Περιμένουν στο ακουστικό οι κάτοικοι Μιτσερού-Έτοιμοι να φτάσουν μέχρι τέλους

Σε στασιμότητα, η οποία οτιδήποτε παρά ήρεμη μπορεί να χαρακτηριστεί, βρίσκεται η υπόθεση της μετακίνησης της μονάδας ασφαλτικού στο Μιτσερό, με τους κάτοικους της περιοχής να χρησιμοποιούν τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους, για να οργανωθούν, ενώ περιμένουν στο ακουστικό τους, για το σημάδι που θα σηματοδοτήσει εξελίξεις. Αυτό το σημάδι θα έρθει από δύο κατευθύνσεις, αφού από τη μία περιμένουν τηλεφώνημα από το Προεδρικό και από την άλλη περιμένουν καρτερικά απόφαση Δικαστηρίου.

Μπορεί οι κάτοικοι των δώδεκα κοινοτήτων της περιοχής να μην έχουν βγει στους δρόμους, για να φωνάξουν για τα αιτήματά τους, τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργώντας την εντύπωση ότι κάθονται και περιμένουν την επόμενη κίνηση από πλευράς της εταιρείας ή της Κυβέρνησης ή ακόμη και του Δικαστηρίου, ωστόσο αυτό δεν περιγράφει την πραγματική εικόνα. Ουσιαστικά, οι κάτοικοι περιμένουν στο ακουστικό τους, ώστε να λάβουν ενημέρωση για την απόφαση του Δικαστηρίου, όσον αφορά στο αίτημά τους για ενδιάμεσο διάταγμα, το οποίο θα έβαζε μία άνω τελεία, στην πορεία των εργασιών, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Ακόμη περιμένουμε την απόφαση του Δικαστηρίου. Θα γινόταν στις 30 Ιουνίου, αλλά η δικαστής ζήτησε χρόνο για να μελετήσει τα στοιχεία που είχε ενώπιον της και μετά να εκδώσει απόφαση και να μας ενημερώσει. Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει», υπέδειξε στον REPORTER ο κοινοτάρχης Μιτσερού, Ανδρέας Κυριάκου.

Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί ούτε η άδεια οικοδομής, από την Επαρχιακή Διοίκηση, έχει συμβάλει στην στασιμότητα που παρατηρείται, αφού η εταιρεία δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια στην περιοχή. Η απόφαση του Δικαστηρίου χαρακτηρίζεται κρίσιμη, καθώς θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα της εταιρείας.

Πάντως, αν η απόφαση είναι εναντίον τους, ο κοινοτάρχης Μιτσερού ξεκαθάρισε πως θα απευθυνθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προχωρήσουν σε νομικά μέτρα, ενώ αυτή τη στιγμή οι κοινοτικές αρχές της περιοχής, έχουν μαζέψει εννέα χιλιάδες υπογραφές από τους κατοίκους, τις οποίος προτίθενται να καταθέσουν στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστησαν καρτέρι στον Πρόεδρο κάτοικοι του Μιτσερού-Ζήτησαν συνάντηση για το ασφαλτικό

Περιμένουν απάντηση από τον Πρόεδρο

Στο μεταξύ, η ομάδα «Κοινότητες εν δράσει» που έχει συσταθεί για να προωθεί τις θέσεις και τις απόψεις των κατοίκων των δώδεκα κοινοτήτων, μετά τη σύντομη συνομιλία που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Δόξας Κατωκοπιάς, περιμένουν εκείνο το τηλεφώνημα από πλευράς Προεδρικού, το οποίο θα τους καθορίσει το πολυπόθητο ραντεβού με το Νίκο Αναστασιάδη.

«Εμείς επικοινωνήσαμε με το Προεδρικό και περιμένουμε από την πλευρά τους να μας ενημερώσουν, για να κλείσουμε ραντεβού να δούμε τον Πρόεδρο και να του πούμε τις θέσεις μας. Αν καταφέρουμε και συναντηθούμε, θα έχουμε ικανοποιήσει ένα από τα αιτήματά μας», εξήγησε η εκπρόσωπος της ομάδας, Ειρήνη Σταύρου.

Η εξέλιξη αυτή είναι εν μέρει θετική για τους κατοίκους, ωστόσο οι κάτοικοι κρατούν μικρό καλάθι, καθώς στο παρελθόν ζήτησαν επανειλημμένα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να λάβουν θετική ανταπόκριση. Συγκεκριμένα, είχαν ζητήσει να δουν το Νίκο Αναστασιάδη τρεις φορές, για να τον ενημερώσουν για τις δικές τους θέσεις. Την ίδια ώρα, αυτό που τους προβληματίζει είναι κατά πόσο το ραντεβού που προτίθεται να ορίσει το Προεδρικό για το ζήτημα, θα είναι κατά την επόμενη περίοδο ή αργότερα, καθώς θεωρούν ότι πρέπει να οριστεί το συντομότερο δυνατό, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους τον αγώνα τους.

«Περιμένουμε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο για τις θέσεις μας και μετά θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να κάνουν οποιαδήποτε εργασία στο χωράφι. Αναμένουμε πότε θα ανακοινωθεί επίσημα η άδεια οικοδομής και μετά θα εξετάσουμε αν θα γίνει ξανά μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο