Οι αποβολές που έγιναν συστάσεις, οι αντιδράσεις γονέων και η άρνηση Προδρόμου

Οι αποβολές έγιναν συστάσεις, οι οργανωμένοι γονείς δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να προβαίνουν σε δημόσιες καταγγελίες ή δηλώσεις για τα όσα αφορούν τα παιδιά τους, τα ΜΜΕ δεν πρέπει να προβάλλουν αυτές τις αντιδράσεις, παρά μόνο όσα θέλει να ανακοινώνει το Υπουργείο και τα κακώς έχοντα στα σχολεία, για τα οποία κάποιος τολμά να τοποθετηθεί, αποτελούν πολιτικές σκοπιμότητες. Όλα αυτά ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής πρώτης μέρας της νέας σχολικής χρονιάς, κατά την οποία ο γνωστός διευθυντής του Γυμνασίου της Λάρνακας αποφάσισε ότι δεν του αρέσει το κούρεμα εξήντα μαθητών και τους απέβαλε.

Όχι ένας, ούτε δύο, ούτε πέντε. Εξήντα μαθητές, ουσιαστικά, έφαγαν πόρτα από τον ίδιο τον διευθυντή τους, με το που πάτησαν το πόδι τους στο σχολείο, γεμάτοι ενθουσιασμό, αλλά και άγχος για το άγνωστο. Και αντί η μέρα αυτή να έχει ένα χαρούμενο τέλος, το οποίο θα τους έδινε ώθηση να πάνε με τα ίδια συναισθήματα και τις επόμενες μέρες στο σχολείο τους, αντίθετα τελείωσε πρόωρα, αφού πριν καν προλάβουν να τους ανακοινώσουν σε ποια τάξη θα φοιτήσουν, ο διευθυντής τους πέταξε έξω, δίνοντας τους δώρο από δύο μέρες αποβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το «προκλητικό» κούρεμα που έφερε αποβολές-Θύελλα αντιδράσεων

Όπως ήταν φυσιολογικό, η πράξη αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τους γονείς να παρουσιάζονται έντονα ενοχλημένοι με το συγκεκριμένο γεγονός. Οι δημόσιες καταγγελίες τους έδειξαν και το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και την αντίδραση του Διευθυντή όταν του επεσήμαναν ότι η συγκεκριμένη αντίδραση είναι παράλογη.

Το γεγονός ότι εξήντα μαθητές πήγαν πρώτη μέρα στο σχολείο και τελικά έφυγαν στις δύο ώρες, επειδή τους απέβαλαν, προκάλεσε την οργή και όλης της υπόλοιπης κοινωνίας, ειδικά όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες με τα… σκανδαλώδη κουρέματα, τα οποία ουσιαστικά δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχουν κι άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Αλλά για τα άλλα σχολεία, τα συγκεκριμένα κουρέματα είναι φυσιολογικά, όπως ήταν και τον περασμένο Ιούλιο, όταν πάλι προκλήθηκε πρόβλημα στο εν λόγω σχολείο με κούρεμα μαθητών και τους αρνήθηκε η συμμετοχή στην τελετή αποφοίτησης.

Για όλους, οι αναφορές των γονιών, αλλά και οι φωτογραφίες των μαθητών έξω από το σχολείο, την ώρα που θα έπρεπε να είναι στην τάξη τους, προκάλεσε δυσφορία σε όλους. Όλους εκτός από το Υπουργείο Παιδείας, ο πολιτικός προϊστάμενος του οποίου, με περισσό θάρρος και θράσος, βγήκε στα ΜΜΕ και ούτε λίγο ούτε πολύ, άφησε να εννοηθεί ότι ο λόγος που έγιναν οι αναφορές ήταν πολιτικοί και τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι γονείς που κατήγγειλαν το περιστατικό ήταν βαλτοί από συγκεκριμένο κόμμα και αποφάσισαν να το μεγεθύνουν, απλά και μόνο για να καταστρέψουν την καλή εικόνα που υπήρχε με την επιστροφή στα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ράδιο αρβύλα χαρακτηρίζει τις αποβολές ο Προδρόμος-«Δεν είναι δουλειά των ΜΜΕ»

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε πληροφορίες του, που έκαναν λόγο για συστάσεις και όχι αποβολές. Αυτή η τοποθέτηση έρχεται σε αντίθεση με τις ενέργειες της Διεύθυνσης του σχολείου, η οποία τελικά ανέστειλε τις διήμερες αποβολές για όλους τους μαθητές, καλώντας τους να επιστρέψουν άμεσα στα σχολεία τους. Πάντως, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, στην οποία ο κ. Προδρόμου παρέπεμψε για διευκρινίσεις και απαντήσεις περί του θέματος, αναμένει επίσημη καταγγελία από τους γονείς, ώστε να διερευνήσει το περιστατικό.

Μελετούν μέτρα οι γονείς

Την ίδια ώρα, οι γονείς δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς προτίθενται να τραβήξουν το σχοινί περαιτέρω, με στόχο να μην συνεχίσουν να παρατηρούνται τα εν λόγω προβλήματα. Συγκεκριμένα, μετά την καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία είναι αρμόδια για όλους τους συνδέσμους γονέων και τους εκπροσωπεί, αφού είναι δημοκρατικά εκλεγμένο το ΔΣ της και είναι αναγνωρισμένη από τους φορείς του κράτους, αναμένεται να προβεί σε καταγγελία και στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, αλλά και σε όλους τους φορείς που είναι αρμόδιοι για τα παιδιά και τα δικαιώματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξαλλοι οι γονείς με τις αποβολές, απορρίπτει τις αναφορές το Υπ. Παιδείας

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Γονέων Λάρνακας αναμένεται απόψε να έχει έκτακτη συνεδρία, κατά την οποία θα θέσουν επί τάπητος όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα της νέας χρονιάς, ενώ στο τραπέζι θα τεθεί και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων. Πάντως, από τη διερεύνηση στην οποία έχουν προβεί οι ίδιοι, οι διαδικασίες που ακολούθησε ο διευθυντής φαίνεται ότι δεν είναι σωστές και παραβιάζουν και τους κανονισμούς της Βουλής, οι οποίοι προνοούν ότι η Διεύθυνση έπρεπε να προβεί σε συστάσεις στους μαθητές, να γίνει εκτενής διαβούλευση και μετά να προβεί σε αποβολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβρεξε… αποβολές για την κόμμωση μαθητών-Πρωταγωνιστής ξανά διευθυντής Γυμνασίου

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου