Τα στοιχεία που δείχνουν προμελέτη, η μεταφορά των παιδιών και το τηλεφώνημα

Προμελετημένο, όπως όλα δείχνουν, ήταν το στυγερό έγκλημα που διέπραξε ο 42χρονος Hussein Farouh, ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας μαχαίρωσε και σκότωσε την 31χρονη σύζυγο του, αφού δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ θύματος και θύτη.
 
Το ΤΑΕ Πάφου συλλέγει μαρτυρίες και προσπαθεί να στήσει το παζλ του άγριου φονικού, την ώρα που συνεχίζει να καταζητεί τον 42χρονο, ο οποίος δεν αποκλείεται να διέφυγε στα κατεχόμενα από μη ελεγχόμενο σημείο, αφού από την ώρα διάπραξης του εγκλήματος μέχρι τον εντοπισμό της νεκρής, παρήλθαν περίπου έξι ώρες.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το έγκλημα διαπράχθηκε γύρω στις πέντε τα ξημερώματα και ο δράστης εισήλθε στην οικία με τα κλειδιά, τα οποία εντοπίστηκαν στην πόρτα, ενώ φαίνεται να μην ευσταθεί η μαρτυρία γείτονα πως ο 42χρονος πιθανόν να πέτυχε είσοδο στην οικία από το μπαλκόνι, τοποθετώντας μεταλλική σκάλα.
 
Ο 42χρονος αφού κάρφωσε το μαχαίρι στην εν διαστάσει σύζυγο του, μπροστά στα μάτια της επτάχρονης κόρης του (σ.σ τα άλλα δύο παιδιά βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο), πέταξε το φονικό όπλο στον κάδο απορριμμάτων της κουζίνας, ενώ το θύμα προσπαθούσε να επουλώσει την πληγή της. Ακολούθως, άρπαξε τα παιδιά και τα μετέφερε στην οικία του αδελφού του, εκεί όπου βρίσκονταν και τα άλλα δύο παιδιά του (σ.σ τα άλλα δύο παιδιά τους διαμένουν στην Συρία).
 
Ερωτηθείς από τον αδελφό του γιατί τους πήρε τα παιδιά, ο 42χρονος δεν απάντησε, ενώ λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα γύρω στις εννέα το πρωί, κάλεσε τον αδελφό του και του είπε πως θα φύγει, χωρίς να του αναφέρει οτιδήποτε για το έγκλημα που διέπραξε.
 
Γύρω στις 11 και 40, στο σπίτι της οικίας βρέθηκε λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας που παρακολουθούσε την οικογένεια, όπου εντόπισε σε λίμνη αίματος την άτυχη 31χρονη μητέρα, σημαίνοντας αμέσως συναγερμό στις Αρχές.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άκαρπες οι έρευνες, ελεύθερος ακόμη ο φερόμενος συζυγοκτόνος
 
Βία, δίωξη και περιοριστικά μέτρα
 
Η 31χρονη μητέρα που έμελλε να δολοφονηθεί μπροστά στα μάτια των παιδιών της από τον πατέρα τους, ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, για αυτό και η οικογένεια παρακολουθείτο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.
 
Στις 11 Ιανουαρίου, η 31χρονη είχε καταγγείλει στην Αστυνομία τον σύζυγο της για ξυλοδαρμό και κλοπή προσωπικών της αντικειμένων από την οικία της, ενώ ο 42χρονος είχε συλληφθεί και τέθηκε υπό κράτηση.
 
Ακολούθως, καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του και στις 24 Φεβρουαρίου ορίστηκε η έναρξη της δίκης του, ενώ αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Το όνομα του 42χρονου τοποθετήθηκε στο stop list, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και έπρεπε να παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα.
 
Επίσης, εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα το οποίο του απαγόρευε να πλησιάσει την οικία στην οποία διέμενε η σύζυγος και τα παιδιά του.
 
Μέχρι στιγμής ο 42χρονος παραμένει ασύλληπτος, ενώ η Αστυνομία εξέτασε διάφορες πληροφορίες που έφθασαν ενώπιον της σε σχέση με το που πιθανόν να κρύβεται ο καταζητούμενος, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν ο εντοπισμός του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την δολοφόνησε μπροστά στα παιδιά τους, προσπάθησε να επουλώσει το τραύμα της
 
Παιδοψυχολόγοι δίπλα στα παιδιά
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχαλάκης Ιωάννου,  ανέφερε πως η Αστυνομία έχει στα χέρια της «αρκούντως ικανοποιητική μαρτυρία», η οποία οδηγεί σε ποινική δίωξη του 42χρονου, ο οποίος θα βρεθεί κατηγορούμενος για φόνο εκ προμελέτης, αδίκημα τα οποίο επισύρει ισόβια κάθειρξη.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, το φονικό όπλο όπως και όλα τα τεκμήρια που έχουν περισυλλέγει από την σκηνή του εγκλήματος στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ δόθηκαν οδηγίες για αυστηρότερους ελέγχους στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας, σε σχέση με τον καταζητούμενο φερόμενο συζυγοκτόνο.
 
Την ίδια ώρα, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, αναφέρει πως δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ψυχολογική στήριξη των παιδιών που είδαν την μητέρα τους να δολοφονείται μπροστά στα μάτια τους, και ως εκ τούτου, τα παιδιά θα τύχουν στήριξης από παιδοψυχολόγους.
 
Σημειώνεται ότι και τα πέντε παιδιά, τα οποία διέμεναν με την μητέρα, είναι πλέον υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λειτουργός των ΥΚΕ εντόπισε την δολοφονημένη μητέρα-Καταζητείται ο σύζυγος της 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό