Ράδιο αρβύλα χαρακτηρίζει τις αποβολές ο Προδρόμος-«Δεν είναι δουλειά των ΜΜΕ»

Έξαλλος ήταν ο υπουργός Παιδείας, όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τις αποβολές στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα, κάνοντας λόγο για ράδιο αρβύλα, ενώ σε δημόσιες τοποθετήσεις του άφησε αιχμές κατά των εκλελεγμένων φορέων που εκπροσωπούν τους γονείς. Την ίδια ώρα, οι γονείς από την πλευρά τους δηλώνουν έτοιμοι να καταγγείλουν την υπόθεση σε όλους τους αρμόδιους φορείς του κράτους.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στον Ant1 για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν αρκετά έντονος σημειώνοντας πως σήμερα επέστρεψαν στα σχολεία 50,000 μαθητές χωρίς μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού και τελικά θα ξεσπάσει άλλη πανδημία. Μάλιστα, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δόθηκε στη δημοσιότητα ένα θέμα που αφορά σε ένα σχολείο και όχι στην ολότητά τους.

«Δεν υπήρχαν αναφορές για αποβολές στο Υπουργείο Παιδείας. Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης είναι αρμόδια να ενημερώσει τα μέσα. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε την ομαλή επιστροφή την πρώτη ημέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το «προκλητικό» κούρεμα που έφερε αποβολές-Θύελλα αντιδράσεων

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο υπουργός ενημερώθηκε ότι την καταγγελία έκανε η Συνομοσπονδία Γονέων Λάρνακας, υποδεικνύοντας πως δεν έχει αρμοδιότητα να προβαίνει σε τέτοιες αναφορές, ενώ έκανε λόγο για πληροφορίες από κόμματα που έχουν δική τους ατζέντα.  

«Να σεβαστούμε τους θεσμούς. Τα σχολεία έχουν διεύθυνση. Αν υπάρχει ένα θέμα, να υπάρχουν επίσημες αναφορές στο Υπουργείο και όταν υπάρχουν να μιλήσουμε. Τώρα σχολιάζουμε μία ράδιο-αρβύλα. Διαδίδουν διάφορες ιστοσελίδες, δεν είναι δουλειά της ομοσπονδίας να κάνουν δηλώσεις. Δεν έχουν οι γονείς παράπονο. Το ίδιο έγιναν και τον Ιούλιο και ο σύνδεσμος γονέων του σχολείου είχε στείλει επιστολή και διέψευσε τα όσα είχαν αναφερθεί».

Ο Πρόδρομος Προδρόμου εξαπέλυσε πυρά και κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δουλειά τους να λαμβάνουν καταγγελίες, αλλά να ενημερώνουν τον κόσμο έγκυρα.

«Δεν εξετάζουμε στον αέρα εμείς τις όποιες αναφορές. Αυτά που λέει η Ομοσπονδία Λάρνακας να έρθει να τα πει στο Υπουργείο, επώνυμα, επειδή η δική μου πληροφόρηση λέει ότι δεν έγιναν αποβολές, έγιναν συστάσεις. Αν θέλουν οι ιστοσελίδες, οι τηλεοράσεις να κάνουν τη δουλειά των διευθυντών, να το κάνουν για να κάνουμε και οικονομία. Δεν το ξέρουμε και δεν το ξέρετε αν έχουν γίνουν όλα αυτά. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να απευθυνθεί στο Υπουργείο και όχι στις τηλεοράσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έξαλλοι οι γονείς με τις αποβολές, απορρίπτει τις αναφορές το Υπ. Παιδείας

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί την ίδια γραμμή με τον πολιτικό προϊστάμενό του, επιμένοντας στα περί μη αποβολών, ενώ γίνεται λόγος για εσφαλμένη είδηση και παραπλανητικές εντυπώσεις. 

Όπως αναφέρει, σήμερα, ημέρα έναρξης των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2022-23, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάστηκαν στα 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και στις Τεχνικές Σχολές.

Το Υπουργείο τονίζει πως η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά και με δεδομένη τη στελέχωση και όλες τις άλλες προετοιμασίες που έγιναν έγκαιρα, τα σχολεία έχουν ξεκινήσει αμέσως τη λειτουργία τους και μπορούν να αφιερωθούν απερίσπαστα στο έργο τους. «Με δεδομένες τις βελτιωμένες υγειονομικές συνθήκες και χωρίς την ανάγκη δραστικών μέτρων προστασίας, το σχολείο μπορεί να επικεντρωθεί απερίσπαστα στην κύρια αποστολή του, που είναι η διδασκαλία, η μάθηση, η καλλιέργεια δεξιοτήτων και η ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών».

Όσον αφορά ορισμένα δημοσιεύματα και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για αποβολές μαθητών σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας, το Υπουργείο σημειώνει ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν υπήρξε αποβολή μαθητών/τριών στο συγκεκριμένο σχολείο και πρόκειται για εσφαλμένη είδηση. Οι παραπλανητικές εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργούνται δεν αλλάζουν την εικόνα της ομαλής λειτουργίας σήμερα πέραν των 120 σχολείων παγκυπρίως. Γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει περιθώριο σχολιασμού».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση προστίθεται πως «ταυτόχρονα, δεν έχει παρουσιαστεί οποιαδήποτε αναφορά ή παράπονο από γονείς του συγκεκριμένου σχολείου προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου. Γενικότερα, το ΥΠΑΝ υπενθυμίζει ότι, εφόσον οι γονείς ή κηδεμόνες αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ή έχουν να υποβάλουν παράπονο, απευθύνονται στα Επαρχιακά Γραφεία ή στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου και τότε αυτό εξετάζεται».  

«Ακατανόητο το μένος του υπουργού»

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, σχολιάζοντας στον REPORTER την αντίδραση του υπουργού, έκανε λόγο για ακατανόητο μένος απέναντί τους.

«Προσπαθεί να καλύψει αυτά που δεν καλύπτονται. Δεν καταλαβαίνω το ύφος του. Βλέπει σκοπιμότητες πίσω από τη δημοσιότητα του θέματος, αλλά δεν είναι το ΑΚΕΛ που απέβαλε τους μαθητές, είναι ο διευθυντής του».

Αναφερόμενος στο περιστατικό και στα επόμενά τους βήματα, ο κ. Διονυσίου ξεκαθάρισε πως θα προβούν σε επίσημη καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας, στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς του κράτους. «Δεν ήταν σωστές οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Δεν ήταν παιδαγωγικές. Αντί να τους αγκαλιάσουν πρώτη μέρα στο σχολείο, να τους δείξουν το σωστό δρόμο και να τους καθοδηγήσουν, τους απέβαλαν».

«Μας έσπρωχνε έξω»

Στο μεταξύ, σε δημόσια καταγγελία προέβη η μητέρα ενός εκ των μαθητών που απεβλήθη λόγω του κουρέματός της. Όπως ανέφερε στον Alpha η κα. Νάσια Χαραλάμπους, το παιδί της ήταν αρκετά περιποιημένο, για τα δεδομένα του σχολείου, ενώ σημείωσε πως το κάθε παιδί που έλαβε αποβολή είχε διαφορετικό κούρεμα και ενοχλήθηκε για όλα.

«Δεν ξέρω τι τον ενόχλησε, έδωσε αποβολή δύο μέρες στα παιδιά, χωρίς προειδοποίηση. Μωρά έκλαιγαν, ήταν αγχωμένα, δεν τους άφησαν να μπει στην τάξη και μας πήραν τηλέφωνο από το σχολείο και μας είπαν να παραλάβουμε τα παιδιά μας, για το κούρεμά τους. Τον είχα κουρέψει την Δευτέρα, για να είναι έτοιμος για το σχολείο και να μην έχουμε προβλήματα και τελικά πάλι είχαμε».

Η κα. Χαραλάμπους, περιγράφοντας την κατάσταση, υπέδειξε ότι επικρατούσε ένα χάος την ώρα που πήγαν στο σχολείο οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους και αυτό που ζητούν τώρα είναι η αναστολή των αποβολών. Κληθείσα να απαντήσει αν μίλησαν με τον Διευθυντή, υπέδειξε ότι πήγε στο γραφείο του και τους πέταξε έξω.

«Μίλησα με τον Διευθυντή, πήγα στο γραφείο του και αντί να μου μιλήσει φώναζε. Του είπα να χαμηλώσει τους τόνους και συνέχιζε να φωνάζει, με πήρε από το χέρι, με έσπρωξε και με έβγαλε έξω και μετά μου έκλεισε την πόρτα στα μούτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβρεξε… αποβολές για την κόμμωση μαθητών-Πρωταγωνιστής ξανά διευθυντής Γυμνασίου

Δειτε Επισης

Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας