LIVE: Συνεχίζεται η επιχείρηση του Sonar στην Κόκκινη Λίμνη

Με το σύστημα Sonar ενισχύονται από σήμερα οι έρευνες για την ανεύρεση των σορών των θυμάτων του καθ` ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.
 
Το σύστημα αναμενόταν να φθάσει χθες βράδυ στην Κύπρο, μέσω Αθηνών, από τις ΗΠΑ.
 
Σήμερα στις 8.30 το πρωί το σύστημα εγκαταστάθηκε και έγιναν δοκιμές λίμνη στο Ξυλιάτο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Κόκκινη Λίμνη, όπου άρχισαν έρευνες στον βυθό της, δηλαδή το σύστημα θα φωτογραφίσει τι έχει ο πυθμένας της Κόκκινης Λίμνης.
 
Το Sonar είναι ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, ενώ στην επιχείρηση θα συμβάλλουν το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, ώστε να το μετατρέψουν σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.
 
Κατά τις χθεσινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε. Οι έρευνες διακόπηκαν λίγο μετά τις 1430. Ο δύτης που καταδύθηκε χθες κινήθηκε περιμετρικά από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το τσιμεντομπλόκ που ανασύρθηκε προχθές.
 
Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα θα ληφθεί από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης δείγμα νερού της Κόκκινης Λίμνης για να ελεγχθεί η ποιότητά του, αφού χθες εμφανίστηκαν κόκκινες κηλίδες στην επιφάνειά της.
 
Εν τω μεταξύ, η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στο φρεάτιο στο Μιτσερό ταυτοποιήθηκε με τις επιστημονικές εξετάσεις που έγιναν.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σορός ανήκει στην Ariane Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, της οποίας τα ίχνη της χάθηκαν από τις 21 Ιουλίου 2018. Το όνομά της περιλαμβανόταν στη λίστα με τα ελλείποντα πρόσωπα. Η επίσημη ταυτοποίηση της σορού έγινε με τη μέθοδο του DNA.
 
Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αναχώρησαν χθες από την Κύπρο, θα ετοιμάσουν έκθεση με τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις τους σε σχέση με τις υποθέσεις των φόνων γυναικών και παιδιών, που ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς φέρεται να διέπραξε, την οποία θα υποβάλουν την ερχόμενη βδομάδα στην κυπριακή Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου