Παραδόθηκε το δεύτερο πόρισμα για Κεντρικές-Καμία εισήγηση για ποινικές διώξεις

Στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας παραδόθηκε το πόρισμα που διέταξε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας για πιθανή χρήση κινητών και ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές, λίγο μετά τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών σε βάρος του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, ο οποίος φέρεται να συνομιλούσε με βαρυποινίτη, από τον οποίο μεταξύ άλλων ζητούσε στοιχεία που θα έπλητταν την Άννα Αριστοτέλους, με σκοπό την εξόντωση της.      

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μια φορά και ένα καιρό η Αριστοτέλους κατήγγειλε διαφθορά...

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι τέσσερις ανακριτές δεν εισηγούνται καμία ποινική δίωξη, σε αντίθεση με το πόρισμα Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, το οποίο σημειώνεται πως παραδόθηκε από τις 15 Σεπτεμβρίου στον Γενικό Εισαγγελέα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν ανακοίνωσε τις αποφάσεις του επί των εισηγήσεων του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο οποίος υποδεικνύει ποινικά αδικήματα σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού, ενός αστυνομικού και του βαρυποινίτη.

Περίπου ένα μήνα μετά τις καταγγελίες της Αριστοτέλους και ενώ πληροφορίες επιμένουν να αναφέρουν πως κάποιοι επιχείρησαν να πέσει στα χαμηλά το σκάνδαλο και να μην προβεί σε καταγγελία η Διευθύντρια, η Εισαγγελία διέταξε νέα ποινική έρευνα, κάτι για το οποίο επικρίθηκε, αφού έγινε λόγος για εκδικητική έρευνα.

Η Νομική Υπηρεσία, αντικρούοντας τα πυρά είχε αναφέρει πως πρόκειται για ξεχωριστή έρευνα που ουδεμία σχέση έχει με αυτή του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ωστόσο, όπως οι ίδιοι ανέφεραν, αρχικά είχε ζητηθεί από τον κ. Αιμιλιανίδη να διευρύνει την έρευνα του, κάτι που υποδεικνύει πως υπήρχαν κοινοί παρονομαστές. Μάλιστα, ο ένας λόγος που επικαλέστηκε η Εισαγγελία για την νέα έρευνα, ήταν υλικό που έδειξε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, που εν τέλει η πλευρά της Αριστοτέλους αποκάλυψε πως πρόκειται για μέρος του μαρτυρικού  υλικού που οι ίδιοι παρέδωσαν στον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και το οποίο εντοπίστηκε στο κινητό του βαρυποινίτη.

Παράλληλα, είχε αναφερθεί, πως πέραν της απόφασης του Δικαστηρίου για τον Μαμαλικόπουλο, είχαν προκύψει στοιχεία μια εβδομάδα νωρίτερα – πριν διαταχθεί η έρευνα – τα οποία έφθασαν ενώπιον της Αστυνομίας, η οποία τα διαβίβασε στην υπουργό Δικαιοσύνης. Κάτι που επίσης ήγειρε ερωτήματα ως προς τον χρόνο που προέκυψαν τα στοιχεία.

Στο μεσοδιάστημα, προέκυψαν μαρτυρίες πως δύο εκ των τεσσάρων ποινικών ανακριτών που προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας, φέρονται να είχαν επικοινωνία με μέλη της Αστυνομίας, τα οποία προσέγγισαν μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν εναντίον της Διεύθυνσης των Φυλακών, προκειμένου, όπως τους αναφέρθηκε από αστυνομικό, «βοηθήσουν τον Κατσουνωτό γιατί είναι κρίμα». Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες πως τους προσφέρθηκαν να βοηθηθούν στις ποινικές τους υποθέσεις και στο αίτημα για αποφυλάκιση τους. Οι εν λόγω καταγγελίες βρίσκονται ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, στην οποία θα κληθούν οι μάρτυρες να καταθέσουν και να προσκομίσουν τα στοιχεία με τις κλήσεις που δέχθηκαν, από πού και πότε. Οι δικηγόροι της Αριστοτέλους, ζήτησαν αναστολή των ερευνών μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής, ωστόσο η Εισαγγελία αρνήθηκε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και τέταρτη μαρτυρία για περί deal από αστυνομικούς-Πράσινο Αρχής για διερεύνηση

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σχεδόν όλες οι καταθέσεις που λήφθηκαν από τους τέσσερις ποινικούς ανακριτές προέρχονται από πρόσωπα εκτός φυλακών και μέλη της Αστυνομίας, ενώ από τις Κεντρικές Φυλακές δεν λήφθηκε καμία κατάθεση από κρατούμενους, παρά μόνο από τέσσερα μέλη του προσωπικού, δύο εκ των οποίων είναι η Διευθύντρια και η υποδιευθύντρια του Σωφρονιστικού Ιδρύματος και από δύο πρόσωπα που κλήθηκαν να αναφερθούν σε διαδικαστικά ζητήματα.  

Όλες οι μαρτυρίες αξιολογήθηκαν και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακριτές στο πόρισμα τους δεν φαίνεται να εισηγούνται ποινική δίωξη οποιουδήποτε προσώπου. Το πόρισμα τους οι τέσσερις ανακριτές παραδόθηκε στις μία το μεσημέρι στα χέρια της Εισαγγελίας, η οποία αναμένεται να το μελετήσει, ενώ άγνωστο πότε η Νομική Υπηρεσία θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το πόρισμα Αιμιλιανίδη. 

Σημειώνεται πως η Νομική Υπηρεσία δεν ενημέρωσε τα ΜΜΕ για την παράδοση του πορίσματος όπως σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο ΜΜΕ που βρέθηκαν στο σημείο, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την Εισαγγελία χωρίς ανταπόκριση, ενδεχομένως για να αποφευχθούν πιθανές ερωτήσεις από δημοσιογράφους για τα πορίσματα. Υπενθυμίζεται πως στο πόρισμα του Αιμιλιανίδη παραδόθηκε την ίδια μέρα με αυτό για τον θάνατο του Θανάση, στην παρουσία δημοσιογράφων που κλήθηκαν, και έγιναν και για τις δύο περιπτώσεις δηλώσεις.   

Υπενθυμίζεται πως σε όλο αυτό το διάστημα και μετά τις καταγγελίες της Άννας Αριστοτέλους, διατάχθηκε και ποινική έρευνα για διαρροή ενός email, ωστόσο η υπόθεση έκλεισε πριν καν ολοκληρωθεί αφού δεν προκύπτει οτιδήποτε, ενώ μετά την δωδεκάωρη κατάθεση της Διευθύντριας, ο φάκελος παραδόθηκε στη Νομική Υπηρεσία, η οποία απεφάνθη πως δεν προκύπτουν αδικήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φιάσκο τα περί διαρροής email από Αριστοτέλους-Έκλεισε η υπόθεση, άνθρακας η έρευνα

Δειτε Επισης

Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου