Ξέσπoύν οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν τον τέως Κιτίου-«Πήγαινα στον τάφο του πατέρα μου, να κλάψω»

Σε κοινή δήλωση-ξέσπασμα, προχώρησαν οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν τον Μητροπολίτη Κιτίου, για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, με αποτέλεσμα η υποθέσεις τους να οδηγηθούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου και του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έθεσε θέμα ανικανότητας παρακολούθησης δίκης ο τέως Κιτίου-«Έκπτωση νοητικών λειτουργιών»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και την οποία κατέχει ο REPORTER, οι δύο γυναίκες αναφέρουν ότι, «ο Θεός είναι ψηλά και βλέπει χαμηλά. Τα φαντάσματα ξύπνησαν, μνήμες οδυνηρές ζητώντας να κυριεύσουν και πάλι τις σκέψεις, το είναι σου ολόκληρο. Όλοι είμαστε αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Το ζητούμενο είναι να διδασκόμαστε από τα λάθη μας, κι όχι να επιμένουμε σε αυτά».

Σημειώνουν ότι, «πριν από μερικές βδομάδες αναγκαστήκαμε να ξεθάψουμε από μέσα μας όσα είχαμε κρυμμένα εδώ και χρόνια. Γιατί; Οι απαντήσεις ποικίλουν. Να μην δικαιωθούμε; Να στιγματιστούμε από την κοινωνία; Εκφοβισμός; Και άλλοι διάφοροι φόβοι».

Επισημαίνουν πως, «η ψυχή όμως δεν μπορεί να ξεχάσει, ούτε να προσπεράσει τέτοια βαθιά πληγή. Ευχαριστούμε το Θεό που μας έδωσε δύναμη και κουράγιο να σπάσουμε τη σιωπή μας. Ορισμένα γεγονότα καταστάσεις αναγκαστικά τα θάβεις αφήνοντας βέβαια πολλαπλά τραύματα. Αν σε μηδενίσει ως άνθρωπο με αποτέλεσμα να μην εμπιστεύεσαι τίποτα και κανένα. Να κατηγορείς ακόμη και το εαυτό σου αν έκανες κάτι λάθος».

Στο συγκλονιστικό τους μήνυμα, αναφέρουν ότι, «προσπαθήσαμε να ορθοποδήσουμε, να σταθούμε στα πόδια μας, κοντά τα παιδιά μας, να μην μας πνίξουν τα ψυχολογικά μας, αλλά μάταια. Και ως γυναίκες έχουμε εκμηδενιστεί. Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μας ο οποίος ακόμη μας κυνηγά».

Θυμούμαι, αναφέρουν ακόμα πως, «μετά το συμβάν, πήγαινα στο κοιμητήριο, στον τάφο του πατέρα μου, να κλάψω, να ξεθυμώσω, να του ζητήσω να σηκωθεί και να με προστατεύσει».

Χθες, επισημαίνουν, «ακούσαμε από τα ΜΜΕ ότι ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου δεν μπορεί να παρακολουθήσει δίκη, λόγω πολλαπλών προβλημάτων υγείας. Και ότι νοητικά αδυνατεί. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ!»

Επιπλέον, στέλνουν το μήνυμα πως, «έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν το καθήκον τους, σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η δικαιοσύνη κι η αξιοπρέπειά μας βρίσκεται στα χέρια σας, και είμαστε σίγουρες ότι η αλήθεια γρήγορα θα λάμψει, γιατί έχει εξαντληθεί ο χρόνος. Ήδη έχουμε καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια. Αυτό που διαβάσατε είναι οι καταθέσεις δυο ψυχών, είναι ο πόνος δύο γυναικών που προσπαθούν να βρούνε το δίκιο τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών