Σάββατο 13 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές λόγω της πυρκαγιάς-Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο

  03/07/2021 22:00
Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές λόγω της πυρκαγιάς-Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές λόγω της πυρκαγιάς-Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο

  03/07/2021 22:00

Επί ποδός, από το μεσημέρι, βρίσκεται η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, αφού αρκετές περιοχές, σε Λάρνακα και Λεμεσό έμειναν χωρίς ρεύμα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Έρχεται αεροσκάφος και από την Ιταλία για να ριχθεί στη μάχη πυρόσβεσης

Όπως ανέφερε στον REPORTER η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, τα συνεργία της Αρχής Ηλεκτρισμού, βρίσκονται στην περιοχή από την αρχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να επέμβουν, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, μετά από τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μάλιστα, στην περιοχή έχει στηθεί και κέντρο συντονισμού, παράλληλα με το κέντρο συντονισμού της Πυροσβεστικής και Πολιτικής Άμυνας.

«Έχουμε αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες ενέργειες μας και όλα τα συνεργία θα μεταβούν στο σημείο. Επίσης, γίνονται προσπάθειες να ηλεκτροδοτηθούν οι υδραντλίες που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, για να διευκολυνθούν Πυροσβεστική και Πολιτική Άμυνα, για να αντλούν νερό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, φαίνεται ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο δίκτυο της ΑΗΚ είναι εκτεταμένες, αφού έχουν καεί μεγάλος αριθμός πασσάλων, ενώ έχει πληγεί το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης. «Από την στιγμή που έχουν καταστραφεί πάσσαλοι, πρέπει να στηθεί ξανά το δίκτυο. Είμαστε εκεί και ζητούμε υπομονή».

Προτεραιότητα της ΑΗΚ, ξεκαθάρισε η κα. Παπαδοπούλου είναι να στηθεί ο κορμός του δικτύου και να τροφοδοτηθούν ξανά οι κοινότητες, όταν είναι εφικτό.  

ααα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας