Ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων το 2020 ο «Μαριούθκιας»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών σε σχέση με την εκτέλεση του 34χρονου Μάριου Γεωργίου άλλως «Μαριούθκιας», ο οποίος έπεσε νεκρός το βράδυ της Δευτέρας, μετά από καρτέρι θανάτου που του έστησαν στο δρόμο Μενεού προς Περβόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον περίμεναν στο κύρτωμα που θα ελάττωνε ταχύτητα-Τρία τα τραύματα στο κεφάλι

Ο 34χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές και το όνομα του ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ πληροφορίες για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια σε βάρος, είχε η Αστυνομία τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο 34χρονος είχε αρκετά μέτωπα ανοιχτά και οι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να στρέφουν της έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τους εκτελεστές στα ανοιχτά μέτωπα του «Μαριούθκια»-Ανακρίνονται πρόσωπα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση τον Ιανουάριο του 2020 για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση άλλο ένα πρόσωπο.

Και οι δύο, συνεργάστηκαν με τις Αρχές και ενέπλεξαν στην υπόθεση άλλο πρόσωπο, ενώ τέθηκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ώστε να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας και ως εκ τούτου, μετά την καταδίκη τους, μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο της Αστυνομίας και όχι στις Κεντρικές. 

Όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης, «στην επιβολή ποινής το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του την παραδοχή των δύο κατηγορουμένων και τη συνεργασία τους με τις ανακριτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους, τέθηκαν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

Ο 34χρονος, μπορεί να εξέτισε την ποινή του και να αποφυλακίστηκε το 2020, ωστόσο η Αστυνομία είχε λάβει μέτρα για την προστασία του, αφού εξέφραζε φόβους για τη ζωή του. 

Το όνομα του 34χρονου ενεπλάκη και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν, με την Αστυνομία να ανακρίνει πρόσωπα με τα οποία είχε ανοιχτά μέτωπα το θύμα, σε μια προσπάθεια να βρει μαρτυρίες που θα την βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πάντως, όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο εκτελεστής ήταν καλά διαβασμένος και γνώριζε τις κινήσεις του 34χρονου, εξού και του έστησε καρτέρι, γαζώνοντας το όχημα του και τραυματίζοντας τον θανάσιμα.  

 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Ε/κ στο κέντρο της Πάφου-Ζημιές στη δομή ανηλίκων
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας