Παραδέχθηκε ο 31χρονος, «έδωσε» δεύτερο δράστη της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε ο 31χρονος που συνελήφθη για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη, στόχος της οποίας ήταν 42χρονος, ωστόσο ο δράστης που είχε στήσει καρτέρι, άνοιξε πυρ αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένα εξάχρονο παιδί που επέβαινε στο όχημα, γιος του δεύτερους προσώπου που επίσης βρισκόταν στο όχημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταλμα σύλληψης για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη-Καταζητείται 31χρονος

Οι ανακριτές οδηγήθηκαν στα ίχνη του 31χρονου μετά τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, αφού εντοπίστηκε σε τεκμήριο το γενετικό του υλικό και ως εκ τούτου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, με τα μέλη της Αστυνομίας να τον αναζητούν, χωρίς αποτέλεσμα. Εξού και οι Αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα την φωτογραφία του, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα παραδόθηκε μόνος του στις Αρχές. 

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, αρχικά ο 31χρονος ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι για την απόπειρα, απορρίπτοντας τα όσα του καταλογίζονται, εντούτοις στη συνέχεια ζήτησε να μιλήσει με αστυνομικό, στον οποίο τελικά παραδέχθηκε προφορικά την εμπλοκή του, ενώ κατονόμασε δεύτερο πρόσωπο, εναντίον του οποίου αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το πρόσωπο που βρισκόταν μαζί του κατά την απόπειρα φόνου, όπως ισχυρίστηκε. 

Το dna του 31χρονου εντοπίστηκε στην προσωπίδα που εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο από την απόπειρα φόνου, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και το όπλο, καθώς και ένα παπούτσι. 

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, στην σκηνή εντοπίστηκαν 20 κάλυκες, ενώ το όπλο που βρέθηκε, από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως κλάπηκε από οικία στην Λεμεσό, στις 18/8/2022. 

Όπως προκύπτει, τα σχέδια των δύο δραστών, αφού φαίνεται να κλειδώνει η εμπλοκή και του δεύτερου προσώπου από διάφορα στοιχεία, άλλαξαν όταν έγιναν αντιληπτοί μετά τους πυροβολισμούς, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως πέταξαν σε κοντινό σημείο σημαντικά τεκμήρια, τα οποία θα οδηγούσαν στα ίχνη τους. Τεκμήρια τα οποία εντοπίστηκαν από φίλους του 42χρονου που ακολούθησαν πιθανή διαδρομή των δραστών. 

Από τις έρευνες, φαίνεται μετά την απόπειρα φόνου, ο 31χρονος να τράπηκε σε φυγή προς την Αγία Νάπα και στη συνέχεια άλλο πρόσωπο να τον παρέλαβε από συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και ένα όχημα που εντοπίστηκε στις Βρετανικές Βάσεις, το οποίο ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες επιχείρησαν να το κάψουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Υπενθυμίζεται πως η απόπειρα φόνου είχε διαπραχθεί στις 5:30 το πρωί της Κυριακής, όταν ο 42χρονος μαζί με τον 39χρονο και το εξάχρονο παιδί του, θα μετέβαιναν για κυνήγι. Ο δράστης, φαίνεται να γνώριζε καλά τις κινήσεις του 42χρονου, ο οποίος είναι συγγενικό πρόσωπο με γνωστό πρόσωπο, και ως εκ τούτου του έστησε καρτέρι. 

Το περασμένο καλοκαίρι, αλλοδαπός που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με τον 42χρονο δέχθηκε βομβιστική επίθεση, με το στόχο όμως να εκφράζει άγνοια και να υποστηρίζει πως δεν είχε διαφορές με κανένα. Μετά την απόπειρα φόνου, η Αστυνομία έβαλε στην εξίσωση και την βομβιστική επίθεση, αφού διερευνά το ενδεχόμενο στόχος να ήταν ο 42χρονος και όχι ο αλλοδαπούς. Σημειώνεται πως οι δύο δεν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο. 

Τα πλευρά του 42χρονου στρέφει τα βλέμματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και σε πρόσωπα με τα οποία υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί, μεταξύ αυτών και υπό προστασία μάρτυρες της ΥΚΑΝ. 

Ενώπιον των ανακριτών υπάρχουν διάφορα στοιχεία τα οποία αξιολογούνται, όπως και κάμερες ασφαλείας που φαίνεται να κατέγραψαν κάποιες ύποπτες κινήσεις, ενώ τις τελευταίες ημέρες για κατάθεση έχουν κληθεί διάφορα πρόσωπα, είτε από το περιβάλλον του 42χρονου, είτε πρόσωπα με τα οποία υπάρχουν διαφορές. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 42χρονος είχε κληθεί στο πρόσφατο παρελθόν στην Αστυνομία, αφού ενώπιον της έφθασαν πληροφορίες πως σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια, τις οποίες ωστόσο απέρριπτε και δήλωνε πως δεν είχε καμία σχέση, ενώ λίγο καιρό αργότερα, έπεσε θύμα της απόπειρας φόνου. Πάντως, ο τρόπος που ενήργησε ο δράστης, οδηγεί τους ανακριτές στο συμπέρασμα πως δεν ενδεχομένως σκοπός να μην ήταν μόνο ο εκφοβισμός του, αλλά σε βάρος του να είχε υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου. Και αυτό διότι, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε καλά τις κινήσεις του 42χρονου, αφού κάθε εβδομάδα μετέβαινε την ίδια ώρα για κυνήγι.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχαν πληροφορίες πως σχεδίαζε εγκληματική ενέργεια και τελικά ήταν στόχος

Δειτε Επισης

Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά σε οχήματα στην Γεροσκήπου εκτιμά η Αστυνομία
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»