Ετοιμάζουν μαζικές καταγγελίες διαμαρτυρόμενοι-Η ανακοίνωση της Ομάδας Νομικής Υποστήριξης

Μαζικές καταγγελίες ετοιμάζουν διαμαρτυρόμενοι, σε σχέση με τις χθεσινές εικόνες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο, στο κέντρο της Λευκωσίας, προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ). Σε ανακοίνωση της η Ομάδα Νομικής Υποστήριξης «Ως Δαμέ», ήδη έχουν δρομολογηθεί δύο τέτοια παράπονα που αφορούν σε σοβαρούς τραυματισμούς και θα υποβληθούν ως αύριο, ενώ σημειώνει πως θα δημιουργηθεί σχετικό αρχείο από τις καταγγελίες.

Αυτούσια η ανάρτηση:

Υποβολή παραπόνων στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΔΙΠΑ)

Ανεξάρτητα από το εάν η ΑΑΔΙΠΑ θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη εξέταση της αστυνομικής βίας που ασκήθηκε στην πορεία 13_2, κάθε πολίτης του οποίου παραβιάστηκαν τα δικαιώματα και που υπέστη κακοποίηση και βία από την αστυνομία καλείται να υποβάλει δικό του ξεχωριστό παράπονο στην ΑΑΔΙΠΑ. Ήδη έχουν δρομολογηθεί δύο τέτοια παράπονα που αφορούν σε σοβαρούς τραυματισμούς και θα υποβληθούν ως αύριο.

Είτε έχεις σοβαρά και εμφανή τραύματα (χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα με πληγές) είτε έχεις λιγότερο σοβαρά τραύματα (μώλωπες ή ελαφρύ πόνο από χτύπημα, παρενέργειες από τη ρίψη χημικών), είναι σημαντικό να κινηθείς όσο πιο άμεσα μπορείς. Συμβουλεύουμε να επισκεφθείς απευθείας είτε τις πρώτες βοήθειες είτε τον προσωπικό σου γιατρό, να πάρεις ιατρική γνωμάτευση και να προχωρήσεις με αυτήν στην καταγγελία στην ΑΑΔΙΠΑ, είτε μόνος σου είτε με δικηγόρο. Εναλλακτικά, επικοινωνία μαζί μας για περαιτέρω καθοδήγηση.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σκοπεύουμε να διατηρήσουμε αρχείο όλων των καταγγελιών που θα γίνουν στην ΑΑΔΙΠΑ ώστε να μπορούμε συντονισμένα και συλλογικά να καταδείξουμε την μαζικότητα της οργανωμένης εγκληματικής βίας που ασκήθηκε από την  αστυνομία στις 13_2 εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών. Γι' αυτό σας παροτρύνουμε εάν υποβάλετε παράπονο στην ΑΑΔΙΠΑ, να μας ενημερώσετε σχετικά με αυτό, ούτως ώστε να έχουμε υπόψη μας την υπόθεσή σας και ούτως ώστε να μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με άτομα που ίσως είδαν ή έχουν στην κατοχή τους υλικό που σας βοηθά. Έτσι θα μπορούμε επίσης να καταγράφουμε και να ενημερώνουμε όλο τον κόσμο σχετικά με τα πορίσματα / αποτελέσματα των καταγγελιών.

Νομική Ομάδα Υποστήριξης Πορείας «Ως δαμέ»

Για να μεν μείνουμε ως δαμέ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Επαναπατρίστηκαν αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Πάνω από 4.000 στο 2024
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Απουσιάζει από την οικία του στο Πισσούρι 45χρονος (pic)
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση
Επιβεβαιώνει τις μπάλες με τα κινητά η Διεύθυνση Φυλακών-Διαψεύδει τον εντοπισμό ναρκωτικών
Υπεραμύνεται των αποφάσεων της για Κατσουνωτό η Εισαγγελία-Αντεπιτίθεται στην Αρχή, ενοχλημένη με τις επικρίσεις
H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία