Βομβαρδισμός αυξήσεων στα κρέατα-Πού εκτοξεύονται οι τιμές και… έπεται συνέχεια

Αυξήσεις που θα «κάψουν» τις τσέπες των καταναλωτών, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στα κρέατα, τα οποία επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τιμές των σιτηρών.

Ήδη, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες αυξήσεις στο χοιρινό κρέας, η τιμή του οποίου θα ανέβει ακόμη περισσότερο, ενώ μεγάλη αύξηση θα παρατηρηθεί και στην τιμή του κοτόπουλου, όπως όλων των κρεατικών.

Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, εξήγησε ότι το χοιρινό κοστίζει γύρω στα πέντε ευρώ το κιλό και σήμερα θα αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό.

«Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το κατάστημα και το είδος του κρέατος. Για παράδειγμα άλλη τιμή θα είναι σε ένα μεγάλο κρεοπωλείο ή υπεραγορά και άλλη σε ένα μικρό κρεοπωλείο. Επίσης η τιμή θα ποικίλει και αναλόγως του είδους, δηλαδή διαφορετική θα είναι η αύξηση για τα λουκάνικα, τις κοτολέτες, τον κιμά και ούτω καθεξής. Έχουμε όμως κατά μέσο όρο μια αύξηση της τάξης του 10%, λόγω της αύξησης της τιμής των σιτηρών που επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Ο κ. Λειβαδιώτης εξήγησε ωστόσο ότι επίκεινται ακόμα μεγαλύτερης αυξήσεις, αναλόγως και με την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, από τον οποίο αυξάνεται το ρεύμα και λοιπά. «Δεν υπάρχει περιθώριο απορροφήσεων, κάθε αύξηση που θα έχουμε θα μπαίνει στις τιμές. Ήδη σε σχέση με το χοιρινό μας ειδοποίησαν για ακόμα μια αύξηση της τάξης του 10% την ερχόμενη Δευτέρα».

Υπέδειξε εξάλλου ότι μπορεί η Κυβέρνηση θα φέρει απόθεμα σιτηρών για δύο με δυόμιση μήνες, ενώ θα έχουμε και τη δική μας παραγωγή σιτηρών, όμως οι αυξήσεις θα φανούν όταν έρθουν τα συγκεκριμένα φορτία στην Κύπρο. «Θεωρώ ότι τα κρέατα θα ανέβουν κατά 20-25%. Όσον αφορά την τιμή του αρνιού θα φανεί όταν πλησιάσει το Πάσχα. Από δέκα ευρώ μπορεί να πωλείται 11 με 12 ευρώ».

Άνοδος 20% στο κοτόπουλο

Σε ότι αφορά στο κοτόπουλο, έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι τιμές και θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με την εκτίμηση που γίνεται να είναι ότι η τιμή του θα κυμανθεί από 20 μέχρι 25% περισσότερο απ’ ότι σήμερα.

«Η τιμή του κοτόπουλου, από δύο ευρώ για ζωντανό, έχει πάει στο 2,50, ενώ το χοιρινό από 1,50 ζωντανό, έχει πάει στο 1,65 με 1,75. Όσον αφορά το μοσχάρι, ολόκληρο κοστίζει 3,80 με 4,00 το κιλό, ενώ και σε αυτό αναμένονται αυξήσεις τιμών.

Πάντως, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών διαμήνυσε ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στις τιμές των κρεάτων, αφού όπως εξήγησε, τη δεδομένη στιγμή οι τιμές είναι ακόμα χαμηλά, καθότι δεν υπάρχει τουρισμός, άρα δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Σημείωσε επίσης ότι οι συγκεκριμένες αυξήσεις οφείλονται και στη συσσωρευμένη άνοδο τιμών που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο σε διάφορους τομείς όπως το ρεύμα, οι κοινωνικές ασφαλίσεις και οι συνεισφορές στο ΓΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Ριπή ερωτήσεων από την υπεράσπιση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Μαραθώνια διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών