Κυριακή 20 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κατέθεσε για τον πρώην Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος-«Θα καθαιρεθεί αν πάει Δικαστήριο»

  23/02/2021 11:59
Κατέθεσε για τον πρώην Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος-«Θα καθαιρεθεί αν πάει Δικαστήριο»

Κατέθεσε για τον πρώην Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος-«Θα καθαιρεθεί αν πάει Δικαστήριο»

  23/02/2021 11:59

Συγκλονισμό έχουν προκαλέσει οι τρεις δημόσιες καταγγελίες εναντίον πρώην Μητροπολίτη, ο οποίος είναι ύποπτος για βιασμό, απόπειρα βιασμού, άσεμνες επιθέσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Μία γυναίκα έχει ήδη προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι ο εν λόγω ιερωμένος τη νάρκωσε και τη βίασε.

Μία δεύτερη γυναίκα, τη μαρτυρία της οποίας αποκάλυψε σήμερα ο REPORTER, εξέφρασε την πρόθεση να καταγγείλει στην Αστυνομία άσεμνη επίθεση εναντίον της πριν από 25 χρόνια, ενώ το φως της δημοσιότητα είδε χθες 23 Φεβρουαρίου και τρίτη μαρτυρία στην εφημερίδα Πολίτης, για απόπειρα βιασμού γυναίκας, πριν από 40 χρόνια και όταν η ίδια ήταν 16 χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή 25 χρόνια μετά, καταγγέλλει τον πρώην Μητροπολίτη-«Νιώθω αηδία»

Σύμφωνα με πηγές από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ήδη η Αστυνομία έλαβε κατάθεση από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, αφού η γυναίκα που προέβη σε επίσημη καταγγελία, είχε αναφέρει ότι κατήγγειλε την υπόθεση στον ίδιο το 2011. Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε η γυναίκα στην Αστυνομία, σημειώνοντας πως δεν έγινε πιστευτή τότε η καταγγελία της.

Σημειώνεται πως η καταγγελία έγινε στον ίδιο τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος φέρεται να ρώτησε τον εν λόγω ιερωμένο, που ήταν τότε εν ενεργεία και να αρνήθηκε τα πάντα. Πάντως και παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν υπάρχει πρόθεση σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου για να συζητήσει το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου… Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»

«Πρέπει να δούμε αν θα του κινήσουν αγωγή και εάν θα έρθουν άλλες μαρτυρίες. Αν υπάρχουν αδιάσειστες μαρτυρίες και οδηγηθεί στο Δικαστήριο η υπόθεση, τότε ο πρώην Μητροπολίτης θα καθαιρεθεί», ανέφερε στον REPORTER η ίδια πηγή.

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και διερευνώνται από την Αστυνομία, προκύπτουν πολλά και βασανιστικά ερωτήματα. Ερωτήματα στα οποία οφείλει να δώσει απαντήσεις ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς και η Ιερά Σύνοδος αλλά και οι αρμόδιες Αρχές, που δεν διερεύνησαν τη δημόσια καταγγελία της γυναίκας στην Ελίτα Μιχαηλίδου το 2011.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας