Η παραδοχή για «λόγους τιμής», η αρνητική στάση και η… προαναγγελία θανάτου

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δέκα Σύριοι που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα μαζί με τον 42χρονο φερόμενο συζυγοκτόνο, έπειτα από έφοδο σε υποστατικό στη Λεμεσό, με την Αστυνομία να καταφέρνει να φορέσει χειροπέδες, τέσσερις μέρες μετά, στον κατζητούμενο για το άγριο φονικό που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Πάφο, με θύμα την 31χρονη πολύτεκνη μητέρα Ghada Al Nour.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με σφιγμένη τη θηλιά ο συζυγοκτόνος, η σύλληψη του συμπλήρωσε το παζλ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, ο 42χρονος είχε μεταβεί χθες στο εν λόγω υποστατικό, στο οποίο διέμεναν οι ομοεθνείς του, ζητώντας καταφύγιο και την βοήθεια τους για να διαφύγει της σύλληψης, ενώ τους παραδέχθηκε πως αυτός σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του, για λόγους τιμής.

Ωστόσο, οι δέκα Σύριοι κάλεσαν την Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στο μέρος και προχώρησαν στην σύλληψη του, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο ύποπτος είχε ξυριστεί, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εμφάνιση του. 

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που υπάρχουν στην πλάτη του, καθώς και την μαρτυρία της επτάχρονης που έδειξε τον πατέρας της ως το δολοφόνο της μητέρας της και ζωγράφισε το φονικό που διαπράχθηκε μπροστά στα μάτια της, ο 42χρονος κρατά σκληρή στάση και επιμένει να μην παραδέχεται ότι αυτός σκότωσε την σύζυγο του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκληρή στάση από τον φερόμενο συζυγοκτόνο-Περνά από εξαντλητική ανάκριση
 
Ωστόσο, η Αστυνομία, εκτός από τις καταθέσεις των Σύρων που τον έδωσαν, έχει στα χέρια της μαρτυρία που αναφέρει πως ο 42χρονος είχε πει από δύο μέρες προηγουμένως πως θα σκοτώσει την 31χρονη σύζυγο του. 
 
Ο 42χρονος, όποια στάση και αν συνεχίσει να κρατά, οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους ικανοποιητική μαρτυρία και μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, αναμένεται να παραπέμψουν τον 42χρονο σε δίκη, όπου θα βρεθεί στο εδώλιο με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Σημαντική μαρτυρία θεωρείται και αυτή του αδελφού του, στον οποίο μετέφερε τα τρία παιδιά που βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του φονικού και στον οποίο διέμεναν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας. Μάλιστα, ο αδελφός του 42χρονου αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα του φερόμενο δράστη, λίγες ώρες μετά το φονικό, όπου του είπε πως θα φύγει, χωρίς όμως να του ομολογήσει το στυγερό έγκλημα του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόλις μερικές γραμμές η μαρτυρία της επτάχρονης-Δεν θα καταθέσουν τα αδέλφια της
 
Επίσης, «κλειδί» θεωρείται και το φονικό μαχαίρι που εντοπίστηκε σε κάδο απορριμμάτων της κουζίνας, το οποίο στάλθηκε για  εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα δέσουν και με επιστημονικό τρόπο τον ύποπτο με το έγκλημα.

Ο 42χρονος, μετά την έκδοση του διατάγματος οκταήμερης προσωποκράτησης του από το Δικαστήριο, αναμένεται να περάσει από νέα εξαντλητική ανάκριση.

Υπενθυμίζεται πως η 31χρονη ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα εναντίον του φερόμενου συζυγοκτόνου είχε καταχωρηθεί υπόθεση, ενώ κίνητρο της δολοφονίας φαίνεται να ήταν η παθολογική ζήλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος