Τρίτη 13 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Όλα δείχνουν διαφυγή του φερόμενου συζυγοκτόνου στα κατεχόμενα

  22/01/2020 09:09
Όλα δείχνουν διαφυγή του φερόμενου συζυγοκτόνου στα κατεχόμενα

Όλα δείχνουν διαφυγή του φερόμενου συζυγοκτόνου στα κατεχόμενα

  22/01/2020 09:09
Εντατικές έρευνες που επεκτείνονται και στα κατεχόμενα, διεξάγει η Αστυνομία, για τον εντοπισμό του HUSSEIN FAROUH, 42 ετών από τη Συρία, ο οποίος καταζητείται σε σχέση με τον φόνο της 31χρονης Ghada Al Nouri, πολύτεκνης μητέρας, ενώ αιτία του φονικού εκτιμά η Αστυνομία ήταν η παθολογική ζήλια.
 
 
Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως η Αστυνομία εκτιμά πως ο φερόμενος δράστης έχει εγκαταλείψει τις ελεύθερες περιοχές, ενώ οι έρευνες επεκτείνονται στα κατεχόμενα μέσω της δικοινοτικής ομάδας της Αστυνομίας, που έχει συσταθεί. Για την διερεύνηση της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης, έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα.
 
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως υπάρχει, ένα κενό χρονικό διάστημα από τις 05:00 που τοποθετείται χρονικά η διενέργεια του εγκλήματος, μέχρι τις 11:30, που εντοπίστηκε η 31χρονη από λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών.
 
Η Αστυνομία εκτιμά πως στο διάστημα αυτών των 6,5 ωρών ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος, θα μπορούσε να διαφύγει από τις ελεύθερες περιοχές, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει από σημείο διέλευσης που δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού τα στοιχεία του είναι τοποθετημένα στο stop list.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαφαίνεται πως αιτία του φονικού ήταν η παθολογική ζήλια που είχε ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος προς την 31χρονη Ghada.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα κίνητρα των γυναικοκτόνων, η κορύφωση της βίας και οι τρομοκατικοί αριθμοί

Εξετάζονται τα τεκμήρια
Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, όλα τα τεκμήρια που έχουν περισυλλεγεί με τη συνδρομή μελών της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, έχουν σταλεί ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και από εκεί αναμένεται, όπως είπε, να αποσταλούν στον Ινστιτούτο Γενετικής για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, περιλαμβανομένου και του κουζινομάχαιρου, που εντοπίστηκε σπασμένο στον κάλαθο σκουπιδιών της κουζίνας και που η Αστυνομία εκτιμά ότι είναι το φονικό όργανο.
 
Αυτό, ωστόσο, είπε, θα καταδειχθεί μέσα από τις επιστημονικές εξετάσεις.
 
Ακόμη σημείωσε, ότι οι έρευνες και οι εξετάσεις συνεχίζονται από την ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί στο ΤΑΕ Πάφου, με επικεφαλής αξιωματικό, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, ενώ υπάρχει και συνεργασία με λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας. 
 
Η 31χρονη, ήταν μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο, ηλικίας 16 και 17 ετών, διαμένουν στη Συρία ενώ τα πέντε ηλικίας 3,4,7,11 και 12 χρόνων διέμεναν μαζί της.
 
Τα δύο μεγαλύτερα ηλικίας 11 και 12 ετών δεν έμειναν την μέρα του φονικού στο σπίτι της μητέρας τους αλλά είχαν μεταφερθεί στον θείο τους, χώρο στον οποίο μετέφερε και τα υπόλοιπα τρία παιδιά ο φερόμενος δράστης μετά το φόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η μαμά κοιμήθηκε…»-Αυτόπτης μάρτυρας ενός ειδεχθούς εγκλήματος, ετών… επτά

Έδωσε οπτικογραφημένη κατάθεση η επτάχρονη
Σημειώνεται ότι, η επτάχρονη κόρη του ζεύγους που είδε τον πατέρα της να μαχαιρώνει τη μητέρα της, έδωσε χθες το απόγευμα οπτικογραφημένη κατάθεση στις Αρχές, στην παρουσία παιδοψυχολόγου. Η συγκεκριμένη κατάθεση βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.
 
Την ίδια ώρα, καταθέσεις λαμβάνονται και από τον στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο τόσο του θύματος, όσο και του θύτη.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας