Το πινγκ πονγκ των ευθυνών, η παραδοχή για λάθη και έλεγχοι κατόπιν εορτής

Μπαλάκι μεταξύ των υπευθύνων, γίνονται για ακόμα μια φορά οι ευθύνες για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα, με πιο πρόσφατο το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής στο ΓΣΠ, όταν 34χρονος Ιρανός, παράνομος μετανάστης, ανέσυρε μαχαίρι κατά των οπαδών των γαλαζοκιτρίνων. Την ίδια ώρα οι άμεσα υπεύθυνοι για την ασφάλεια των γηπέδων, παραδέχονται λάθη και παραλείψεις, οι οποίες ουσιαστικά είναι απότοκο των δύο μέτρων και δύο σταθμών που λειτουργούσε ως κανονικότητα, σε σχέση με την εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση, πέραν του 34χρoνου, χθες, χειροπέδες φόρεσε και 46χρονος πρώην αθλητικός παράγοντας και επιχειρηματίας, με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα.

Ερωτήματα που αφορούν, τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι στην είσοδο του γηπέδου, με τους αρμόδιους να ενεργούν εκ των υστέρων σε ενέργειες, για αλλαγή του απαράδεκτου καθεστώτος που ίσχυσε μέχρι σήμερα.  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, παραδέχθηκε εμμέσως τον εσφαλμένο τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα, γίνονταν οι έλεγχοι στα γήπεδα. Ήδη, είπε, στον χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ακρίτα Χλώρακας, έγινε έλεγχος σε όλους όσους εισήλθαν στο γήπεδο. «Αυτό θα γίνεται από τώρα και στο εξής. Είτε είναι φίλαθλοι, είτε είναι αντιπροσωπείες ομάδων, είτε είναι δήμαρχοι, θα ελέγχονται όλοι», είπε.

Πάντως, ερωτηθείς για το που οφείλεται η έξαρση την βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός γηπέδων ο κος Κωνσταντινίδης είπε πως συνδέεται με την επιστροφή των οργανωμένων.

Όσον αφορά το σοβαρό περιστατικό της Παρασκευής ο κος Κωνσταντινίδης το απέδωσε στο γεγονός που δεν έγινε έλεγχος των καρτών φιλάθλου στα άτομα της επίσημης αντιπροσωπείας,. «Δεν ελέγχονται οι αντιπροσωπείες των ομάδων στα θεωρία και οι έλεγχοι γίνονται ανάλογα με την επικινδυνότητα του αγώνα. Πιστώναμε τις διοικήσεις των ομάδων, ως υπευθύνους, και φαίνεται αυτό να ήταν λάθος», εξήγησε.

Από την πλευρά της Αστυνομίας, υπήρξε επίσης παραδοχή για αδυναμίες και παραλείψεις κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων, με τον εκπρόσωπο Τύπου της, Χρίστο Ανδρέου, να δηλώνει πως υπήρξαν περιπτώσεις που έγιναν λάθη κατά τα διάρκεια αγώνων. «Τα κενά αυτά θα πρέπει να καλυφθούν στους μετέπειτα αγώνες και θα πρέπει να απομονωθούν αυτοί οι λίγοι που προκαλούν τα προβλήματα. Θα πρέπει να γίνονται σωστοί έλεγχοι».

Υπενθυμίζεται πως, ο 46χονος επιχειρηματίες που συνελήφθη εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος, σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού και όταν λάβει εξιτήριο, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Της σύλληψης του 46χρονου είχε προηγηθεί η σύλληψη 34χρονου, παράνομου μετανάστη, για τα επεισόδια, ο οποίος είχε ανασύρει μαχαίρι, ενώ είχε εντοπιστεί και δεύτερο μαχαίρι σε κάλαθο και ο οποίος τελεί υπό κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών