Απορρίπτει τα περί ολιγωρίας για τους εργάτες η Οδού-«Έγνοια μας από την πρώτη στιγμή»

Τη θλίψη του για την απώλεια τεσσάρων συνανθρώπων μας εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς, εκφράζει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Οδού απορρίπτωντας ταυτόχρονα τα περί ολιγωρίας και χαρακτηρίζοντας ως ψευδείς τις δηλώσεις του ΚΙΣΑ. 

Όπως αναφέρεται, «το Κοινοτικό Συμβούλιο Οδού εκφράζει δημόσια το συγκλονισμό και τη λύπη του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τη καταστροφική πυρκαγιά που έπληξεν την περιοχή της ορεινής Λάρνακας. Εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, Ezzat Salama Youssef Salama, Marzouk Shohdy Marzouk Attia, Samwiel Milad Farouk Elyas και Maged Nabil Younan  Ragheb και δηλώνει την ετοιμότητα του να σταθεί δίπλα τους σ’ οτιδήποτε το χρειαστούν».

Επειδή ο θάνατος των 4 συνανθρώπων μας, προσθέτει, «έγινε αφορμή για ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις και ανακοινώσεις που έγιναν από τον ΚΙΣΑ, το Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να αναφέρει τα ακόλουθα για αποκατάσταση της αλήθειας και άρση οποιωνδήποτε εσφαλμένων εντυπώσεων.

• Στην περιοχή της Κοινότητας απασχολούνταν περίπου 100 εργάτες οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε γεωργικές εργασίες.

• Οι εργάτες αυτοί έχουν αγκαλιαστεί από την Κοινότητα και έχουν ενταχθεί πλήρως σ’ αυτήν συμμετέχοντας σ’ όλες τις τοπικές κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες.

• Από τη πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την πυρκαγιά ειδοποιήσαμε τηλεφωνικώς όλους τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή και τους δώσαμε οδηγίες να καλέσουν το προσωπικό τους να απομακρυνθεί από τους χώρους δουλειάς σε ασφαλείς χώρους.  Μεταξύ των εργοδοτών που ειδοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή ήταν και ο εργοδότης των τεσσάρων αδικοχαμένων εργατών.

• Κάποιοι από τους εργάτες παρέμειναν στην περιοχή και βοηθούσαν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μητρόπολη Ταμασού. Παράλληλα μεριμνήσαμε για την φιλοξενία όλων, σε ξενοδοχεία της περιοχής».

Καταλήγοντας, σημειώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Οδού, «είναι καθαρό ότι τα πιο πάνω ότι ουδεμία ολιγωρία ή δυσμενής αντιμετώπιση επεδείχθει από το Συμβούλιο σ’ ότι αφορά τους αλλοδαπούς εργαζόμενους της περιοχής, αλλά από τη πρώτη στιγμή η έγνοια και οι ενέργειες του Συμβουλίου στράφηκαν  στην ασφαλή απομάκρυνσή τους από την επικίνδυνη ζώνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο κελί ο 82χρονος που έριξε πυροβολισμό με κυνηγετικό όπλο γιατί τον ενοχλούσε η μουσική
Καταδίωκε δυο πρόσωπα με ξύλα και πέτρες για οικονομικές διαφορές και κατέληξαν όλοι στο κελί
Ογδονταδιαχρονος ενοχλήθηκε από μουσική σε κέντρο αναψυχής και έριξε πυροβολισμούς-Τέσσερις τραυματίες
Ο Θανάσης στραγγαλίστηκε, το Κράτος Δικαίου ξεφτιλίστηκε-Υπάρχει ευθιξία για ανάληψη ευθυνών;
Με προεκτάσεις η απόφαση για Θανάση-«Εισαγγελία και Αστυνομία ήθελαν από την αρχή να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια»
Προτεραιότητα η δημόσια τάξη-«Οι πολίτες όχι μόνο πρέπει να αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς»
Απουσιάζει 14χρονος από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Το Σάββατο αποφασίζει το Δικαστήριο για τους τρεις συλληφθέντες για 20 διαρρήξεις και κλοπές
Τι τραγικό... Έφτασαν τη μάνα του Θανάση στο σημείο να χαίρεται που αποδείχθηκε δολοφονία....
Σ. Μάτσας στον REPORTER: «Μπορούν να διατυπωθούν ποινικές ευθύνες ακόμη και τώρα για τον Θανάση»