Συνελήφθη 36χρονη που έκρυβε τον καταζητούμενο για την ενέδρα θανάτου

Χειροπέδες σε 36χρονη, η οποία έκρυβε στο σπίτι της τον καταζητούμενο για την ενέδρα θανάτου στη Λευκωσία, με θύμα τον 21χρονο Alsweidani Ahmad, από τη Συρία, πέρασε η Αστυνομία τα ξημερώματα, την ώρα που οι έρευνες για εντοπισμό του 22χρονου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχε δεχθεί ξανά επίθεση στο παρελθόν το θύμα της ενέδρας-Τι έδειξε η νεκροτομή

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τη λήψη πληροφοριών, αλλά και από τις έρευνες που διεξάγει, έφτασε στα ίχνη της 36χρονης, η οποία έκρυβε στην οικία της στη Λευκωσία, τον 22χρονο Σύρο καταζητούμενο για τη δολοφονία του 21χρονου ομοεθνή του και τα ξημερώματα της Πέμπτης, μέλη της Δύναμης έσπευσαν στην οικία της και της πέρασαν χειροπέδες.

Η 36χρονη, στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι έκρυβε τον καταζητούμενο και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης. Αντιμετωπίζει κατηγορία συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος.  

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες έρευνες των Αρχών, φαίνεται πως ο δράστης της δολοφονίας κινείτο πεζός σε κοντινό σημείο από το οποίο βρισκόταν το θύμα μαζί με την παρέα του. Όταν το θύμα κινήθηκε προς το όχημά του, ο 22χρονος φερόμενος δράστης, άνοιξε πυρ εναντίον του, με αποτέλεσμα πυρά να τον πλήξουν στο κεφάλι και να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ σφαίρες δέχθηκε και δεύτερο όχημα που βρισκόταν στο σημείο, το οποίο ανήκε σε φιλικά πρόσωπα του θύματος. Από τις εξετάσεις στην σκηνή, προκύπτει πως το όχημα του θύματος δέχθηκε πέντε με επτά πυροβολισμούς.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, με μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας να λαμβάνουν καταθέσεις, τόσο από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στη σκηνή, όσο και από άλλα πρόσωπα που μπορεί να γνωρίζουν τις σχέσεις του δράστη με το θύμα, ώστε να ξεκαθαρίσουν πλήρως τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του 21χρονου, τα οποία όμως στέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και θεωρείται σχεδόν δεδομένο, πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών της περιοχής όπου σημειώθηκε ενέδρα θανάτου, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί τι προηγήθηκε και τη ακολούθησε της ενέδρας θανάτου, ενώ στο κάδρο βρίσκεται και εμπρησμός που διαπράχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν και διερευνάται κατά πόσο οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.

Σε ό,τι αφορά τον 22χρονο Osama Aldheis από Συρία, κάτοικο Κύπρου, που καταζητείται ως δράστης, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του, ενώ η Αστυνομία έδωσε την φωτογραφία του στην δημοσιότητα.

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θύμα και δράστης φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά την Αστυνομία και ειδικότερα την ΥΚΑΝ. Μάλιστα, πριν από περίπου δύο χρόνια, το θύμα είχε προχωρήσει σε καταγγελία για επίθεση εναντίον του από άλλο πρόσωπο στη Λευκωσία, ωστόσο όταν η υπόθεση θα οδηγείτο ενώπιον Δικαστηρίου, αποφάσισε να αποσύρει τις καταγγελίες του.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για τη Μονή Αββακούμ-Οδηγίες για επίσπευση των ερευνών
Έφοδος της ΥΚΑΝ σε οικία 58χρονου-Εντοπίστηκαν έξι φυτά κάνναβης (pics)
Διέφυγε τον κίνδυνο ο δεκαπεντάχρονος που έπεσε από ύψος 16 μέτρων-Φέρει κατάγματα στο σώμα
Τρεις οι συλλήψεις για τον τραυματισμό εννιάχρονου που έπεσε πάνω του η πόρτα σχολείου
Αυτός είναι ο 73χρονος που έχασε τη ζωή του στην πτήση του τρόμου-Τα τρία λεπτά της «βουτιάς»
«Άναψε η ένδειξη για τις ζώνες και τότε έκανε βουτιά το αεροπλάνο... Ακούστηκαν κραυγές»
Διαφωνία μεταξύ συγκατοίκων πίσω από τη συμπλοκή στη Λήδρας-Εμπλέκονται τέσσερα πρόσωπα
Συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία με δύο τραυματίες-Φέρουν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο
Βρετανός 73χρονος ο νεκρός στην μοιραία πτήση-Σε κρίσιμη κατάσταση επτά άλλοι επιβάτες
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο Στρόβολο