«Θετικοί» στην ανευθυνότητα οι Λεμεσιανοί, χορεύουν σάμπα τον… κορωνοϊό

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από τις ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων από το Υπουργείο Υγείας, τα οποία θα δώσουν ανάσα τόσο στους πολίτες που βρίσκονται καθηλωμένοι στα σπίτια τους για τρεις μήνες, αλλά και στις επιχειρήσεις εστίασης, που αργοπεθαίνουν λόγω του lockdown, όμως κάποιοι προσπαθούν να τινάξουν την όλη προσπάθεια στον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκλεισαν δύο υποστατικά, στις 28 οι καταγγελίες για τα καρναβάλια στη Λεμεσό

Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων στη Λεμεσό, αφού πρόκειται για την επαρχία με τα περισσότερα κρούσματα, ενώ όπως ανακοινώθηκε, η Λεμεσός είναι η κύρια πηγή εισαγωγών στα νοσοκομεία, τα οποία αρχίζουν να γεμίζουν προκαλώντας τεράστιο πονοκέφαλο, οι Λεμεσιανοί φαίνεται να σφυρίζουν αδιάφορα.

Κι αυτό λόγω του ότι, παρά την ακύρωση της καθιερωμένης καρναβαλίστικης παρέλασης, εκατοντάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, παραβιάζοντας τα μέτρα και αγνοώντας την έξαρση των κρουσμάτων, που παρατηρείται στην πόλη τους.

Από τη μία, το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων στη Λεμεσό, έφερε φωνές και έντονες αντιδράσεις, οι οποίες ωστόσο δεν συνάδουν με τις εικόνες που καταγράφονται από το πρωί στη Λεμεσό, όπου οι πολίτες γιορτάζουν τα καρναβάλια.

Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε δύο θανάτους από τη Λεμεσό, εκ των οποίων το ένα θύμα μόλις 49 ετών, οι καρναβαλιστές ήταν συγκεντρωμένοι στο παλιό λιμάνι, διασκεδάζοντας τη γιορτή του καρναβαλιού, χωρίς να τηρούν οποιοδήποτε μέτρο.

Κι όλα αυτά την ώρα που στην Λεμεσό καταγράφεται η υψηλότερη τιμή στην Κύπρο στην αθροιστική επίπτωση για την πανδημία, που φτάνει τα 923 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού, που το 65% των κρουσμάτων προέρχεται από την επαρχία και που η πληρότητα του νοσοκομείου στο θάλαμο covid ξεπέρασε το 95%.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου προκαλούν την οργή των πολιτών, που τηρούν τα μέτρα και συμβάλουν στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα, προκαλούν τεράστιο πονοκέφαλο στους αρμόδιους, αφού η Λεμεσός βρίσκεται στο κόκκινο.

Έντονοι Υπ. Δικαιοσύνης και Αρχηγός Αστυνομιάς

Σε δηλώσεις τους στον Ant1, τόσο η υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο Αρχηγός Αστυνομίας, έκαναν λόγο για απαράδεκτες συμπεριφορές.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, έκανε έκκληση να αντιληφθούν όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης, καλώντας τους να επιστρέψουν στο σπίτι. «Αυτές οι εικόνες είναι άκρως ανησυχητικές. Έδειξε μια ανοχή στην αυτοκινητοπομπή η Αστυνομία, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτές τις εικόνες. Η Λεμεσός είναι στο κόκκινο, έχει 17 περιπολικά που ελέγχουν και προχωρούν με εξώδικα, αλλά πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Τους καλώ να πάνε στα σπίτια τους. Λυπάμαι».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι «αυτά που είδαμε όλοι σήμερα δεν τιμούν κανένα. Πρόκειται για απαράδεκτες συμπεριφορές και κυρίως απέναντι σε αυτούς που τηρούν τα μέτρα. Κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης. Πολλοί οι νοσηλευόμενοι και η Λεμεσός είναι η Επαρχία που βρίσκεται στο κόκκινο. Ένας αδαής μπορεί να αντιληφθεί πως η κατάσταση στη Λεμεσό είναι η χειρότερη. Θα διερευνηθούν οι εικόνες, θα προχωρήσουμε σε καταγγελίες και ήδη κλείσαμε δύο υποστατικά που πρόσφεραν ποτά και είχαν μουσικές».

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή του στο Twitter, o πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε πως «η κοινωνία έχει υποστεί θυσίες και έχει φτάσει στα όρια της στην πανδημία. Οι εμβολιασμοί διευρύνονται, με λίγη υπομονή θα βγούμε νικητές. Η ανεύθυνη συμπεριφορά στη Λεμεσό θέτει σε κίνδυνο ζωές και ρισκάρει όλα όσα πέτυχαν οι συμπολίτες μας».

Την απογοήτευσή του για τις εικόνες στη Λεμεσό, εξέφρασε και ο Δήμαρχος της πόλης, Νίκος Νικολαΐδης. «Τα σημερινά συμβάντα σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των Λεμεσιανών. Εκφράζω τη λύπη και την απογοήτευση μου για αυτές τις συμπεριφορές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση