Δεν κάνουν πίσω οι καθηγητές, προειδοποιούν με λήψη μέτρων-«Θέλουμε ουσιαστικό διάλογο»

Έχουν λάβει θέση μάχης και δηλώνουν έτοιμοι να λάβουν μέτρα οι καθηγητές, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας, ότι δεν θα αποδεχτούν με σταυρωμένα τα χέρια ετσιθελικές και μονομερείς αποφάσεις.

Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ είχε συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη και έθεσε επί τάπητος τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αναφέρονται στις τρεις επιστολές, που τους έχει αποστείλει ο υπουργός. Προτάσεις οι οποίες έφεραν έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των καθηγητών, οι οποίοι ήταν έντονοι και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

«Το αποτέλεσμα της συνεδρίας ήταν να εξουσιοδοτήσει η ΠΣΓΑ την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να εξετάσει μέτρα αντίδρασης, μη αποκλεισμένων και των απεργιακών, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε ετσιθελικές και μονομερείς αποφάσεις, οι οποίες πλήττουν το δημόσιο σχολείο και δεν είναι προς το καλό συμφέρον των μαθητών», υπέδειξε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Αυτό που ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας οι καθηγητές, οι οποίοι τονίζουν πως δεν είναι αυτοσκοπός τους τα μέτρα, είναι να συγκαλέσει ένα ουσιαστικό διάλογο, για να συζητηθούν όλα τα θέματα, που ταλανίζουν το δημόσιο σχολείο. «Εισηγήσεις και σκέψεις μπορούν να κατατεθούν στην ΟΕΛΜΕΚ, αλλά πρέπει να υπάρχει συζήτηση πριν τη λήψη αποφάσεων».

Ανάμεσα στις προτάσεις του υπουργού, ήταν και η κατάργηση κάποιων κατευθύνσεων και στη δημιουργία ειδικών λυκείων, όπως είναι οι ξένες γλώσσες και οι καλές τέχνες. Εξάλλου, μία άλλη πρόταση που υπάρχει στις επιστολές του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι για να ακολουθήσει ένας μαθητής μία κατεύθυνση, τότε θα πρέπει να γράψει ένα συγκεκριμένο βαθμό στα μαθήματα, που χρειάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καυτό καλοκαίρι για την παιδεία-Οι προτάσεις Προδρόμου για τα τετράμηνα

Αντιδράσεις για την αλλαγή του ωραρίου στα σχολεία

Την ίδια ώρα, η οργάνωση των καθηγητών συνεχίζουν να εκφράζουν αντιδράσεις, όσον αφορά στο διάλογο που έχει ξεκινήσει και αφορά στην αλλαγή του ωραρίου στα σχολεία και την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία. Συγκεκριμένα, αυτό που ακούστηκε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, όπου και τέθηκε το θέμα, είναι να αλλάξει η ώρα που οι μαθητές πηγαίνουν στα σχολεία το πρωί και από 7:30 να γίνει 8:00 ή 8:30.

Οι καθηγητές είχαν εκφράσει την διαφωνία τους, κατά την τοποθέτησή τους ενώπιον της Βουλής, ενώ συνεχίζουν να αντιδρούν, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν κατατεθεί σοβαρά επιχειρήματα, που να ενισχύουν την θέση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε η συζήτηση για αλλαγή ωραρίου στα σχολεία-Τα υπέρ, τα κατά και οι λόγοι

Δειτε Επισης

20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων
BINTEO: Τα γέλια Λαβρόφ όταν ακούει για τα περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων του Μακρόν
Ελεύθερο το πλήρωμα του MSC Aries, τρεις εβδομάδες μετά την κατάληψή του από τους Ιρανούς
Νεκρός κηρύχθηκε άλλος ένας Ισραηλινός όμηρος της Χαμάς
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία