Παραδόθηκε ο 40χρονος που απέδρασε από το νοσοκομείο Αθαλάσσας

Στην Αστυνομία παραδόθηκε αυτοβούλως ο 40χρονος, που είχε δραπετεύσει την Κυριακή από το νοσοκομείο Αθαλάσσας, όπου νοσηλευόταν βάσει δικαστικού διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας. Ο δραπέτης, τον οποίο καταζητούσε η Αστυνομία, παρουσιάστηκε γύρω στις 4:00 το απόγευμα.  

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο άντρας, ο οποίος είχε αποδράσει από το χώρο υποχρεωτικής νοσηλείας του στη Λευκωσία, παραδόθηκε σήμερα το απόγευμα, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί εκ νέου στην Αθαλάσσα για νοσηλεία. 

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία όπου και συνέλαβε τον 40χρονο βάσει του δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του. Αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, οδηγήθηκε και παραδόθηκε εκ νέου στο χώρο υποχρεωτικής του νοσηλείας.  

Ο 40χρονος συνελήφθη για απόπειρα φόνου σε βάρος της πρώην συζύγου του που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και εκ τότε τελούσε υπό κράτηση, αρχικά στα κρατητήρια της Αστυνομίας και στη συνέχεια ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ πρόκειται για πρόσωπο που βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες, αφού στο παρελθόν εξέτισε ποινή φυλάκισης για ληστεία και επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης. Είχε μεταφερθεί στο  νοσοκομείο στις 5 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μπαλάκι ευθυνών για την απόδραση, το κενό στη Διεύθυνση Φυλακών και η πίεση σε Δράκου

Σημειώνεται πως, όπως προκύπτει, δεν υπήρχε συντονισμός μεταξύ Φυλακών και Αστυνομίας για λήψη μέτρων ασφαλείας του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο 40χρονος να μην φρουρείται ούτε από δεσμοφύλακες, ούτε από μέλη της Δύναμης, αφού δεν δόθηκαν οδηγίες.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Αστυνομία από την πλευρά της ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στη Διεύθυνση των Φυλακών, η οποία όμως δεν υπάρχει, αφού από την αρχή του έτους η Υποδιευθύντρια που εκτελούσε τα χρέη της Άννας Αριστοτέλους που βρίσκεται εκτός εδώ και ενάμιση μήνα λόγω προβλημάτων υγείας, βρίσκεται και αυτή με άδεια ασθενείας από την αρχή του έτους και ως εκ τούτου, όπως μας αναφέρουν πληροφορίες από το Σωφρονιστικό Ίδρυμα, δεν υπάρχει στέλεχος με κατάρτηση και εμπειρία στα επιχειρησιακά ζητήματα ώστε να γνωρίζει καλά τις διαδικασίες και να δίνει τις ανάλογες οδηγίες για διάφορα ζητήματα που προκύπτουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρέη Διεύθυνσης εκτελεί λειτουργός που μετατέθηκε στο Τμήμα πριν από περίπου δέκα μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακέφαλες πλέον οι Φυλακές-Άφαντοι οι αντικαταστάτες, δεν μετακινούν τη Διεύθυνση

Πάντως, αρμόδια λειτουργός από τις Φυλακές, ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στις Ψυχιατρικές Υπηρεσίες, λέγοντας πως δεν ζητήθηκε η φύλαξη του, με τον πρόεδρο όμως του Κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας, Ανδρέα Ανδρέου, να αναφέρει πως με βάση τη νομοθεσία η ευθύνη είναι στις Φυλακές και παρά τις υποδείξεις, από τις 5 Ιανουαρίου, οπότε μεταφέρθηκε ο κρατούμενος, δεν δόθηκαν οδηγίες για φύλαξη του, ούτε από τις Φυλακές ούτε από την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρατείτο για απόπειρα κατά της πρώην του ο δραπέτης-Δεν λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας

Για το εν λόγω κενό που έχει δημιουργηθεί, είναι ενήμερο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την Στέφη Δράκου, στην τελευταία της τοποθέτηση, όταν ανακοίνωνε πως χρέη αναπληρώτριας Διευθύντριας εκτελεί η Αθηνά Δημητρίου, να αναφέρει πως δόθηκαν οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας, ώστε να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια σε περίπτωση που χρειαστεί, δεδομένης και της υποστελέχωσης.

Ωστόσο, μετά την άδεια και της κ. Δημητρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Υπουργείο δεν πραγματοποίησε οποιαδήποτε σύσκεψη, κάτι το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει ώστε να καταρτιστεί σχεδιασμός για να μην υπάρχει κενό σε ότι αφορά τα επιχειρησιακά ζητήματα, αφού βρίσκονται στον αέρα οι έλεγχοι και οι διαδικασίες ασφάλειας, κάτι που διαφάνηκε και με την απόδραση του Στυλιανίδη, αφού δεν δόθηκαν οδηγίες για φύλαξη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσκισαν τα ιμάτια τους, αλλά δεν έχουν πλάνο για την επόμενη μέρα στις Φυλακές

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ