Έριξε το μπαλάκι σε Εισαγγελέα η Δράκου για πόρισμα Κατσουνωτού-«Δεν γνωρίζω τις εισηγήσεις»

Επανέλαβε εαυτόν η υπουργός Δικαιοσύνης, όσον αφορά στο πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος κλήθηκε να διερευνήσει το σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών σε βάρος του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι έχει άγνοια ως προς τις εισηγήσεις, αλλά και για το πότε αναμένεται οποιαδήποτε ανακοίνωση. 

Η Στέφη Δράκου βρέθηκε το πρωί στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Νομικών, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου που ηγείται και στη συνέχεια, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, κλήθηκε να απαντήσει για το συγκεκριμένο θέμα. Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για το πόρισμα του ποινικού ανακριτή για τις Κεντρικές Φυλακές και πότε αναμένεται οποιαδήποτε ανακοίνωση, είπε ότι εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα να αποφασίσει και να ανακοινώσει την απόφασή του και αν υπάρχει κάτι στο οποίο εμπλέκεται, θα αναλάβει τη δικής της ευθύνη εκεί που της ανήκει.

Ανέφερε ότι υπάρχει σύγχυση ότι είναι δική της αρμοδιότητα το να δοθεί το πόρισμα. Είπε ότι η ίδια δεν γνωρίζει τις εισηγήσεις του ποινικού ανακριτή, ούτε έχει το μαρτυρικό υλικό για να καταλήξει η ίδια σε οποιαδήποτε απόφαση, ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι δεν έχει οποιαδήποτε ένδειξη από τον Γενικό Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νομική Υπηρεσία για πόρισμα Κατσουνωτού: Μελετάται, τίποτα ανακοινώσιμο

Δεν έχει άμεση εμπλοκή το Υπουργείο με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Στο μεταξύ, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους για την τοποθέτηση του Βουλευτή Ανδρέα Πασιουρτίδη ότι το Υπουργείο είναι απόν στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, η κ. Δράκου είπε ότι δεν έχει άμεση εμπλοκή για τις παρακολουθήσεις και ότι υπάρχει ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει τα θέματα της ιδιωτικής επικοινωνίας και προστασίας. Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό πλαίσιο, είπε, το Υπουργείο είχε εμπλοκή στην προώθηση των νομοσχεδίων.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, χρειάζεται να ενισχυθεί ο έλεγχος που είναι αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Καινοτομίας, ενώ η αδειοδότηση για εξαγωγή των λογισμικών διπλής χρήσης είναι στο Υπουργείο Εμπορίου.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά την εμπλοκή της Αστυνομίας, εφόσον διαπραχθεί οποιαδήποτε παρανομία της Αστυνομίας στο πλαίσιο των νομοθεσιών θα επέμβει για τη διερεύνηση.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, στη δική του τοποθέτηση ανέφερε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν απόν στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και είπε ότι θεωρούν ότι η αρμόδια πολιτική προϊστάμενος θα έπρεπε να έχει έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, όσον αφορά την κάθαρση και να βγουν στην επιφάνεια όλα όσα όλοι υποπτευόμαστε ότι συμβαίνουν και κανείς δεν παραδέχεται.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι απαράδεκτο η Αστυνομία να αποκρύπτει από τη Βουλή ότι έλαβε υπηρεσίες από φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες που βρέθηκαν στη συνέχεια να διώκονται ποινικά όσον αφορά την παραβίαση της νομοθεσία για την ιδιωτική επικοινωνία. Εξέφρασε επίσης προβληματισμούς για τη μετάθεση της ημερομηνίας της υλοποίησης της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης κατά έξι μήνες και μίλησε και για την ανάγκη μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας δικαιοδοσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδόθηκε το δεύτερο πόρισμα για Κεντρικές-Καμία εισήγηση για ποινικές διώξεις

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ