Διευκρινίσεις Υπ. Υγείας για τα τεστ μαθητών-Στο ακουστικό για νοσηλευόμενους με Όμικρον

Διευκρινίσεις για τα τεστ στα οποία πρέπει να υποβληθούν οι μαθητές πριν επιστρέψουν στα σχολεία, έδωσε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει ανοίξει δεκάδες σημεία δειγματοληψίας, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, χωρίς προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εφοδιάστηκαν με self test τα φαρμακεία-Ποιοι προηγούνται και η αξιοπιστία τους

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου, Κωνσταντίνο Αθανασίου, οι μαθητές που επιστρέφουν τη Δευτέρα στα σχολεία, θα μπορούν να υποβληθούν σε τεστ, από το πρωί του Σαββάτου. 

Όπως ανέφερε «κατά τη λειτουργία των σχολείων μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης, στις 10 Ιανουαρίου, οι μαθητές, οι καθηγητές και το λοιπό προσωπικό θα πρέπει να προσκομίσουν rapid test 48 ωρών. Οι 48 ώρες καθορίζονται την ώρα προσέλευσης κι ως εκ τούτου, η εξέταση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο εντός του Σαββατοκύριακου». 

Σημείωσε επίσης ότι «αυτό το διευκρινίζω γιατί έχουμε υπόψιν μας κάποια μηνύματα τα οποία στάλθηκαν σε μαθητές και τους έλεγαν ότι η εξέταση πρέπει να γίνει μετά τις 1:00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός που μεταβεί το πρωί του Σαββάτου για τεστ, μπορεί να προσκομίσει το τεστ του, το πρωί της Δευτέρας». 

Για να υλοποιηθούν όλα τα τεστ που πρέπει, όπως εξήγησε, τo υπουργείο έχει ήδη αυξήσει τα σημεία δειγματοληψίας τις τελευταίες ημέρες για μεγαλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

«Λειτουργούν πέραν των εβδομήντα σημείων δειγματοληψίας τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Κύπρο. Παράλληλα ωστόσο, συστήνουμε στους πολίτες υπομονή σε αυτά τα σημεία. Σήμερα έχουμε καθορίσει 80 σημεία δειγματοληψίας, ώστε να εξυπηρετηθούν πολίτες και αύριο άλλα 73 σημεία δειγματοληψίας. Οι δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες, αλλά προσπαθούμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τα σημεία δειγματοληψίας, αλλά και τα εμβολιαστικά κέντρα». 

Ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει συνωστισμός στα σημεία δειγματοληψίας, είπε πως «ουρές είναι λογικό να υπάρξουν, αυτό που χρειάζεται να υπομονή, αλλά και να ξεκινήσουν από το πρωί οι πολίτες να ελέγχονται».

Στο μεταξύ, σε μία άλλη εξέλιξη, αναμένονται τα αποτελέσματα, για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, νοσηλευόμενοι που έχουν προσβληθεί με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Όπως υπέδειξε ο κ. Αθανασίου, «σε σχέση με την παραλλαγή Όμικρον, αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να υπάρχουν αποτελέσματα για εκείνους που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων