Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οκτώ σφαίρες έλειπαν από το σφραγισμένο σακούλι της Ε.Φ που χρεώθηκε ο 23χρονος

  06/05/2020 10:35
Οκτώ σφαίρες έλειπαν από το σφραγισμένο σακούλι της Ε.Φ που χρεώθηκε ο 23χρονος

Οκτώ σφαίρες έλειπαν από το σφραγισμένο σακούλι της Ε.Φ που χρεώθηκε ο 23χρονος

  06/05/2020 10:35
Στην Εθνική Φρουρά επεκτείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Κλαυδιά, με θύμα την 21χρονη Μαρία Χάρπα, η οποία έπεσε νεκρή από το όπλο του 23χρονου αδελφού της.
 
Από τις έρευνες στην οικία της οικογένειας, εκτός από το όπλο του 23χρονου, παραλήφθηκε ο στρατιωτικός εξοπλισμός του, μεταξύ των οποίων και ένα σακούλι νάιλον σφραγισμένο που περιέχει 200 σφαίρες 7,62 χλ.
 
Το εν λόγω σακούλι έφερε μια τρύπα στο πάνω μέρος και από την καταμέτρηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οκτώ σφαίρες.
 
Σημειώνεται πως το εν λόγω σακούλι με τις σφαίρες που χρεώνονται όλοι οι έφεδροι που έχουν στην κατοχή τους όπλο, φέρει σημείωμα, το οποίο αναφέρει πως απαγορεύεται να ανοιχτεί, εκτός στην περίπτωση που δοθούν οδηγίες από την μονάδα τους.
 
Το G3 του 23χρονου αναμένεται να περάσει από βαλλιστικό έλεγχο, ενώ τα δείγματα για πυρίτιδα που λήφθηκαν από τον ύποπτο θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις.
 
Όταν τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας είχαν φθάσει στο μέρος και εντόπισαν τον 23χρονο, αυτός ανέφερε ότι είχε μεταβεί σε προγραμματισμένη βολή στη μονάδα του, στο στρατόπεδο Απλάντα. Κατά τη διάρκεια της βολής, το όπλο του παρουσίασε εμπλοκές και συμβουλεύτηκε από τον οπλουργό της μονάδας του να το καθαρίσει όταν επιστρέψει στο σπίτι.
 
Όταν επέστρεψε και κατά τη διάρκεια που το καθάριζε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο 23χρονος, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδελφή του στο κεφάλι, η οποία καθόταν στο σαλόνι της οικίας.
 
Από τις προκαταρκτικές εξετάσει που διενεργήθηκε από τον Διοικητή της μονάδας, διαφάνηκε πως η συγκεκριμένη μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή, ενώ ο 23χρονος είχε παρουσιαστεί για βολή στις 17 Μαΐου. Ωστόσο, τον Οκτώβριο είχε παρουσιαστεί εκ νέου έφεδρος στην μονάδα του.  
 
ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας