Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα-«Κάτοικοι αρνούνταν να φύγουν από τα σπίτια τους»

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Άμυνα, ώστε να αναλάβει περισσότερα καθήκοντα και να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Λεμεσό, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκκένωσης και άλλων χωριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Σε δηλώσεις της η αναπληρώτρια διευθύντρια της Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού, Ολίβια Μιχαηλίδου, τόνισε πως από το μεσημέρι ενημερώθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Αρακαπά και άμεσα απέστειλαν τις δυνάμεις της επαρχίας Λεμεσού, για την ενίσχυση της προσπάθειας κατάσβεσης.

«Όπως φάνηκε, όμως, η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη και γι’ αυτό θα έπρεπε άμεσα να εκκενωθεί η κοινότητα Αρακαπά. Στη συνέχεια διαφάνηκε ότι θα έπρεπε να γίνει η εκκένωση των γύρω κοινοτήτων και οι δυνάμεις μας επικεντρώθηκαν στην εκκένωση άλλων επτά κοινοτήτων. Ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση που αυτό οδήγησε να κινητοποιηθούν δυνάμεις από όλες τις επαρχίες, ενώ ταυτόχρονα λειτούργησε και το τοπικό κέντρο ελέγχου σε συνδυασμό με το κινητό κέντρο ελέγχου».

Το έργο των αρμόδιων δεν ήταν εύκολο, αφού η εκκένωση γινόταν από σπίτι σε σπίτι και το γεγονός ότι υπήρχαν κάτοικοι που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αφήσουν τις περιουσίες τους, που είχαν ως προτεραιότητα να προστατεύσουν, δυσχέραινε την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ζητούσαμε βοήθεια, αλλά δεν είχαμε… γι’ αυτό φτάσαμε εδώ»

«Κάνουμε έκκληση σε όλους, επειδή πάνω από όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή, θα πρέπει, εφόσον δίνονται οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να πάρουν τη δύσκολη απόφαση να κλείνουν πόρτες και παράθυρα, να παίρνουν κλειδιά και να απομακρύνονται από τις οικίες τους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους κοινοτάρχες, προσφέρουμε φιλοξενία σε όλα τα άτομα, τα οποία χρειάζονται προσωρινά να βρίσκονται μακριά από τις κατοικίες τους, καθώς επίσης και σίτιση».

Η Πολιτική Άμυνα, πάντως βρίσκεται σε επιφυλακή, ώστε αν χρειαστεί να εκκενωθούν κι άλλες περιοχές και γενικότερα να παρέχουν όποια άλλη βοήθεια στους κατοίκους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι στη δύσκολη θέση να είναι μακριά από το σπίτι τους.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και ευχόμαστε να λήξει η υπόθεση χωρίς απώλειες. Δίνεται προτεραιότητα να γίνει κατάσβεση στις εστίες που υπάρχουν και ανάλογα πως θα γίνει η κατάσταση να παρέχουμε βοήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα