Δρακόντεια μέτρα για την πορεία από οργανωμένα σύνολα-Καταστρώθηκε πλάνο δράσης

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να λάβει η Αστυνομία, για την μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στη Λευκωσία, από οργανωμένα σύνολα.  

Τα οργανωμένα σύνολα, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στο πάρκο «Κολοκάση» για να διαμαρτυρηθούν, παρά την απαγόρευση των μαζικών συγκεντρώσεων που προνοούν τα διατάγματα, θέλοντας να εκφράσουν τη διαφωνία τους, στους χειρισμούς που γίνονται για το θέμα της διαφθοράς, αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, έχει καταστρωθεί ένα γενικό πλάνο δράσης, αλλά οι Αρχές θα κινηθούν αναλόγως του κόσμου που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση, αλλά και του τρόπου που θα κινηθούν οι διαμαρτυρόμενοι.

Ως προς το κατά πόσον θα ακολουθήσουν την τακτική προηγούμενων διαμαρτυριών, καταγράφοντας σε βίντεο τους συμμετέχοντες, για να προχωρήσουν σε καταγγελίες αργότερα, επανέλαβε πως το πλάνο της Αστυνομίας θα καθοριστεί αναλόγως των κινήσεων, όσων θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Ως εκ τούτου, η ηγεσία της Αστυνομίας θα ενισχύσει τα περίπολα στην περιοχή του Πάρκου Κολοκάση, ενώ ισχυρές δυνάμεις του Σώματος, θα επιβλέπουν διακριτικά την διαμαρτυρία.

Απαιτήσεις των διαμαρτυρόμενων, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανάρτησή τους οι «Antifa», είναι να γίνουν επενδύσεις για τη δημόσια υγεία και παιδεία, αντί για την Αστυνομία και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ζητούν επίσης, να τελειώσει, όπως αναφέρουν, η διαχείριση της πανδημίας με όρους καταστολής και παράλληλα να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ομάδων. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων, μεταναστριών και αιτητών ασύλου που επηρεάζονται από την πανδημία, αλλά και να τελειώσει ο πόλεμος εναντίον του πολιτισμού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Επιπλέον, ζητούν να σταματήσει το μέτρο της απαγόρευσης διαδηλώσεων.

«Να αντισταθούμε στη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και του περιβάλλοντος. Να αντισταθούμε στον αυταρχισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να ανοίξουμε δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν.

Καλούμε οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες να συνυπογράψουν και να συμπορευθούν μαζί μας. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία, αξιολογώντας τα στοιχεία που είχε ενώπιον της, αλλά και μελετώντας τη συσπείρωση που υπάρχει για τη διαμαρτυρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέδωσε ανακοίνωση, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, «υπενθυμίζεται ότι το διάταγμα (Αρ.6) του 2021, του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, 2021 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και τέθηκε σε άμεση εφαρμογή, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια, περιλαμβανομένων φεστιβάλ, καθώς και παρεμφερών εκδηλώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους».

Ως εκ τούτου, σημειώνει η Αστυνομία, «εφίσταται για ακόμα μια φορά η προσοχή όλων και υπογραμμίζεται η ευθύνη, αλλά και η υποχρέωση για πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Όπως επισημαίνεται, «από την πλευρά της η Αστυνομία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πιστή εφαρμογή των διαταγμάτων. Όσα πρόσωπα εντοπίζονται να παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα ή να προβαίνουν σε ενέργειες που πιθανόν να υποκινούν άλλα πρόσωπα να παραβιάσουν τα διατάγματα ή να διαπράξουν αδικήματα θα υπόκεινται στις συνέπειες του Νόμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος