Είχε δεχθεί ξανά επίθεση στο παρελθόν το θύμα της ενέδρας-Τι έδειξε η νεκροτομή

Τα κομμάτια του παζλ γύρω από την δολοφονία που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην καρδιά της Λευκωσίας, με θύμα τον 21χρονο Alsweidani Ahmad, από τη Συρία, με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ προσώπων του ξενόφερτου υποκόσμου της πρωτεύουσας, προσπαθεί να ενώσει η Αστυνομία.

Από τις πρώτες έρευνες των Αρχών, φαίνεται πως ο δράστης της δολοφονίας, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης, κινείτο πεζός σε κοντινό σημείο από το οποίο βρισκόταν το θύμα μαζί με την παρέα του.

Όταν το θύμα κινήθηκε προς το όχημά του, ο 22χρονος φερόμενος δράστης, άνοιξε πυρά εναντίον του, με αποτέλεσμα πυρά να τον πλήξουν στο κεφάλι και να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ σφαίρες δέχθηκε και δεύτερο όχημα που βρισκόταν στο σημείο, το οποίο ανήκε σε φιλικά πρόσωπα του θύματος. Από τις εξετάσεις στην σκηνή, προκύπτει πως το όχημα του θύματος δέχθηκε πέντε με επτά πυροβολισμούς,. 

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, με μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας να λαμβάνουν καταθέσεις, τόσο από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στη σκηνή, όσο και από άλλα πρόσωπα που μπορεί να γνωρίζουν τις σχέσεις του δράστη με το θύμα, ώστε να ξεκαθαρίσουν πλήρως τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία του 21χρονου, τα οποία όμως στέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και θεωρείται σχεδόν δεδομένο, πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών της περιοχής όπου σημειώθηκε ενέδρα θανάτου, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί τι προηγήθηκε και τη ακολούθησε της ενέδρας θανάτου, ενώ στο κάδρο βρίσκεται και εμπρησμός που διαπράχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν και διερευνάται κατά πόσο οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους. 

Σε ότι αφορά τον 22χρονο Osama Aldheis από Συρία, κάτοικο Κύπρου, που καταζητείται ως δράστης, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του, ενώ η Αστυνομία έδωσε την φωτογραφία του στην δημοσιότητα. 

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θύμα και δράστης φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά την Αστυνομία και ειδικότερα την ΥΚΑΝ. Μάλιστα, πριν από περίπου δύο χρόνια, το θύμα είχε προχωρήσει σε καταγγελία για επίθεση εναντίον του από άλλο πρόσωπο στη Λευκωσία, ωστόσο όταν η υπόθεση θα οδηγείτο ενώπιον Δικαστηρίου, αποφάσισε να αποσύρει τις καταγγελίες του.

Την ίδια ώρα, το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε και η νεκροτομή επί της σορού του θύματος, η οποία διενεργήθηκε από την επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, και τον ιατροδικαστή Ορθόδοξο Ορθοδόξου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την νεκροτομή διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του θύματος επήλθε από βαρύτατη κρανιογκεφαλική κάκωση, προκληθείσα από πυροβόλο όπλο. Ο 21χρονος δέχθηκε την σφαίρα στο μέτωπο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»