Τέρμα το γκάζι στις ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας-Δεν ανανέωσαν δύο στους δέκα

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν τις τελευταίες ημέρες οι ανανεώσεις των αδειών κυκλοφορίας, για τις οποίες η καταληκτική ημερομηνία είναι σήμερα, ωστόσο ένα ποσοστό της τάξης του είκοσι τοις εκατό δεν έχει ακόμη προβεί σε ανανέωση.

Σύμφωνα με τον λειτουργό Α’ του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Βλαδίμηρο Ζαβρό, μέχρι τις 7 Μαρτίου που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, έχουν ανανεώσει τις άδειές τους 573,600 πρόσωπα, που σε ποσοστό μεταφράζεται στο 80 τοις εκατό περίπου, του συνολικού αριθμού.

Οι ανανεώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία, κυμαίνονται στα ίδια ή και κάπως καλύτερα επίπεδα, συγκριτικά με την περσινή χρόνια, με όσους πολίτες δεν έχουν προβεί στην ανανέωση, να τους απομένουν ακόμα κάποιες ώρες για να το πράξουν.

«Μετά την παρέλευση του χρόνου ανανέωσης των αδειών θα υπάρχει ένα επιπρόσθετο τέλος δέκα ευρώ και δέκα τοις εκατό επί της αξίας της άδειας. Παράλληλα, τόσο το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, όσο και η Αστυνομία, θα εντείνουν τους ελέγχους τους μετά την 11η Μαρτίου, ώστε να εντοπιστούν οι πολίτες που δεν έχουν προβεί σε ανανεώσεις των αδειών τους», όπως εξήγησε ο κ. Ζαβρός.

Όσοι πολίτες εντοπίζονται από την Αστυνομία να κυκλοφορούν με οχήματα που δεν έχουν ανανεωμένη την άδεια κυκλοφορίας τους, τότε η Αστυνομία θα τους εκδίδει εξώδικο πρόστιμο ύψους 85 ευρώ. «Εάν προκύψει παραβίαση από έλεγχο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, τότε ο πολίτης θα παραπέμπεται ενώπιον Δικαστηρίου».

Σημειώνεται ότι ο λειτουργός του ΤΟΜ, απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε όσους πολίτες αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την άδεια του οχήματός του, να το ακινητοποιήσουν και να ενημερώσουν για την πρόθεση τους, ώστε το σύστημα να μην το τοποθετεί στην κατηγορία των ενεργών.  «Η ακινητοποίηση μπορεί να γίνει στα επαρχιακά γραφεία του ΤΟΜ,  στα ΚΕΠ, ή ακόμα και διαδικτυακά».

Σημείωσε εξάλλου πως σε περίπτωση που ένα όχημα έχει καταστραφεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να κατέχει το ανάλογο πιστοποιητικό, από το εκάστοτε εγγεγραμμένο συνεργείο.

Κάλεσε εξάλλου τους πολίτες που προχωρούν σε μεταβιβάσεις των οχημάτων τους σε άλλα πρόσωπα, να βεβαιώνονται για τη μεταβίβαση, αφού όπως εξήγησε, διαπιστώθηκε ότι γίνονται πωλήσεις οχημάτων, χωρίς να γίνεται η μεταβίβαση, με αποτέλεσμα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να είναι υπόχρεος για όλα, όπως και για την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Ο τρόπος ανανέωσης της άδειας κυκλοφορίας

Συνολικά πέντε τρόπους έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες για να προχωρήσουν στην ανανέωση της άδειάς τους. «Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να ανανεώνουν τις άδειες τους ηλεκτρονικά, που είναι και το βέλτιστο, γιατί δεν θα υπάρχει καμία ταλαιπωρία, αλλά μπορούν επίσης να ανανεώνουν στις τράπεζες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς επίσης και στο τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών».

Σε ότι αφορά στις ανανεώσεις μέσω διαδικτύου, όπως φαίνεται και στην πιο κάτω εικόνα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό και ακολούθως να τοποθετήσουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους.

Αφού πατήσουν είσοδο, θα τους παραπέμψει στην επόμενη σελίδα, όπου θα υπάρχει «κουμπί» για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας.

Από την ίδια σελίδα, μπορούν επίσης να ενημερώσουν και για την ακινητοποίηση οχήματός, πατώντας στο τετραγωνισμένο, με κόκκινο χρώμα κουμπί.

Ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας, μπορούν να γίνονται επίσης και μέσω της JCC. Σημειώνεται ότι για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος, καθώς επίσης και ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)