Κρατείτο για απόπειρα κατά της πρώην του ο δραπέτης-Δεν λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία μετά την απόδραση του 40χρονου Γιάννη Στυλιανίδη από το νοσοκομείο Αθαλάσσας, τον οποίο ψάχνουν τις τελευταίες ώρες μέλη της Δύναμης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του. 

Σε σχέση με την απόδραση, η οποία δεν είναι η πρώτη τα τελευταία χρόνια, προκύπτουν διάφορα ερωτήματα, αφού πρόκειται για κρατούμενο που τελούσε υπό κράτηση για σοβαρό αδίκημα, ωστόσο φαίνεται να μην λήφθηκαν μέτρα μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.  

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 40χρνος συνελήφθη για απόπειρα φόνου σε βάρος της πρώην συζύγου του που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και εκ τότε τελούσε υπό κράτηση, αρχικά στα κρατητήρια της Αστυνομίας και στη συνέχεια ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 05 Ιανουαρίου νοσηλευόταν στην Αθαλάσσα, βάσει δικαστικού διατάγματος υποχρεωτικής νοσηλείας, ενώ την Κυριακή, 08 Ιανουαρίου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, απέδρασε. 

Πρόκειται για πρόσωπο που βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες, αφού στο παρελθόν εξέτισε ποινή φυλάκισης για ληστεία και επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, εντούτοις μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας με βάση το αδίκημα για το οποίο τελεί υπό κράτηση και την επικινδυνότητα του, εξού και δεν φρουρείτο ούτε από δεσμοφύλακες, ούτε από αστυνομικούς, αφού δεν είχαν δοθεί οδηγίες από κανένα τμήμα, με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να καταφέρει να αποδράσει.   

Όταν τα μέλη του προσωπικού αντιλήφθηκαν πως ο κρατούμενος διέφυγε, ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία, μέλη της οποίας άρχισαν έρευνες για εντοπισμό του, ενώ το Γραφείο Τύπου της Δύναμης, έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό του.  

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πρόκειται για τον Γιάννη Στυλιανίδη, ημερομηνία γέννησης 25/04/1982, υπήκοος Κύπρου. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι Φυλακές παραμένουν ακέφαλες από την αρχή του νέου έτους, οπότε και η αναπληρώτρια Διευθύντρια που εκτελούσε τα καθήκοντα της Άννας Αριστοτέλους που βρίσκεται εκτός εδώ και περίπου ενάμιση μήνα λόγω προβλημάτων υγείας, βρίσκεται με άδεια ασθενείας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στέλεχος που να γνωρίζει επιχειρησιακά ζητήματα ώστε να δίνονται οι ανάλογες οδηγίες. 

Ωστόσο, από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν έγινε οποιαδήποτε ενέργεια για αντικατάσταση ώστε να μην υπάρχει κενό, με αποτέλεσμα να εγείρονται διάφορα ζητήματα. Εντούτοις, στην τελευταία της τοποθέτηση η Στέφη Δράκου, είχε αναφέρει πως είχε δοθεί οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με σκοπό να παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από τη Διεύθυνση των Φυλακών σε προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η διατήρηση συνθηκών ασφάλειας, πειθαρχίας και τάξης στις Φυλακές, δεδομένου και του υπερπληθυσμού». 

Πάντως, πηγές από την Αστυνομία ρίχνουν το μπαλάκι σε ότι αφορά τη φρούρηση του κρατούμενου, στις Φυλακές, οι οποίες ωστόσο δεν έδωσαν οδηγίες για φρούρηση του, ενώ δεν λήφθηκαν ούτε μέτρα από την Αστυνομία αφού δεν είχαν ανάλογες οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακέφαλες πλέον οι Φυλακές-Άφαντοι οι αντικαταστάτες, δεν μετακινούν τη Διεύθυνση

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές