Αγγίζει άπαντες η έρευνα των ανεξάρτητων ανακριτών για την υπόθεση «Ορέστης»

Έρευνα που θα αγγίζει ακόμα και τα ψηλά δώματα της Αστυνομίας, θα διερευνήσουν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, την καταγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, για διαφαινόμενη ελλιπή διερεύνηση στις υποθέσεις εξαφανίσεων γυναικών.
 
Ο κ. Νικολάου, μπορεί να έθεσε την παραίτηση του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για λόγους ευθιξίας, η οποία έγινε αποδεκτή, όμως κατά την ανακοίνωση της αποχώρησης του εξαπέλυσε πυρά κατά της Αστυνομίας για τους χειρισμούς της, οι οποίοι ξεγυμνώθηκαν, με αφορμή την  υπόθεση του serial killer, που συγκλονίζει το παγκύπριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Έφυγε πυροβολώντας ο Ιωνάς-Παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθυξίας και μόνο
 
Μετά την εξαγγελία του ο κ. Νικολάου, έκανε πράξη όσα ανέφερε, και απέστειλε επιστολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, με την οποία ζήτησε τη διερεύνηση πιθανόν ευθυνών από πλευράς της Αστυνομίας.
 
Την επιστολή παρέλαβε ο Πρόεδρος της Αρχής όσο και ο Γενικός Εισαγγελέας, οι οποίοι είχαν το πρωί της Παρασκευής κατ’ ιδίαν συνάντηση για το θέμα, με τον Πρόεδρο της Αρχής να εκφράζει την πρόθεση του στον Κώστα Κληρίδη, για διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον REPORTER ο κ. Πασχαλίδης, τα μέλη της Αρχής θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα για να αποφασίσουν κατά πόσον η υπόθεση θα διερευνηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή και ακολούθως, εφόσον επικυρωθεί η απόφαση για διερεύνηση, θα ζητηθεί το πράσινο φως από τον Κώστα Κληρίδη, έτσι ώστε να πιάσουν δουλειά οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές.
 
Όπως εξήγησε, η έρευνα θα αγγίξει όλα τα στρώματα της Αστυνομίας, ακόμα και τον ίδιο τον Αρχηγό της Δύναμης Zαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος παύθηκε την Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να διαφανεί αρχικά κατά πόσον υπάρχουν ευθύνες για λάθος χειρισμούς στην υπόθεση του serial killer και ακολούθως, ποιοι φέρουν αυτές τις ευθύνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αυτή είναι η επιστολή παύσης του Αρχηγού Αστυνομίας από τον Αναστασιάδη
 
Δηλαδή με απλά λόγια, η διαφορά της συγκεκριμένης έρευνας, από τις δύο διοικητικές τις οποίες έχει διατάξει ο Αρχηγός Αστυνομίας, είναι πως αυτή των ανεξάρτητων ανακριτών, θα ερευνήσει κατά πόσον υπάρχουν ευθύνες που αγγίζουν και τα ανώτερα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία παραμένουν ανέγγιχτα από τις διοικητικές έρευνες, αφού οι υφιστάμενοι δεν μπορούν να ελέγξουν τους ανωτέρους τους.
 
Σε ότι αφορά τους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές που θα διοριστούν, σε περίπτωση που κλειδώσουν στην απόφαση για έρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή, αυτοί αναμένεται να είναι δύο.
 
Επίσης, ο χρόνος που θα χρειαστούν οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, όπως μας ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης, δεν μπορεί ακόμα να διευκρινιστεί, δια το λόγο ότι πρέπει πρώτα να διαφανεί ποιες δυσκολίες θα παρουσιαστούν ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά