Ψάχνουν την πορεία διαφυγής του φερόμενου συζυγοκτόνου από το σήμα του κινητού

Άφαντος για δεύτερο εικοσιτετράωρο είναι ο 42χρονος, φερόμενος δράστης του άγριου φονικού, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στην Πάφο, με θύμα την 31χρονη Ghada Al Nouri από τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η μαμά κοιμήθηκε…»-Αυτόπτης μάρτυρας ενός ειδεχθούς εγκλήματος, ετών… επτά

Παρότι οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, εντούτοις ο δράστης είχε μπροστά του έξι ώρες για να εξαφανιστεί, αφού το έγκλημα διαπράχθηκε γύρω στις πέντε το πρωί και το θύμα εντοπίστηκε περίπου έξι ώρες αργότερα.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προς εντοπισμό του 42χρονου. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, για να διαφανεί η πορεία που ακολούθησε.

Με αυτό τον τρόπο, η Αστυνομία θα προσπαθήσει να διαπιστώσει κατά πόσον ο φερόμενος δράστης διέφυγε στα κατεχόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα στοιχεία που δείχνουν προμελέτη, η μεταφορά των παιδιών και το τηλεφώνημα

Έδωσε οπτικογραφημένη κατάθεση το επτάχρονο παιδί
Την ίδια ώρα, το επτάχρονο κοριτσάκι του ζεύγους, που είδε τον πατέρα του να καρφώνει το μαχαίρι στο στήθος της μητέρας του και είχε αναφέρει ότι μετά, «η μαμά κοιμήθηκε», έδωσε χθες το απόγευμα οπτικογραφημένη κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης, στην παρουσία παιδοψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι πέραν του επτάχρονου κοριτσιού, ο 42χρονος δράστης και το θύμα έχουν άλλα έξι παιδιά, δύο εκ των οποίων διαμένουν στη Συρία.

Την ώρα του εγκλήματος, στο σπίτι πέραν της επτάχρονης, ήταν άλλα δύο από τα παιδιά της οικογένειας που βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο, τριών και τεσσάρων ετών. Τα άλλα δύο παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι του αδελφού του φερόμενου δράστη.

Αφότου, ο 42χρονος μαχαίρωσε τη σύζυγο του, πήρε τα τρία παιδιά που βρίσκονταν στο σπίτι και τα μετέφερε στον αδελφό του, τον οποίο κάλεσε γύρω στις εννέα το πρωί λέγοντας του ότι θα φύγει, χωρίς να του δώσει περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την δολοφόνησε μπροστά στα παιδιά τους, προσπάθησε να επουλώσει το τραύμα της

Από επιστημονικές εξετάσεις τα τεκμήρια
Για την υπόθεση, οι ανακριτές λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον θύτη και θύματος, ενώ τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ανάμεσα στα τεκμήρια είναι και το φονικό μαχαίρι, το οποίο ο δράστης πέταξε σε κάδο απορριμμάτων της κουζίνας του σπιτιού.
 
Όπως είχε αναφέρει στον REPORTER ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχαλάκης Ιωάννου, η Αστυνομία έχει στα χέρια της «αρκούντως ικανοποιητική μαρτυρία», η οποία οδηγεί σε ποινική δίωξη του 42χρονου, ο οποίος θα βρεθεί κατηγορούμενος για φόνο εκ προμελέτης, αδίκημα το οποίο επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Φώναζε για βοήθεια
Υπενθυμίζεται ότι, η 31χρονη Ghada, είχε υποστεί ενδοικογενειακή βία και είχε καταγγείλει τον 42χρονο στις 11 Ιανουαρίου στις Αρχές για ξυλοδαρμό και κλοπή των προσωπικών της αντικειμένων.

Ο ύποπτος αφότου συνελήφθη, οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και τέθηκε υπό κράτηση.

Στη συνέχεια, καταχωρήθηκε εναντίον του υπόθεση, η οποία ορίστηκε για να ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Μεταξύ των όρων, ήταν το όνομα του να τοποθετηθεί στον κατάλογο stop-list, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να παρουσιάζεται σε Αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα.

Του επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικά μέτρα, έτσι ώστε να μην πλησιάζει την οικία που διέμεναν η 31χρονη και τα παιδιά τους, τα οποία ωστόσο «έσπασε» τα ξημερώματα της 19ης Ιανουαρίου και προέβη στο έγκλημα.
 

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Καταχωρείται στις 12 το μεσημέρι η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών