Ετοιμάζουν μαζικές καταγγελίες διαμαρτυρόμενοι-Η ανακοίνωση της Ομάδας Νομικής Υποστήριξης

Μαζικές καταγγελίες ετοιμάζουν διαμαρτυρόμενοι, σε σχέση με τις χθεσινές εικόνες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο, στο κέντρο της Λευκωσίας, προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ). Σε ανακοίνωση της η Ομάδα Νομικής Υποστήριξης «Ως Δαμέ», ήδη έχουν δρομολογηθεί δύο τέτοια παράπονα που αφορούν σε σοβαρούς τραυματισμούς και θα υποβληθούν ως αύριο, ενώ σημειώνει πως θα δημιουργηθεί σχετικό αρχείο από τις καταγγελίες.

Αυτούσια η ανάρτηση:

Υποβολή παραπόνων στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΔΙΠΑ)

Ανεξάρτητα από το εάν η ΑΑΔΙΠΑ θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη εξέταση της αστυνομικής βίας που ασκήθηκε στην πορεία 13_2, κάθε πολίτης του οποίου παραβιάστηκαν τα δικαιώματα και που υπέστη κακοποίηση και βία από την αστυνομία καλείται να υποβάλει δικό του ξεχωριστό παράπονο στην ΑΑΔΙΠΑ. Ήδη έχουν δρομολογηθεί δύο τέτοια παράπονα που αφορούν σε σοβαρούς τραυματισμούς και θα υποβληθούν ως αύριο.

Είτε έχεις σοβαρά και εμφανή τραύματα (χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα με πληγές) είτε έχεις λιγότερο σοβαρά τραύματα (μώλωπες ή ελαφρύ πόνο από χτύπημα, παρενέργειες από τη ρίψη χημικών), είναι σημαντικό να κινηθείς όσο πιο άμεσα μπορείς. Συμβουλεύουμε να επισκεφθείς απευθείας είτε τις πρώτες βοήθειες είτε τον προσωπικό σου γιατρό, να πάρεις ιατρική γνωμάτευση και να προχωρήσεις με αυτήν στην καταγγελία στην ΑΑΔΙΠΑ, είτε μόνος σου είτε με δικηγόρο. Εναλλακτικά, επικοινωνία μαζί μας για περαιτέρω καθοδήγηση.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σκοπεύουμε να διατηρήσουμε αρχείο όλων των καταγγελιών που θα γίνουν στην ΑΑΔΙΠΑ ώστε να μπορούμε συντονισμένα και συλλογικά να καταδείξουμε την μαζικότητα της οργανωμένης εγκληματικής βίας που ασκήθηκε από την  αστυνομία στις 13_2 εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών. Γι' αυτό σας παροτρύνουμε εάν υποβάλετε παράπονο στην ΑΑΔΙΠΑ, να μας ενημερώσετε σχετικά με αυτό, ούτως ώστε να έχουμε υπόψη μας την υπόθεσή σας και ούτως ώστε να μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με άτομα που ίσως είδαν ή έχουν στην κατοχή τους υλικό που σας βοηθά. Έτσι θα μπορούμε επίσης να καταγράφουμε και να ενημερώνουμε όλο τον κόσμο σχετικά με τα πορίσματα / αποτελέσματα των καταγγελιών.

Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πορείας «Ως δαμέ»

Για να μεν μείνουμε ως δαμέ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media