Ο Ιρανός προσελήφθη για προστασία… Τους πολίτες τελικά τους προστατεύει κανείς;

Ποικίλες αντιδράσεις, αλλά και σωρεία ερωτημάτων, προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε στο ΓΣΠ και στην αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με την Καρμιώτισσα, όπου 34χρονος Ιρανός, παράνομος μετανάστης, μετά από λογομαχία που προηγήθηκε με οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων, ανέσυρε μαχαίρι και τους επιτέθηκε. Μετά και τα υπόλοιπα ντροπιαστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες ημέρες στον ποδοσφαιρικό μας κόσμο, άλλο ένα επεισόδιο προστίθεται στη λίστα της ντροπής και για ακόμη μια φορά οι ευθύνες μαζεύονται σε ένα μπαλάκι και πηγαινοέρχονται. 

Αν και το πιο σημαντικό βεβαίως στο τέλος της ημέρας είναι το γεγονός πως δεν θρηνήσαμε θύματα, εντούτοις, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πιο σοβαρά, αν δεν γινόταν άμεσα κατορθωτή η σύλληψη του δράστη και κατάφερνε να τραυματίσει κάποιο οπαδό με το μαχαίρι, που είχε ανά χείρας στο πλήθος. 

Από την πλευρά της η Αστυνομία, έσπευσε να ενημερώσει πως αριθμός οπαδών των δύο ομάδων συνεπλάκησαν μεταξύ τους και στη συνέχεια εντοπίστηκε ένα πρόσωπο να έχει στην κατοχή του μεγάλο μαχαίρι, ενώ στη συνέχεια αφού αναζητήθηκε, εντοπίστηκε στις τουαλέτες του σταδίου όπου, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην παρουσία του, εντοπίστηκε σε κάλαθο, δεύτερο μαχαίρι. Μόνο που το συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν ήταν οπαδός, αλλά ήταν ως «μπράβος» ενός παράγοντα της φιλοξενούμενης ομάδας. 

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, ωστόσο, αυτό είναι μια πραγματικότητα, όπου παράγοντες φαίνεται να εισέρχονται σε επίσημα θεωρεία σταδίου, έχοντας στο πλευρό τους άντρες για προστασία. Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, «μας απασχολεί πως έχει εισέλθει χωρίς κάρτα φιλάθλου, από ποιο μέρος εισήλθε και γιατί δεν έγινε η σχετική έρευνα από τους επιτηρητές του γηπέδου. Σίγουρα θα πρέπει να γίνεται έλεγχος σε όλους όσοι εισέρχονται στο γήπεδο».

Την ίδια ώρα ωστόσο, η Αστυνομία, ρίχνει τα καρφιά της και στους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέου, «την αρμοδιότητα για έλεγχο των φιλάθλων και της κάρτας φιλάθλου, τη φέρει ο υπεύθυνος ασφαλείας του Σταδίου».

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, όπως και οι απαντήσεις που οφείλουν να δοθούν είναι πάρα πολλές. Για παράδειγμα, αφού πρόκειται για ένα παράνομο πρόσωπο που διέμενε παράνομα στο νησί μας, πώς κατάφερε να εισέλθει στο γήπεδο; Και χωρίς εισιτήριο να μπήκε στα θεωρεία, αλλά και με διαπίστευση, ποιος του την έχει εκδώσει; Έχει ελεγχθεί και ταυτοποιηθεί το εν λόγω πρόσωπο; Επίσης την ίδια ώρα, άλλο ένα ερώτημα που εγείρεται, είναι το ποιος είναι ο εργοδότης του; Ο συγκεκριμένος δεν έπρεπε να συλληφθεί επίσης, για παράνομη εργοδότηση που ο ποινικός κώδικας είναι ξεκάθαρος;

O συγκεκριμένος Ιρανός «μπράβος», θα μπορούσε να ήταν και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, που ίσως να βρισκόταν στα θεωρεία. Ένα άλλο πρόσωπο, που ίσως να είχε και κρυμμένο πιστόλι. Τι θα γινόταν αν ξεκινούσε να άνοιγε πυρ κατά οπαδών; Άλλωστε, δεν ξεχνιέται και η περιβόητη στιγμή στην Ελλάδα που ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας το πιστόλι στη ζώνη του, έτοιμος να διαπραγματευτεί με τους αντίπαλους. 

Είναι αλήθεια, ότι για ακόμη μια φορά, βάλαμε ένα τεράστιο αυτογκόλ και ο Ιρανός, κατάφερε να αδειάσει για ακόμη μια φορά ένα σάπιο σύστημα, που δυστυχώς, όσο και να διερευνηθεί και αυτό το περιστατικό, θα μπει και αυτή η υπόθεση στα συρτάρια, μέχρι το επόμενο ντροπιαστικό επεισόδιο που θα ψάχνουμε ευθύνες και απαντήσεις... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat