Έκαψε και πέταξε σε πηγάδι τα ρούχα του ο 31χρονος μετά την ενέδρα-Έδειξε σκηνές

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε εκ νέου ο 31χρονος που συνελήφθη και παραδέχθηκε εμπλοκή στην απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη, σε βάρος 42χρονου, στο όνομα του οποίου, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, υπογράφηκε συμβόλαιο θανάτου, ενώ για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση και 34χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Αγία Νάπα.  

Οι ανακριτές της υπόθεσης ζήτησαν και εξασφάλισαν από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησης του 31χρονου μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, αφού ακόμη υπολείπεται ανακριτικό έργο και τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων τα οποία θα ενώσουν τα κομμάτια του παζλ, παρά το γεγονός πως ο ύποπτος παραδέχθηκε πως είναι το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη, κατόπιν οδηγιών του 35χρονου Ανδρέα Χρίστου άλλως Καμπούρης, τα ίχνη του οποίου ακόμη δεν εντοπίστηκαν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ με τον 35χρονο που αγνοείται για την ενέδρα-Εξέφρασε φόβους, έκρυψε κινητό

Ο 31χρονος, έδειξε τον Καμπούρη ως το πρόσωπο που του έδινε οδηγίες και με τον οποίο συνωμότησαν για το συμβόλαιο θανάτου, έναντι του ποσού των 40 χιλιάδων ευρώ, ωστόσο, παρά τις έρευνες για εντοπισμό του, μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός του, με την Αστυνομία να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. 

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 31χρονος επιμένει στα όσα παραδέχθηκε, περιγράφοντας στους ανακριτές τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά την απόπειρα φόνου, ενώ ανέφερε πως ο ίδιος είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο με το οποίο άνοιξε πυρ και ο Καμπούρης ένα πιστόλι, χωρίς να το χρησιμοποιήσει. Όταν ο 42χρονος εξήλθε από την πολυκατοικία, σύμφωνα με την μαρτυρία του, ο Καμπούρης του είπε να πυροβολήσει, πράγμα το οποίο έπραξε, ενώ ανέφερε πως στη συνέχεια έχασε τον αποπροσανατολισμό του και πέταξε το όπλο και τα άλλα τεκμήρια στην κοντινή απόσταση που έχουν εντοπιστεί από την σκηνή του εγκλήματος. Σημειώνεται πως το γενετικό υλικό του 31χρονου εντοπίστηκε στην προσωπίδα.  

Παράλληλα, ο 31χρονος ισχυρίζεται πως τα όπλα τα παρέλαβαν σε σχολική βαλίτσα που τους τα είχαν αφήσει σε κοντινό σημείο, λίγες ώρες πριν την απόπειρα φόνου. 

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 31χρονος προέβη σε δέκα υποδείξεις σκηνών και ερευνήθηκαν δύο υποστατικά, ενώ αξιολογήθηκαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ώστε να εξακριβωθεί η πορεία τους πριν και μετά την απόπειρα φόνου.  

Επιπρόσθετα, υπέδειξε τον χώρο συνάντησης με τον Καμπούρη πριν την απόπειρα φόνου, όπως επίσης και χωράφι στην Ορμήδεια, έδαφος των Βρετανικών Βάσεων, όπου είχε μεταβεί ο 31χρονος μετά την εγκληματική ενέργεια και έκαψε τα ρούχα που φορούσε. Μάλιστα, υπέδειξε πηγάδι που στη συνέχεια τα πέταξε, τα οποία μετά από έρευνες, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν. 

Στο μεταξύ, μετά τη σύλληψη του 31χρονου, η οικογένεια του αναχώρησε από την Κύπρο και τότε προέβη και σε νέα θεληματική κατάθεση, κατά την οποία ανέφερε επίσης πως περίπου τρεις ημέρες πριν την απόπειρα φόνου, ο Καμπούρης του ανέφερε πως είχε μεταβεί στα γραφεία του επιχειρηματία στην Αγία Νάπα, όπου του έδωσε χρηματικό ποσό 5-10 χιλιάδων ευρώ για να μπορέσει να εκτελέσει την δολοφονία του 42χρονου. 

Περαιτέρω ισχυρίστηκε πως την επόμενη μέρα μετά την απόπειρα φόνου, 5 Δεκεμβρίου, μετέβησαν μαζί με τον 35χρονο στην οικία του επιχειρηματία, όπου εκεί ο 35χρονος εισήλθε μέσα και μετά την πάροδο δέκα λεπτών περίπου, επέστρεψε πίσω, κρατώντας στο χέρι του δέσμες με χαρτονομίσματα. 

Ακολούθως, αφού μετέβησαν στο γκαράζ που διατηρεί ο 31χρονος, ο 35χρονος του έδωσε μια δέσμη με χρήματα που ανερχόταν στις τρεις χιλιάδες ευρώ και ακόμα δύο χιλιάδες ευρώ, τα οποία έβγαλε από άλλες δέσμες, χρήματα τα οποία ήταν μέρος της αμοιβής που θα λάμβανε για την δολοφονία του 42χρονου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδέχθηκε ο 31χρονος, «έδωσε» δεύτερο δράστη της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη

Άφαντος ο Καμπούρης 

Στο μεταξύ, ο Καμπούρης μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος και έδωσε σημεία ζωής στην οικογένεια του, η οποία κατήγγειλε την εξαφάνιση του, αφού τα ίχνη του χάθηκαν δύο ημέρες μετά την απόπειρα φόνου, στις 6 Δεκεμβρίου, οπότε είχε ζητήσει το αυτοκίνητο της αδελφής του για να μεταβεί «κάπου», όπως της είπε, ενώ προηγουμένως είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του και είχε μιλήσει σε συγγενικά του πρόσωπα για την εμπλοκή του στην εγκληματική ενέργεια. 

Τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, δεν τους αφήνουν το περιθώριο να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ο 35χρονος να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας από πρόσωπα που πιθανόν να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί και το σενάριο ο νεαρός να έχει διαφύγει στα κατεχόμενα. 

Ο μεγάλος γρίφος, στρέφεται προς την τελευταία διαδρομή του 35χρονου, αφού το όχημα της αδελφής του που ζήτησε και χρησιμοποίησε στις πέντε το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου, εντοπίστηκε στην περιοχή Βρυσούλες την επόμενη ημέρα και όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, ήταν λουσμένο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, με εύφλεκτη ύλη, ενώ εντός αυτού, εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Σε αυτό τον μυστήριο γρίφο, έρχονται να προστεθούν και οι μαρτυρίες από τα συγγενικά πρόσωπα του 35χρονου, οι οποίοι ανέφεραν πως ο Καμπούρης, πριν την εξαφάνιση του, τους παραδέχθηκε εμπλοκή στην απόπειρα φόνου και κατονόμασε τον επιχειρηματία ως το πρόσωπο που του έδωσε οδηγίες για το συμβόλαιο θανάτου, με τον οποίο μάλιστα είχε συναντηθεί την ίδια ημέρα, ενώ μίλησε για απειλές, εξέφρασε φόβους για τη ζωή του και μάλιστα τους παρέδωσε ένα κινητό τηλέφωνο με σκοπό να φτάσει στα χέρια της Αστυνομίας, σε περίπτωση, όπως είπε, που θα του τύγχανε κάτι ή θα εξαφανιζόταν. 

Σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις, η Αστυνομία εξετάζει ενδελεχώς κάμερες ασφαλείας από την ευρύτερη περιοχή, ενώ εναποθέτει τις ελπίδες της και στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ώστε να διαφανεί με ποιους είχε συνομιλήσει ο 35χρονος και από ποιες άλλες περιοχές εξέπεμπε σήμα το κινητό του πριν την εξαφάνιση του. 

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την μαρτυρία που έχει η Αστυνομία, όταν ο Καμπούρης μετέβη στην αδελφή του να για ζητήσει το όχημα της, την 6η Δεκεβρίου, ήταν φοβισμένος, ενώ της αποκάλυψε ότι στην απόπειρα δολοφονίας που έγινε το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου, ενεχόταν αυτός μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο, τον οποίο δεν κατονόμασε. Περαιτέρω, ο Καμπούρης της ανέφερε ότι συνωμότησαν μαζί με τον επιχειρηματία για να διαπράξουν την δολοφονία, έναντι του χρηματικού ποσού των 40 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα λάμβαναν από τον επιχειρηματία μετά την δολοφονία. Κατά την διάπραξη του εγκλήματος, ο Καμπούρης, είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι και ο άγνωστος που δεν κατονόμασε, είχε στην κατοχή του αυτόματο πυροβόλο όπλο. Ο Καμπούρης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αφού «έραψαν» το αυτοκίνητο του θύματος, τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθως, την ίδια ημέρα, δηλαδή την 4η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον πατέρα του Καμπούρη, ζήτησε να πληρωθεί από τον ύποπτο το συμφωνηθέν ποσό για την δολοφονία και αυτός του έδωσε 20 χιλιάδες ευρώ αντί 40 χιλιάδες που ήταν η συμφωνία και τα υπόλοιπα θα τα έδινε μετά. 

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία, ο Καμπούρης την 6 Δεκεμβρίου, ανέφερε πως ξαναζήτησε τα λεφτά από τον επιχειρηματία και αυτός αρνήθηκε ξανά να τον πληρώσει και στην συνέχεια τον απείλησε με αποτέλεσμα αυτός να τρομοκρατηθεί. Στην εν λόγω συνάντηση, ο Καμπούρης παρέδωσε πίσω στον ύποπτο το πιστόλι που είχε στην κατοχή του κατά την διάπραξη του εγκλήματος. 

Παράλληλα, την 6η Δεκεμβρίου, ο Καμπούρης παρέδωσε στην αδελφή του μια συσκευή κινητού τηλεφώνου και της ζήτησε να το προσέχει όσο πιο καλά μπορεί και να μην το δώσει σε κανέναν και εάν τις επόμενες ημέρες του τύχει οτιδήποτε ή εξαφανιστεί και δεν μπορούν να τον εντοπίσουν, τότε να το παραδώσει στην Αστυνομία, ενώ εξέφρασε φόβους πως θα τον σκοτώσουν. 

Το κινητό που θέλησε ο 35χρονος να παραδοθεί στην Αστυνομία σε περίπτωση που εξαφανιζόταν, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών από τις 7 Δεκεμβρίου, το οποίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο, αφού ενδεχομένως ο Καμπούρης να αποθήκευσε στοιχεία που πιθανόν να συμβάλουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ή να τεκμηριώνουν τα όσα ισχυρίστηκε στα συγγενικά του πρόσωπα. 

Οι ανακριτές άρχισαν να εξετάζουν ενδελεχώς τα όσα προκύπτουν, ενώ την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια να διασταυρωθούν ισχυρισμοί, ξεψαχνίζουν κάμερες ασφαλείας, τόσο από την σκηνή της απόπειρας φόνου, όσο και από την περιοχή που διαμένουν οι δράστες, καθώς και ο 34χρονος επιχειρηματίας. 

Ειδικότερα, εξετάζονται κάμερες ώστε να διαφανεί εάν ο 35χρονος Καμπούρης είχε μεταβεί σε υποστατικό του επιχειρηματία για να του ζητήσει τα χρήματα και να του παραδώσει το πιστόλι, το οποίο όμως, από τις έρευνες της Αστυνομίας δεν εντοπίστηκε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεις για την ενέδρα-Πώς εμπλέκουν τον επιχειρηματία, το σχέδιο και η αμοιβή

Δειτε Επισης

Ο Ερντογάν εγκαινίασε τη Μονή της Χώρας ως τζαμί-«Μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας μας»
Χειροπέδες στους αναζητούμενους και σε άλλους δύο για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Σκληρό πρέσινγκ υπεράσπισης και μαραθώνια διαδικασία για υπόπτους για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη εδώ και οκτώ ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία