Τετάρτη 28 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Υποβάλλεται σε επέμβαση η 25χρονη Αναστασία που τραυματίστηκε στο μάτι

  14/02/2021 14:55
ΒΙΝΤΕΟ: Υποβάλλεται σε επέμβαση η 25χρονη Αναστασία που τραυματίστηκε στο μάτι

ΒΙΝΤΕΟ: Υποβάλλεται σε επέμβαση η 25χρονη Αναστασία που τραυματίστηκε στο μάτι

  14/02/2021 14:55

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται η 25χρονη Αναστασία που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Λευκωσίας, με την Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, να αρχίζει αυτεπάγγελτη έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρξε υπέρμετρη βια από πλευράς των μελών της Δύναμης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θύελλα αντιδράσεων για τα επεισόδια-Ζητά έρευνα ο Αρχηγός, πυρά από τα κόμματα

Η 25χρονη σε ανάρτηση της, αναφέρει πως «είμαι η Αναστασία Δημητριάδου και έχω δεχτεί αστυνομική επίθεση από water cannon γιατί χόρευα ειρηνικά στο πεζοδρόμιο. Έχω σοβαρά τραύματα στο μάτι και χρειάζομαι επέμβαση, όμως δεν μετανιώνω για τίποτα! Τα φιλιά μου και καλή δύναμη σε όλους».

Την ίδια ώρα, σε ανάρτηση στη σελίδα Συσπείρωση Ατάκτων που συμμετείχαν στην πορεία, αναφέρεται πως «η κατάσταση της υγείας της 25χρονης είναι σοβαρή και θα χρειαστεί να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση με laser για να γλυτώσει το μάτι της. Είναι πιθανόν να έχει μόνιμη βλάβη».

Επίσης, ενημερώνουν πως «εκ μέρους των διοργανωτών της χτεσινής διαμαρτυρίας θα δημιουργήσουμε κουτί εισφορών για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων της Αναστασίας. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε εντός των ημερών. Προς το παρών στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στην Αναστασία και της ευχόμαστε σύντομη ανάρρωση. Για την Αναστασία αλλά και για όλους που δέχτηκαν καταστολή χτες, λέμε ότι τούτο ΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΑΜΕ».

Υπενθυμίζεται πως για τα χθεσινά επεισόδια, ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε έρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία αύριο αναμένεται να ζητήσει τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών. 

Η Αστυνομία προέβη σε έντεκα συλλήψεις, ενώ εξέδωσε έξι εξώδικα σε διαμαρτυρόμενους για παραβίαση των μέτρων για την πανδημία. 

Έκθεση γεγονότων, σε σχέση με τις οδηγίες που δόθηκαν, ζήτησε από τον Αρχηγό Αστυνομίας και η υπουργός Δικαιοσύνης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διορίζονται ποινικοί ανακριτές για τη βία, ζήτησε έκθεση γεγονότων η Γιολίτη

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας