Μόλις μερικές γραμμές η μαρτυρία της επτάχρονης-Δεν θα καταθέσουν τα αδέλφια της

Μέσα σε μερικές γραμμές περιέγραψε τα όσα φρικτά έμελλε να δουν τα ματάκια της, η επτάχρονη που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του άγριου φονικού που διέπραξε ο πατέρας της, με θύμα την 31χρονη μητέρα της.
 
Στην παρουσία παιδοψυχολόγου, το επτάχρονο κοριτσάκι έδωσε χθες το απόγευμα στους ανακριτές οπτικογραφημένη κατάθεση, η οποία ήταν μόνο μερικές γραμμές, αναφέροντας πως ξύπνησε από τις φωνές και στη συνέχεια είδε τον πατέρα της να μαχαιρώνει την μητέρα της. Εξάλλου, τι άλλο να πει ένα παιδάκι που σε τέτοια ηλικία έζησε ότι πιο τραγικό μπορούσε να ζήσει ένα παιδί και το οποίο θα το στιγματίζει για μια ολόκληρη ζωή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την δολοφόνησε μπροστά στα παιδιά τους, προσπάθησε να επουλώσει το τραύμα της
 
Τα άλλα δύο αδελφάκια της, τριών και τεσσάρων ετών, τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι που διαπράχθηκε στις πέντε το πρωί το άγριο φονικό, αλλά σε διαφορετικό δωμάτιο, λόγω της ηλικίας τους δεν θα δώσουν οπτικογραφημένη κατάθεση.
 
Μετά το στυγερό έγκλημα, κίνητρο του οποίου ήταν η παθολογική ζήλια, ο φερόμενος συζυγοκτόνος άρπαξε τα παιδιά και τα μετέφερε στην οικία του αδελφού του, εκεί όπου ήταν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας. Ωστόσο, ο 42χρονος Hussein Farouh ερωτηθείς από τον αδελφό του γιατί του μετέφερε και τα άλλα παιδιά, δεν του έδωσε απαντήσεις, για να τον καλέσει μερικές ώρες αργότερα για να τον ενημερώσει πως θα φύγει, χωρίς όμως να του αναφέρει τις αποτρόπαιες πράξεις του.
 
Ο αδελφός του 42χρονου έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, όπως επίσης μαρτυρίες έδωσαν και άλλα πρόσωπα τα οποία γνώριζαν τα προβλήματα της οικογένειας και πως η 31χρονη ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η μαμά κοιμήθηκε…»-Αυτόπτης μάρτυρας ενός ειδεχθούς εγκλήματος, ετών… επτά
 
Άρση τηλεφωνικού απορρήτου
 
Οι Αρχές, παρά το γεγονός ότι αρχικά εμφανίζονταν αισιόδοξες πως θα εντοπιστούν τα ίχνη του 42χρονου, εντούτοις, δύο εικοσιτετράωρα μετά, εκτιμούν πως ο δράστης πιθανόν να διέφυγε στα κατεχόμενα, από μη ελεγχόμενο σημείο.
 
Ως εκ τούτου, η Αστυνομία απευθύνθηκε στην Δοικινητοτική Επιτροπή ζητώντας βοήθεια, σε περίπτωση που ο 42χρονος βρίσκεται στα κατεχόμενα.
 
Την ίδια ώρα, οι ανακριτές της υπόθεσης αποτάθηκαν στο Δικαστήριο για άρση των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένου, ώστε να διαφανεί με ποιους μίλησε πριν και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα στοιχεία που δείχνουν προμελέτη, η μεταφορά των παιδιών και το τηλεφώνημα
 
Αρνήθηκε καταφύγιο το θύμα
 
Η 31χρονη μητέρα που έμελλε να δολοφονηθεί μπροστά στα μάτια των παιδιών της από τον πατέρα τους, ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, για αυτό και η οικογένεια παρακολουθείτο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.
 
Στις 11 Ιανουαρίου, η 31χρονη είχε καταγγείλει στην Αστυνομία τον σύζυγο της για ξυλοδαρμό και κλοπή προσωπικών της αντικειμένων από την οικία της, ενώ ο 42χρονος είχε συλληφθεί και τέθηκε υπό κράτηση.
 
Ακολούθως, καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του και στις 24 Φεβρουαρίου ορίστηκε η έναρξη της δίκης του, ενώ αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Το όνομα του 42χρονου τοποθετήθηκε στο stop list, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και έπρεπε να παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα.
 
Επίσης, εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα το οποίο του απαγόρευε να πλησιάσει την οικία στην οποία διέμενε η σύζυγος και τα παιδιά του.
 
Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρότειναν στην μητέρα να μεταφερθεί σε καταφύγιο με τα παιδιά της, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε.  
 
Υπενθυμίζεται πως τα παιδιά βρίσκονται πλέον υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας, ενώ η άτυχη 31χρονη έχει άλλα δύο παιδιά που διαμένουν στην Συρία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα δείχνουν διαφυγή του φερόμενου συζυγοκτόνου στα κατεχόμενα

Δειτε Επισης

Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς