Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για τις μαζικές εκδηλώσεις-Ζητά πρόληψη από την Αστυνομία

Έντονα αντιδρά το ΚΕΒΕ, για τις μαζικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό, τις οποίες χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες.

Σε ανακοίνωσή του, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, εκφράζει, «την κάθετη διαφωνία του με οποιεσδήποτε νέες προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις/συγκεντρώσεις είτε για σκοπούς διασκέδασης, είτε διεκδίκησης αιτημάτων, είτε διαμαρτυρίας, εκφράζει το ΚΕΒΕ, με αφορμή τα όσα απαράδεκτα έγιναν την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό».

 Σημειώνει ότι «στις πολύ δύσκολες μέρες που περνούμε, όση και εάν είναι η κόπωση που όλοι αισθανόμαστε, δεν δικαιολογούνται οποιεσδήποτε μαζικές συγκεντρώσεις, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, σε μια περίοδο που ήδη καταγράφεται αυξημένη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας».

Είναι αδιανόητο, συνεχίζει, «οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και μεγάλο μέρος του πληθυσμού να τηρούν με αυστηρότητα τα περιοριστικά μέτρα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για έλεγχο της πανδημίας και κάποιοι να θεωρούν ότι μπορούν με τη μεγαλύτερη ευκολία να τα αγνοούν και να καταστρέφουν όσα επιτυγχάνουμε, με το πρόσχημα της διαφωνίας ή της διαμαρτυρίας».

Καλεί εξάλλου την κυβέρνηση και την Αστυνομία να ενεργούν προληπτικά και να αναστέλλουν αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί η διαχείριση τους είναι πολύ πιο δύσκολη και περίπλοκη όταν εκδηλωθούν.

 «Ακόμα το ΚΕΒΕ καλεί το Υπουργείο Υγείας να διευρύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με περισσότερους εμβολιασμούς, ώστε να αποτραπεί η διάδοση του ιού. Καλεί επίσης, όλους να τηρούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διότι ούτε το σύστημα υγείας, αλλά ούτε η οικονομία έχουν πολλές αντοχές. Είναι απαραίτητο να κερδίσουμε το στοίχημα για επιστροφή στην κανονικότητα, καταλήγει το ΚΕΒΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες