του, το πρωί της 15ης Ιουλίου στην Αναρίτα της Πάφου, με τους ανακριτές της υπόθεσης να προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους δώσουν τα κλειδιά προς την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν το ραντεβού θανάτου στα τηλέφωνα του Πογιατζιή, ανοίγουν λογαριασμούς

Και ενώ οι ανακριτές είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος, τα οποία ενδεχομένως να έδειχναν το πρόσωπα ή τα πρόσωπα που του έκλεισαν το ραντεβού θανάτου, αφού θεωρείται δεδομένο πως για να βρεθεί τη συγκεκριμένη ώρα και στο συγκεκριμένο σημείο ο 60χρονος, ήταν κατόπιν συνεννόησης, εντούτοις... άνθρακας ο θησαυρός.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, από τις εξετάσεις στα τηλεπικοινωνιακά και ηλεκτρονικά μέσα του 60χρονου, δεν προέκυψε οποιοδήποτε στοιχείο που να οδηγεί τους ανακριτές σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς το κινητό του θύματος ήταν «καθαρό». Γεγονός, που οδηγεί το ΤΑΕ Πάφου στο σενάριο ότι το θύμα ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε δεύτερο κινητό τηλέφωνο για τις δουλειές του, το οποίο ωστόσο δεν εντοπίστηκε στην σκηνή και ως εκ τούτου, πιθανόν να παραλήφθηκε από τους δράστες μετά την εκτέλεση. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι ανακριτές προσπαθούν μέσα από καταθέσεις να βρουν την άκρη του νήματος, καθώς ούτε οι κάμερες ασφαλείας που εξετάστηκαν από την περιοχή, έριξαν φως στην υπόθεση, αφού διερευνήθηκαν όλα τα οχήματα που καταγράφηκαν κατά τον ουσιώδη χρόνο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο από το καμένο όχημα με το απανθρακωμένο πτώμα-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου βλέπουν το κίνητρο του φόνου στα μονοπάτια του τζόγου και σε πιθανά μέτωπα που είχε ανοιχτά το θύμα. 

Ο τρόπος δράσης των εκτελεστών, που φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη, οδηγούν τους ανακριτές στο συμπέρασμα πως ενδεχομένως η δουλειά να ανατέθηκε σε επαγγελματίες εκτελεστές που γνωρίζουν καλά πώς να φέρουν εις πέρας, με απόλυτη επιτυχία, ένα συμβόλαιο θανάτου. 

Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται και από τρία στοιχεία που έχουν ενώπιόν τους οι ανακριτές της υπόθεσης. Το πρώτο στοιχείο, είναι ότι έθεσαν φωτιά στο όχημα μετά το έγκλημα, για να κρύψουν οποιαδήποτε στοιχεία μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη τους.

Επίσης, στο σώμα του θύματος εντοπίστηκαν τρεις σφαίρες, ωστόσο στη σκηνή βρέθηκε μόλις ένας κάλυκας, κάτι που δείχνει ότι οι υπόλοιποι δύο περισυνελέγησαν από τους δράστες, πριν αυτοί εγκαταλείψουν το σημείο. Το τρίτο στοιχείο είναι ότι με κάποιο τρόπο έκλεισαν ραντεβού με το θύμα, αλλά φρόντισαν να κρύψουν και σε αυτή την περίπτωση καλά τα ίχνη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο πίσω κάθισμα το απανθρακωμένο πτώμα-Ανοιχτό το ενδεχόμενο του φόνου

Σημειώνεται ότι οι Αρχές έλαβαν μεγάλο αριθμό καταθέσεων από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον του Πογιατζή, από τις οποίες ελπίζουν ότι θα βρουν τον τρόπο να βγουν από το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί και να φτάσουν στους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος εντοπίστηκε απανθρακωμένος στις 15 Ιουλίου, στα πίσω καθίσματα του οχήματός του, στο οποίο οι δράστες έβαλαν φωτιά.

Ο 60χρονος φέρεται να αναχώρησε νωρίς το πρωί εκείνης της μέρας από τη Νατά, όπου διέμενε κάποιες μέρες της εβδομάδας με τη σύζυγό του, ακολουθώντας το δρόμο Νατάς-Αναρίτας για να καταλήξει στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, με τελικό προορισμό τη δουλειά του, που βρισκόταν στη Λεμεσό.

Από την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, στην παρουσία του Μάριου Ματσάκη εκ μέρους της οικογένειας, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του Πογιατζή προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο.

Κατά τη διάρκεια της νεκροτομής λήφθηκαν δείγματα, τα οποία στάλθηκαν για τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διαφανεί κατά πόσον το θύμα ήταν ζωντανό ή νεκρό πριν τον εμπρησμό του οχήματός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επέστρεψαν στη σκηνή που δολοφονήθηκε ο Πογιατζής, παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου