Σάββατο 8 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πήρε εξιτήριο και λίγες ώρες μετά απεβίωσε-Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

  17/04/2021 08:35
Πήρε εξιτήριο και λίγες ώρες μετά απεβίωσε-Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Πήρε εξιτήριο και λίγες ώρες μετά απεβίωσε-Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

  17/04/2021 08:35

Καταγγελία για ιατρική αμέλεια, για το θάνατο 70χρονου στη Λεμεσό, βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 70χρονος εντοπίστηκε από τη σύζυγό του, να παρουσιάζει σπασμούς και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Αμέσως, κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και γύρω στη 1:00 κατέληξε. Η σορός του άνδρα επιθεωρήθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί αν φέρει μώλωπες ή άλλες κακώσεις. Από τις έρευνες, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο φόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί στις 11 Απριλίου στο νοσοκομείο και εισήχθη στο καρδιολογικό τμήμα, όπου του έγινε καθετηριασμός. Πέντε μέρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής, οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Τα μέλη της οικογένειας του άνδρα έχουν υποβάλει καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας, για ιατρική αμέλεια. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ακόμη οριστεί μέρα για τη διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής επί της σορού. 

Η θέση του ΟΚΥπΥ

Σχολιάζοντας την καταγγελία για ιατρική αμέλεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι, «ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) θα αποφύγει να προβεί σε δημόσια σχόλια ενόσω τα γεγονότα της υπόθεσης αποτελούν αντικείμενο έρευνας».

Θεωρεί επίσης, «υποχρέωση να ξεκαθαρίσει ότι, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, αφού έγιναν όλα τα ενδεικνυόμενα, το εξιτήριο δόθηκε στη βάση ιατρικών δεδομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας