Εντοπίζει ποινικά το πόρισμα για Κατσουνωτό, επίκληση όμως στο… δημόσιο συμφέρον

Ντόμινο εξελίξεων αναφέρεται να φέρει η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, σε σχέση με τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, κατά του τέως διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού. Παρά το γεγονός πως στην ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία αναφέρει πως από τα συμπεράσματα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ενδεχομένως να προκύπτουν αδικήματα που έχουν να κάνουν με κατάχρηση εξουσίας και συνομωσία, αδικήματά που επιφέρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο έτη, εντούτοις η Νομική Υπηρεσία επικαλείται το δημόσιο συμφέρον και αποφασίζει να μην οδηγήσει την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου.  

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι η επικοινωνία του Μιχάλη Κατσουνωτού με τον βαρυποινίτη είναι παράνομη, η Νομική Υπηρεσία δίνει άλλοθι στον τέως διοικητή της ΥΚΑΝ, αναφέροντας πως σκοπός του ήταν να αντλήσει πληροφορίες σχετιζόμενες με τα καθήκοντά του. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι στο μαρτυρικό υλικό υπάρχουν μηνύματα όπου ο κ. Κατσουνωτός ζητούσε βίντεο ακόμα και από τις προσωπικές στιγμές της Διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικαλείται το δημόσιο συμφέρον και ρίχνει στα χαμηλά τον Κατσουνωτό η Νομική Υπηρεσία

Την ίδια ώρα η Νομική Υπηρεσία εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησε την μαρτυρία ενώπιον του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά, «μας προβλημάτισε, μεταξύ άλλων, η ποιότητα και η δύναμη της μαρτυρίας που έχει συλλεχθεί κατά την ποινική ανάκριση».

Μάλιστα αφού επικαλέστηκε το δημόσιο συμφέρον και δεν αναφέρθηκε στον μη εντοπισμό ποινικών αδικημάτων, αποφάσισε ωστόσο τη μη ποινική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού για λόγους δημόσιου συμφέροντος, υποβαθμίζοντας την υπόθεση, δείχνοντας ότι ο κ. Κατσουνωτός ενδεχομένως να πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά.

Σε ότι αφορά τις εισηγήσεις του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη για άλλες δύο διώξεις, πέραν του Μιχάλη Κατσουνωτού, ενός αστυνομικού, δηλαδή και του βαρυποινίτη, η Νομική Υπηρεσία δεν αναφέρθηκε στη διάπραξη αδικημάτων από πλευράς τους.

Η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, θα φέρει εξελίξεις, με την πλευρά της διεύθυνσης να αναμένεται να βγει μπροστά και να αντιδράσει στη συγκεκριμένη απόφαση Επίσης υπενθυμίζεται ότι η Άννα Αριστοτέλους, προανήγγειλε την αποχώρηση της και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να το ανακοινώσει.

Επίσης σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει ο REPORTER η μαρτυρία κρατούμενου που εμπλέκει αξιωματούχους, ενδεχομένως να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών από την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλει να κλείσει το κεφάλαιο Φυλακές ο Πρόεδρος, το αφήνει ανοιχτό η Εισαγγελία

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο