Κατέθεσε για τον πρώην Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος-«Θα καθαιρεθεί αν πάει Δικαστήριο»

Συγκλονισμό έχουν προκαλέσει οι τρεις δημόσιες καταγγελίες εναντίον πρώην Μητροπολίτη, ο οποίος είναι ύποπτος για βιασμό, απόπειρα βιασμού, άσεμνες επιθέσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Μία γυναίκα έχει ήδη προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι ο εν λόγω ιερωμένος τη νάρκωσε και τη βίασε.

Μία δεύτερη γυναίκα, τη μαρτυρία της οποίας αποκάλυψε σήμερα ο REPORTER, εξέφρασε την πρόθεση να καταγγείλει στην Αστυνομία άσεμνη επίθεση εναντίον της πριν από 25 χρόνια, ενώ το φως της δημοσιότητα είδε χθες 23 Φεβρουαρίου και τρίτη μαρτυρία στην εφημερίδα Πολίτης, για απόπειρα βιασμού γυναίκας, πριν από 40 χρόνια και όταν η ίδια ήταν 16 χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή 25 χρόνια μετά, καταγγέλλει τον πρώην Μητροπολίτη-«Νιώθω αηδία»

Σύμφωνα με πηγές από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ήδη η Αστυνομία έλαβε κατάθεση από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, αφού η γυναίκα που προέβη σε επίσημη καταγγελία, είχε αναφέρει ότι κατήγγειλε την υπόθεση στον ίδιο το 2011. Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν όσα υποστήριξε η γυναίκα στην Αστυνομία, σημειώνοντας πως δεν έγινε πιστευτή τότε η καταγγελία της.

Σημειώνεται πως η καταγγελία έγινε στον ίδιο τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος φέρεται να ρώτησε τον εν λόγω ιερωμένο, που ήταν τότε εν ενεργεία και να αρνήθηκε τα πάντα. Πάντως και παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν υπάρχει πρόθεση σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου για να συζητήσει το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μου έβαλε ποτό, έχασα τις αισθήσεις μου… Μετά τον είδα να με βιάζει με τα ράσα»

«Πρέπει να δούμε αν θα του κινήσουν αγωγή και εάν θα έρθουν άλλες μαρτυρίες. Αν υπάρχουν αδιάσειστες μαρτυρίες και οδηγηθεί στο Δικαστήριο η υπόθεση, τότε ο πρώην Μητροπολίτης θα καθαιρεθεί», ανέφερε στον REPORTER η ίδια πηγή.

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και διερευνώνται από την Αστυνομία, προκύπτουν πολλά και βασανιστικά ερωτήματα. Ερωτήματα στα οποία οφείλει να δώσει απαντήσεις ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς και η Ιερά Σύνοδος αλλά και οι αρμόδιες Αρχές, που δεν διερεύνησαν τη δημόσια καταγγελία της γυναίκας στην Ελίτα Μιχαηλίδου το 2011.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα