Αναβρασμός στον ΟΑΥ-Διερευνάται πιθανόν ασυμβίβαστο και για όλα τα μέλη του ΔΣ

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ασυμβίβαστου βρίσκονται και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, αφού μετά την κατάθεση του υπό παραίτηση προέδρου του ΔΣ, Θωμά Αντωνίου, κλήθηκαν μέσω επιστολής που έλαβαν να παρευρεθούν ενώπιον της Επιτροπής την επόμενη βδομάδα, κάτι που προκάλεσε δυσφορία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα σύσκεψη για το ασυμβίβαστο του Θωμά Αντωνίου-Μέσα Σεπτεμβρίου το πόρισμα

«Στα πλαίσια διερεύνησης του θέματος που έχει τεθεί ενώπιον της Επιτροπής για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου του προέδρου ΔΣ, καλεί τα μέλη για διευκρινιστικές πληροφορίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στο έργο της», αναφέρει στην πρώτη επιστολή της η Επιτροπή. Ωστόσο, σε νέα διευκρινιστική επιστολή, αναφέρεται πως η Επιτροπή δεν διερευνά μόνο τα περί ασυμβίβαστου του Θωμά Αντωνίου, αλλά και πιθανόν ασυμβίβαστο και των υπόλοιπων μελών που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον REPORTER, ενώπιον της Επιτροπής κλήθηκαν όλα τα μέλη του συμβουλίου για να παραθέσουν τις θέσεις τους αναφορικά με πιθανό ασυμβίβαστο για τους ίδιους, μετά και από σχετικό παράπονο που υποβλήθηκε και αφορά τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ.  

Πάντως, στα πλαίσια διερεύνησης για τα περί ασυμβίβαστου, πέραν του Θωμά Αντωνίου, η αρμόδια Επιτροπή ζήτησε το προηγούμενο διάστημα από τα μέλη του ΔΣ να απαντήσουν τα ερωτήματα της καθορισμένης από τις πρόνοιες του νόμου περί ασυμβίβαστου, υπεύθυνης δήλωσης. Η σχετική υπεύθυνη δήλωση χωρίζεται σε πέντε άξονες και στην περίπτωση που κάποιος κρατικός αξιωματούχος απαντήσει σε ένα από τα πέντε ερωτήματα καταφατικά, η Επιτροπή διερευνά ασυμβίβαστο. Όπως έγινε ήδη γνωστό, ο Θωμάς Αντωνίου, απάντησε αρνητικά και στα πέντε ερωτήματα.

Από τη μια οι εξελίξεις και από την άλλη το γεγονός πως το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε αδράνεια το τελευταίο διάστημα λόγω της διερεύνησης του προέδρου του, τα μέλη του συμβουλίου του ΟΑΥ βλέπουν πως δημιουργούνται πολεμικές συνθήκες κατά του ΔΣ, οι οποίες στέκονται εμπόδιο και αποπροσανατολίζουν από την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, σε μια περίοδο που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα προς συζήτηση, υπό τον φόβο να ανατραπούν πιθανές αποφάσεις σε περίπτωση που στη συνέχεια προκύψει ασυμβίβαστο.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψιν τα όσα κατέθεσε ενώπιον της ο πρόεδρος του ΔΣ, στην παρουσία του νομικού του συμβούλου Γιώργου Παμπορίδη, αλλά και όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν ενώπιον της, προχωρεί στη σύνταξη του πορίσματος, το οποίο θα παραδοθεί μέσα Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση του πορίσματος, αναμένεται αρχικά να γνωστοποιηθεί προς το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Εν αναμονή του πορίσματος, βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού του γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του προέδρου του ΔΣ του ΟΑΥ να παραιτηθεί από την θέση του, διαμήνυσε πως η τελική του απόφαση, εάν δηλαδή θα κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτηση του, θα στηριχθεί στο πόρισμα της Επιτροπής. Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν τον Θωμά Αντωνίου, ακόμη και εάν η απόφαση είναι υπέρ του, να μείνει σταθερός στην απόφασή του για αποχώρηση από το συμβούλιο του οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome