Αποκαλύψεις για την ενέδρα-Πώς εμπλέκουν τον επιχειρηματία, το σχέδιο και η αμοιβή

Ντόμινο εξελίξεων φαίνεται να προκύπτουν γύρω από την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη σε βάρος 42χρονου, κατά την οποία όμως τραυματίστηκε και εξάχρονο παιδί, με την Αστυνομία πλέον να έχει στα χέρια της μαρτυρία που να δείχνει πως επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου που ανατέθηκε σε δύο πρόσωπα έναντι αμοιβής, τα οποία φαίνεται να είχαν οδηγίες να βγάλουν από την μέση τον στόχο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. 

Ήδη υπό κράτηση τελεί 31χρονος, ο οποίος παραδέχθηκε εμπλοκή και πως ήταν το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη εναντίον του οχήματος του 42χρονου, ενώ έδειξε τον 35χρονο που δηλώθηκε ως ελλείπον και καταζητείται, η φωτογραφία του οποίου ακόμη δεν δόθηκε στην δημοσιότητα ως καταζητούμενο πρόσωπο, ως το πρόσωπο με τον οποίο συνωμότησε και διέπραξε την εγκληματική ενέργεια. 

Τα ίχνη του 35χρονου χάθηκαν δύο ημέρες μετά την διάπραξη της απόπειρας φόνου, με τη Αστυνομία να προχωρεί στη σύλληψη 34χρονου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα, σε επιχείρηση του οποίου εργαζόταν ο εξαφανισμένος, αφού ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία από συγγενικά του πρόσωπα στα οποία είχε μιλήσει για την εγκληματική ενέργεια, ενώ εξέφρασε φόβους για τη ζωή του. Μάλιστα, ο 35χρονος, σύμφωνα με την μαρτυρία, ενέπλεξε στο συμβόλαιο θανάτου τον επιχειρηματία, ενώ τους παρέδωσε κινητό τηλέφωνο, λέγοντας τους πως εάν πάθει κάτι ή εξαφανιστεί, να το παραδώσουν στην Αστυνομία. 

Οι ανακριτές, έχοντας στα χέρια τους την μαρτυρία, εξασφάλισαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 34χρονου επιχειρηματία, ο οποίος το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, με την Αστυνομία να ζητά την κράτηση του για οκτώ ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ με τον 35χρονο που αγνοείται για την ενέδρα-Εξέφρασε φόβους, έκρυψε κινητό

Το σχέδιο και η εκτέλεση 

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, ο 31χρονος που συνελήφθη αρχικά, στην ομολογία του ανέφερε πως προσεγγίστηκε από τον 35χρονο που δηλώθηκε ως ελλείπον, για τον σχεδιασμό της δολοφονία του 42χρονου, έναντι του χρηματικού ποσού των 20 χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματα, όπως είπε, θα τα λάμβανε ως αμοιβή από τον 35χρονο, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει αν υπήρχαν και άλλα άτομα που ενέχονται στο σχέδιο δολοφονίας, καθώς ο ίδιος συνομιλούσε μόνο με τον 35χρονο. 

Παράλληλα, ανέφερε πως είχε μεταβεί στο διαμέρισμα του 35χρονου, στις μια τα ξημερώματα της Κυριακής και ακολούθως τον μετέφερε με όχημα στην σκηνή της απόπειρας φόνου και κατά την διάπραξη του εγκλήματος. Κατά τον χρόνο της επίθεσης, ο καταζητούμενος είχε στην κατοχή του πιστόλι, άγνωστης μάρκας, ενώ ο ίδιος είχε στην κατοχή του στρατιωτικό τυφέκιο, με το οποίο άνοιξε πυρ και επρόκειτο για το όπλο που βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από την σκηνή του εγκλήματος. 

Όπως κατέθεσε ο 35χρονος, όταν ο 42χρονος στόχος εξήλθε με το όχημα του στην οδό Νίκου Ευαγόρου, ο 35χρονος καταζητούμενους του είπε να πυροβολήσει τον οδηγό, πράγμα το οποίο έπραξε, μέχρι να αδειάσει το όπλο. 

Σύμφωνα με την μαρτυρία, ακολούθως, ο 35χρονος και ο 31χρονος, πανικοβλημένοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο αυτοκίνητο, ωστόσο ο 31χρονος ανέφερε πως έχασε τον προσανατολισμό του και ως εκ τούτου χωρίστηκε από τον 35χρονο, ενώ αντιλαμβανόμενος ότι έχασε την κατεύθυνση που βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο με τον 35χρονο, διέφυγε πεζός.

Κατά τη διαφυγή του έχασε ένα παπούτσι που φορούσε σε κοντινή απόσταση από το σημείο που έγινε η απόπειρα φόνου, ενώ ακολούθως πέταξε την κουκούλα, την προσωπίδα και το στρατιωτικό τυφέκιο δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο.

Όσον αφορά, το αυτόματο πυροβόλο όπλο μάρκας VZ58, με το οποίο ο 31χρονος πυροβόλησε τα θύματα και εντοπίστηκε στη σκηνή, καθώς και το πιστόλι το οποίο είχε στην κατοχή του ο 35χρονος, κατά τον χρόνο της επίθεσης, ο 31χρονος ανέφερε ότι μαζί με τον 35χρονο, μετέβηκαν σε ανοιχτό χώρο πλησίον της οικίας του θύματος, την ίδια ημέρα της απόπειρας φόνου, από όπου τα παρέλαβαν εντός μιας σχολικής βαλίτσας και στη συνέχεια μετέβηκαν στον τόπο για εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας. 

Ενέπλεξε τον επιχειρηματία, παρέδωσε κινητό και εξαφανίστηκε 

Την ίδια ώρα, παρά τις έρευνες για εντοπισμό του 35χρονου, μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός του, με την Αστυνομία να συνεχίζει χτενίζει διάφορες περιοχές, ενώ ενώπιον της έφθασαν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του σε συγγενικό πρόσωπο, στο οποίο αναφέρθηκε και στον επιχειρηματία.  

Συγκεκριμένα, ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία πως ο 35χρονος πριν εξαφανιστεί επισκέφθηκε την αδελφή του, στις 6 Δεκεμβρίου στις πέντε το απόγευμα, όπου ήταν φοβισμένος και της ζήτησε το όχημα της «για να πάει κάπου», χωρίς να της αναφέρει λεπτομέρειες. Αυτή του το παρέδωσε και της αποκάλυψε ότι στην απόπειρα φόνου σε βάρος του 42χρονου στην Ορόκλινη, ενεχόταν αυτός μαζί με κάποιο άλλο πρόσωπο, τον οποίον δεν της κατονόμασε.

Περαιτέρω, σύμφωνα με την μαρτυρία, της ανέφερε ότι συνωμότησαν μαζί με τον επιχειρηματία για να διαπράξουν την δολοφονία του 42χρονου, έναντι του χρηματικού ποσού των 40 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα λάμβαναν από τον επιχειρηματία μετά την δολοφονία. 

Κατά την διάπραξη του εγκλήματος, 35χρονος είχε στην κατοχή του πιστόλι και ο άγνωστος που δεν κατονόμασε, είχε στην κατοχή του αυτόματο πυροβόλο όπλο. Σημειώνεται, πως ο 31χρονος που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση, παραδέχθηκε σε θεληματική του κατάθεση πως είχε στην κατοχή του πυροβόλο όπλο και ήταν το πρόσωπο που άνοιξε πυρ κατά του οχήματος του 42χρονου, το οποίο εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από την σκηνή του εγκλήματος. 

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία, ο 35χρονος ανέφερε χαρακτηριστικά στο συγγενικό του πρόσωπο, ότι αφού «εράψαν» το αυτοκίνητο του θύματος, τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθως, την ίδια ημέρα, μετά την απόπειρα φόνου, ο 35χρονος είπε σε συγγενικό του πρόσωπο πως ζήτησε να πληρωθεί από τον επιχειρηματία το συμφωνηθέν ποσό για την δολοφονία και αυτός του έδωσε 20 χιλιάδες ευρώ αντί 40 χιλιάδες που ήταν η συμφωνία, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έδινε μετά. 

O 35χρονος την 6η Δεκεμβρίου ξαναζήτησε τα λεφτά από τον επιχειρηματία, ωστόσο αυτός αρνήθηκε ξανά να τον πληρώσει, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε, μιλώντας με συγγενικό του πρόσωπο, πως τον απείλησε, με αποτέλεσμα αυτός να τρομοκρατηθεί. Στην εν λόγω συνάντηση, ο 35χρονος παρέδωσε πίσω στον επιχειρηματία το πιστόλι που είχε στην κατοχή του κατά την διάπραξη της απόπειρας δολοφονίας. 

Περαιτέρω, ο 35χρονος παρέδωσε στην αδελφή του μια συσκευή κινητού τηλεφώνου και της ζήτησε να το προσέχει όσο πιο καλά μπορεί και να μην το δώσει σε κανέναν και εάν τις επόμενες ημέρες του τύχει οτιδήποτε ή εξαφανιστεί και δεν μπορούν να τον εντοπίσουν, τότε να το παραδώσει στην αστυνομία, ενώ εξέφρασε φόβους για τη ζωή του ότι θα τον σκοτώσουν. Το εν λόγω κινητό τηλέφωνο παραδόθηκε στην Αστυνομία την 7η Δεκεμβρίου, όπου και τυγχάνει εξέταση. 

Την 7η Δεκεμβρίου, ο 35χρονος δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο από την αδελφή του, το οποίο ανέφερε πως απουσιάζει από την προηγούμενη ημέρα, χρόνος κατά τον οποίο ζήτησε το αυτοκίνητο του. Την ίδια ημέρα, η αδελφή του ενημερώθηκε από την Αστυνομία των Βάσεων πως το όχημα της εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στις Βρυσούλες, ενώ από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ήταν λουσμένο με εύφλεκτη ύλη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Παράλληλα, από έρευνα στο εν λόγω όχημα, εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο αναμένεται να τύχει επιστημονικών εξετάσεων.

Οι έρευνες για εντοπισμό του 35χρονου συνεχίζονται, ενώ δεν αποκλείεται όπως αναφέρει η Αστυνομία, το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. 

Έρευνες επί ερευνών

Μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία, ακολούθησαν οι έρευνες στα υποστατικά του, ενώ όταν φόρεσε χειροπέδες, ανέφερε πως «δεν έχω να πω τίποτα». Από τις έρευνες, εντοπίστηκε μια συσκευή κινητού και μια φορητή συσκευής καταγραφής κλήσεων, τα οποία θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. 

Επίσης, κατά τις έρευνες στην οικία του 35χρονου που αγνοείται, εντοπίστηκε ένα όχημα, το οποίο κατασχέθηκε και ομοιάζει με αυτό που περιέγραψε ο 31χρονος, λέγοντας πως με αυτό μετέβησαν στην σκηνή της απόπειρας φόνου. Όπως προκύπτει, διαπιστώθηκε πως το εν λόγω όχημα ανήκει σε φιλικό πρόσωπο του επιχειρηματία. 

Παράλληλα, μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως στο διαμέρισμα του 35χρονου που αγνοείται, εντοπίστηκε πιστοποιητικό εγγραφής αυτοκινήτου. 

Ενέπλεξε τον επιχειρηματία και ο 31χρονος

Σε δεύτερη κατάθεση που έδωσε ο 31χρονος στις 9 Δεκεμβρίου, δηλαδή πέντε μέρες μετά την απόπειρα φόνου και αφού ήδη είχε παραδεχθεί, ανέφερε σε νέα του θεληματική κατάθεση, πως περίπου τρεις ημέρες πριν την απόπειρα φόνου, ο 35χρονος του ανέφερε πως είχε μεταβεί στα γραφεία του επιχειρηματία στην Αγία Νάπα, όπου του έδωσε χρηματικό ποσό 5-10 χιλιάδων ευρώ για να μπορέσει να εκτελέσει την δολοφονία του 42χρονου. 

Περαιτέρω ανέφερε πως την επόμενη μέρα μετά την απόπειρα φόνου, 5 Δεκεμβρίου, μετέβησαν μαζί με τον 35χρονο στην οικία του επιχειρηματία, όπου εκεί ο 35χρονος εισήλθε μέσα και μετά την πάροδο δέκα λεπτών περίπου, επέστρεψε πίσω, κρατώντας στο χέρι του δέσμες με χαρτονομίσματα. 

Ακολούθως, αφού μετέβησαν στο γκαράζ που διατηρεί ο 31χρονος, ο 35χρονος του έδωσε μια δέσμη με χρήματα που ανερχόταν στις τρεις χιλιάδες ευρώ και ακόμα δύο χιλιάδες ευρώ, τα οποία έβγαλε από άλλες δέσμες, χρήματα τα οποία ήταν μέρος της αμοιβής που θα λάμβανε για την δολοφονία του 42χρονου. 

Επιπρόσθετα, προέκυψε μαρτυρία ενώπιον των Αρχών, την επόμενη ημέρα μετά την απόπειρα φόνου, πως ο 35χρονος αγόρασε όχημα από πρόσωπο και τον πλήρωσε σε μετρητά έξι χιλιάδων ευρώ, ενώ υπολειπόταν το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ και έκαναν συμφωνία πως για την αποπληρωμή του σε μεταγενέστερο στάδιο, γεγονός που συνάδει με την παραλαβή των χρημάτων από τον επιχειρηματία την ίδια ημέρα.  

Ένσταση δικηγόρου, οκταήμερη κράτηση 

Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε την κράτηση του 34χρονου επιχειρηματία για οκτώ ημέρες, αφού ακόμα οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα. 

Ο δικηγόρος του υπόπτου, Αντώνης Δημητρίου, έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως δεν δικαιολογείται η κράτηση, αφού δεν μπορεί να επηρεαστεί μαρτυρία. 

Ο κ. Δημητρίου, αναφέρθηκε στην μαρτυρία που έκανε λόγο πως συγκεκριμένη ημέρα ο 35χρονος που αγνοείται, επέστρεψε στον επιχειρηματία το πιστόλι, λέγοντας πως ο πελάτης του κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία, βρισκόταν σε πρακτορείο στοιχημάτων, το οποίο καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα, παραπέμποντας τον ανακριτή να μεταβούν στο υποστατικό για να το παραλάβουν, ώστε να εξετάσουν τον ισχυρισμό του. Επίσης, ανέφερε πως δεν εντοπίστηκε το εν λόγω πιστόλι από τις έρευνες. 

Επίσης, ρώτησε τον ανακριτή τον λόγο που ο 31χρονος δεν ανέφερε στην κατάθεση του που παραδέχθηκε, για την μετάβαση του ιδίου και του 35χρονου στην οικία του επιχειρηματία για να παραλάβουν τα χρήματα, με τον ανακριτή να αναφέρει πως προέβη σε δεύτερη θεληματική, όταν ένιωσε ασφάλεια, αφού την προηγούμενη ημέρα είχε αναχωρήσει από την Κύπρο η σύζυγος και τα παιδιά του. 

Μετά από διακοπή, το Δικαστήριο επανήλθε και ανακοίνωσε πως δικαιολογείται η κράτηση του επιχειρηματία για περίοδο οκτώ ημερών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνοντας τον... σασμό μετά την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία