Χαστούκι και κραυγή από φυλακισμένους στο ΑΚΕΛ-«Αφήστε μας εκτός από μικροπολιτικές σκοπιμότητες»

Επανέρχονται μέσω νέας επιστολής οι φυλακισμένοι, οι οποίοι εξαπολύουν εκ νέου τα πυρά τους κατά του ΑΚΕΛ και το καλούν όπως αφήσουν τη φυλακή και τους φυλακισμένους, «εκτός των μικροπολιτικών τους σκοπιμοτήτων».

Σε συνέχεια των αντιδράσεων για την πρόταση της Σκεύης Κουκουμά στη Βουλή που αφορά τους ουσιοεξαρτώμενους που μεταφέρονται στην Αγία Σκέπη, οι φυλακισμένοι στέλνουν ηχηρό μήνυμα πως χρειάζονται στήριξη, ενώ τονίζουν πως, «η ουσία του θέματος δεν είναι τα κτήρια αν είναι λυόμενα ή τριώροφα, αλλά στο έργο που επιτελείται από την τωρινή Διεύθυνση των φυλακών και στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας».

Την ίδια ώρα, οι φυλακισμένοι εκφράζουν για ακόμη μια φορά τη στήριξή τους στη Διεύθυνση των φυλακών και την Αγία Σκέπη

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή των φυλακισμένων:

Επί ευκαιρίας του άρθρου της Χαραυγής, στις 4 Μαρτίου για την παραπομπή φυλακισμένων σε πρόγραμμα απεξάρτησης και το δικαίωμα μιας δεύτερης ευκαιρίας για ζωή στους φυλακισμένους, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να σταματήσετε να παραπληροφορείτε τον κόσμο για αυτό το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας και να λέτε τα γεγονότα ως έχουν. Ότι δηλαδή ο πραγματικός σας σκοπός είναι να στερήσετε όχι μόνο το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας αλλά ακόμα και της πρώτης και της τρίτης από τους φυλακισμένους.

Η πλειοψηφία από εμάς, είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στην  παρανομία γιατί είχαμε την ατυχία στη ζωή  να μπλέξουμε, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς του λόγους, στον βούρκο των ναρκωτικών. Η ασθένεια των ναρκωτικών είναι χειρότερη και από τον ίδιο τον καρκίνο. Είναι αρρώστια στην ψυχή του ανθρώπου που χρειάζεται αρκετή στήριξη από όλους για να βοηθηθούμε και να απαλλαγούμε από αυτήν. Τα ναρκωτικά είναι το πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας μας. Κάθε σπίτι έχει η θα έχει κάποιο δικό τους άτομο και όλοι γνωρίζουμε πόσο σοβαρό πρόβλημα είναι.

Σκοπός δεν πρέπει να είναι η αποστέρηση «εξουσιών» όπως λέτε και υπονοώντας την αναξιοκρατική διαλογή φυλακισμένων στα προγράμματα απεξάρτησης από την τωρινή Διεύθυνση των φυλακών. Μιας Διεύθυνσης που μας έδωσε στα αλήθεια το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας, στο σύνολο μας, χωρίς διακρίσεις και χωρίς όπως λέτε, διαπλοκή. Μιας Διεύθυνσης που μας βλέπει σαν ανθρώπους και ποτέ δεν μας αντιμετώπισε με διακρίσεις.

Η ουσία του θέματος αγαπητοί κύριοι, δεν είναι τα κτήρια αν είναι λυόμενα ή τριώροφα, αλλά στο έργο που επιτελείται από την τωρινή Διεύθυνση των φυλακών και στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Μην τους το στερείτε. Εδώ στις φυλακές και στην Αγία Σκέπη, παράγεται κοινωνικό έργο. Αφήστε τη Διεύθυνση και την Αγία Σκέπη να κάνουν τη δουλειά τους, όπως ήδη την κάνουν πάρα πολύ καλά. Αφήστε τη φυλακή και τους φυλακισμένους εκτός των μικροπολιτικών σας σκοπιμοτήτων.

Εμείς οι φυλακισμένοι στηρίζουμε τη Διεύθυνση των φυλακών και την Αγία Σκέπη. Τα καλύτερα παραδείγματα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι, δηλαδή εμείς.

Ευχαριστούμε την κ. Άννα Αριστοτέλους, την κ. Αθηνά Δημητρίου, την κ. Τίνα Παύλου, τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και όσους συμβάλλουν καλοπροαίρετα στην αποδεδειγμένη επιτυχή λειτουργία του προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών