Ανοιχτός παραμένει ο φάκελος της υπόθεσης για το θάνατο της 15χρονης Ιωάννας

Έχουν περάσει πάνω από δυόμιση μήνες από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού της δεκαπεντάχρονης Ιωάννας Μ. Σκορδή και στη συνέχεια η νεκροτομή, μετά την καταγγελία στην καταγγελία που έχει προβεί η οικογένειά της ανήλικης, για ιατρική αμέλεια και οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν μείνει στάσιμες, καθώς αναμένονται αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων προτού παραδώσουν τον φάκελο στη Νομική Υπηρεσία.

Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν ξεκινήσει από την ημέρα που η Νομική Υπηρεσία έδωσε σχετικές οδηγίες, μετά τις καταγγελίες της οικογένειας της 15χρονης, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2022, για ιατρική αμέλεια από συγκεκριμένους γιατρούς, αφού διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν ενδείξεις που να στηρίζουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Αυτό διαφάνηκε από το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού που είχε διορίσει ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, καθώς η οικογένεια είχε προβεί πρώτα σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώνεται ο φάκελος για την 15χρονη Ιωάννα-Τα σημεία που εκκρεμούν

Η Αστυνομία, τον περασμένο Οκτώβριο είχε υποβάλει αίτημα προς την Αστυνομία, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκταφή της σορού της 15χρονης Ιωάννας, ώστε να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή. Στις 3 Νοεμβρίου 2022, η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, καθώς και ανθρωπολόγος, είχαν διενεργήσει τη νεκροτομή στη σορό της Ιωάννας, κάτι που η οικογένεια δεν είχε αποδεχθεί να γίνει όταν απεβίωσε η 15χρονη τον Μάρτιο του 2022.  

Ωστόσο, η νεκροτομή δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις και ως εκ τούτου λήφθηκαν δείγματα για επιστημονικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων ακόμη αναμένονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξού και ο φάκελος της υπόθεσης ακόμη να ολοκληρωθεί ώστε να προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη Ιωάννα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο περίπου χρόνια υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού, ενώ μετέπειτα έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη. Τελικά, η 15χρονη κατέληξε τον Μάρτιο του 2022.

Μετά τις καταγγελίες της οικογένειας, στο στόχαστρο των γιατρών είχαν βρεθεί τρεις συγκεκριμένοι γιατροί, οι οποίοι φαίνεται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Ιωάννας μετά από αίτημα του υπουργού Υγείας προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα. Ωστόσο, αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο από πλευράς των γιατρών, δύο εξ αυτών είχαν ασκήσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης και κέρδισαν, αλλά και από γονείς μεταμοσχευμένων παιδιών, που καλούσαν τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της 15χρονης Ιωάννας

Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της Νάταλι

Στο μεταξύ, στη Νομική Υπηρεσία έχει διαβιβαστεί εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης του δυστυχήματος που επέφερε το θάνατο της 27χρονης ΣΥΟΠ, Νάταλις Νεοφύτου, ο οποίος βρισκόταν στα χέρια της Αστυνομίας τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα, η Νομική Υπηρεσία αφού είχε λάβει την πρώτη φορά τον φάκελο, τον επέστρεψε στην Αστυνομία ζητώντας διευκρινίσεις σε κάποια σημεία.

Η Αστυνομία, αφού συμπεριέλαβε στον φάκελο τα επιπρόσθετα στοιχεία που της ζητήθηκαν και ολοκλήρωσε την έρευνα, στη συνέχεια τον προώθησε εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία και πλέον περιμένει οδηγίες για τα επόμενα βήματα.

Πάντως, για την εν λόγω υπόθεση, έγινε λόγος από την Εθνική Φρουρά για αρκετά κενά που ενδεχομένως να οδήγησαν στην τραγωδία, με θύμα την 27χρονη, ωστόσο δεν υπήρξε περεταίρω τοποθέτηση, ώστε να μην επηρεαστεί η διαδικασία.

Κατά την ώρα του δυστυχήματος, η 27χρονη βρισκόταν στο πίσω μέρος οχήματος το οποίο ανετράπη, με αποτέλεσμα να την καταπλακώσει, ενώ πριν είχε εκτιναχθεί στο έδαφος. Εντός του οχήματος υπήρχαν ακόμη δύο πρόσωπα, τα οποία ανακρίθηκαν. Επρόκειτο για ένα κληρωτό και ένα δόκιμο στρατιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά από 19 μήνες ακόμα αναμένουν πόρισμα για Ξάνθο-Πάει ΝΥ ο φάκελος της Νάταλι

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου